ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:69/145)

kokosanki 139

W mojej ocenie - najlepsze. Miękkie i delikatne. Mojemu synkowi smakują bardzo :-) składniki: 4 białka szczypta soli  1 szklanka cukru  300 g wiórków kokosowych wykonanie

babka w formie
Roladki waflowe z czekoladą i pistacjami wg Di 144

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com      Przepis autorski (mój). Proporcje należy dostosować do własnych potrzeb. Pistacje można zastąpić innym orzechami lub wiórkami kokosowymi. Niżej

Di gotuje
Ciastka chałwowo-kokosowe z czekoladą (z mąki graham) 174

nawet na kilku ciasteczkach. Ja sięgam po nie tak systematycznie - dopóki nie zauważę pustego pojemnika!    (około 24 sztuk) 130g mąki pszennej graham (użyłam typu 1850) 30g wiórek kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 90g masła 50g pasty tahini 120g cukru (użyłam brzozowego) 1 jajko Dodatkowo: 70g czekolady (użyłam mlecznej; może być dowolna(...)suche składniki. Czekoladę posiekać i wmieszać do jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-11 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie

Di gotuje
Mini muffinki na Halloween 207

okazja by wspólnie z dziećmi wyciąć dynie, czy śmiesznie się przebrać. To również doskonały pretekst by razem przyrządzić pyszne smakołyki na Halloweenowe przyjęcie. Mogą to być lizaki, babeczki , czy ciastka. My przygotowaliśmy mini babeczki z pomarańczowym kremem i posypką w dynie i nietoperze. Ledwo udało mi się zrobić zdjęcia, bo maleństwa znikały w tajemniczych okolicznościach. Naprawdę polecam wspólne pieczenie(...)składniki i do dzieła :) Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 30 minut Mini Papilotki średnica 32mm, wysokość 20mm Składniki: Babeczki: 70g mąki pszennej 60g cukru 30g jogurtu naturalnego 25g wiórek kokosowych 1,5 łyżki rozpuszczonego masła 1 łyżka kakao 1 małe jajko 1/6 szklanki gorącej wody 1/6 łyżeczki proszku do pieczenia (szczypta) Mała szczypta sody oczyszczonej Malutka szczypta soli Krem 50ml

Kolizje Smaków
BAJADERKI 221

domu nie zmarnuje! Składniki: ok. 800 g ciastek, ciast (resztki ciast bez masy, zakalec, babki, muffinki, drożdżówki bez owoców) 1/2 szklanki mleka 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki powideł śliwkowych 3 łyżki kakao 1/2 szklanki bakalii (u mnie: orzechy włoskie, migdały, suszona żurawina, chipsy bananowe, wiórki kokosowe)  30-50 ml wódki lub rumu (opcjonalnie

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka jaglane 178

mąki kokosowej Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki jaglane, ksylitol i mąkę kokosową. Następnie dodajemy jajko i masło, zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczamy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Robimy tak z całym ciastem. Wkładamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wegański mango "cheesecake" 186

poszukiwaniu kolejnych wegańskich deserów bez cukru, dietetycznych i zdrowych znalazłam przepis na ciastko mango. Smakuje świetnie, jest eleganckie i zdrowe. Składniki: Baza: Pół szklanki orzechów nerkowca, moczonych 6 godzin lub zmielonych, 1 łyżka kakao, ja dodałam karob, 6 daktyli, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 1/2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego), Krem mango: 1 szklanka orzechów nerkowca, moczonych 6 godzin lub zmielonych

Smaki Przyprawy i Kolory
Ciasteczka z kokosem. 159

cukier waniliowy i po jednym żółtku. Do ubitych jajek wsypujemy wiórki kokosowe. Delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy łyżką porcje kokosu ale w dość dużych odstępach bo ciasteczka urosną. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy około 13 minut na złoty kolor.  Upieczone ciastka zsuwamy z blaszki razem z papierem i pozostawiamy do przestygnięcia. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kora orzechowa 201

posiekanych drobno orzechów włoskich 10 dag rodzynków 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 2 puszki brzoskwiń 2 budynie śmietankowe z cukrem 3/4 szklanki wody 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 40 dag masła Ponadto: ok. 3 opakowania ciastek „Delicje” (pomarańczowe, brzoskwiniowe, morelowe) 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Cukiernia Pychotki
Sposób na miąższ z sokowirówki - Pyszne ciasteczka 221

dodaję do zup, gulaszu, czy sosów oraz piekę ciasteczka. Poniżej przepis na ciastka jabłkowo-marchewkowe . SKŁADNIKI 1-2 szklanki pulpy z sokowirówki 8 łyżek płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki miodu lub innego syropu kilka kropli aromatu do ciast (użyłam 1 łyżeczkę kokosowego syropu barmańskiego) 2 łyżki wiórków kokosowych ok. 8 łyżek mleka lub soku

Zofiana
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i kawałkami jabłka 256

sobą jajko, olej kokosowy, miód oraz masło orzechowe. W osobnej misce wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, sól oraz cynamon. Delikatnie przesypać suche składniki do mokrych i wymieszać do połączenia się składników. Na koniec wsypać pokrojone kawałki jabłka. Ciasto nabierać łyżką i nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc kształt okrągłych ciastek. Piec przez około 15 minut

Healthy food explorer
Ciastka twarogowo-kokosowe z dżemem 145

łyżek wiórek kokosowych Dodatkowo: dżem/konfitura (użyłam konfitury z truskawek od Premium Rosa ) Masło posiekać z mąką. Dodać ser (uprzednio go podusiłam) i resztę składników. Całość zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i powycinać z niego kwadraty. Na środku każdego kawałka ułożyć odrobinę dżemu/konfitury. W każdym ciastku - mocno posklejać przeciwne rogi

Di gotuje
Kokosanki z białek 230

idealnym pomysłem na wykorzystanie białek, które nie raz nam zostają po sporządzaniu innych przysmaków. Ciasteczka mają wilgotny środek i chrupiący wierzch. Jednym słowem reeewelacja! (16 sztuk) 120g wiórek kokosowych 2 białka 40g cukru 40g masła 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli Wiórki umieścić w misce, zalać roztopionym masłem i wymieszać tak, aby wszystkie były nim oblepione.  Białka(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Czasami używam szprycy do kremu - efekt na powyższych zdjęciach.) Kokosanki piec około 15 minut w 180 stopniach. (Piekarnik należy uprzednio rozgrzać. Upieczone ciastka powinny być zarumienione. Wiórki na zewnątrz stwardnieją podczas stygnięcia.) Moje pierwsze kokosanki

Di gotuje
3-bit 209

łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny Kasia 800 ml śmietany kremówki 4 małe opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki ugotowanego na karmel mleka skondensowanego Do posypania:wiórki kokosowe czekoladaNajlepiej dzień wcześniej przygotować masę karmelową ze słodzonego mleka skondensowanego. Zamkniętą puszkę należy umieścić w garnku, zalać ją wodą tak aby ją całkowicie zakrywała i gotować przez 3 godziny na niewielkim(...)ciastka kakaowe (fot.1) i posmarować kremem budyniowym. Następnie na warstwie kremu ułożyć krakersy. Ubić śmietanę kremówkę ze Śmietan-fix-em. Odłożyć 1/4 śmietany na bok - a do 3/4 ilości dodać masę karmelową. Posmarować nią krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów. Do odłożonej śmietany dosypać 2 łyżki cukru pudru i delikatnie wymieszać. Posmarować nią wierzch ciasta. Całość obsypać wiórkami kokosowymi

Świat Ciasta
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 152

wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać posiekaną czekoladę. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć a blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania