kiedy macie ochotę na coś słodkiego między posiłkami. Ciasteczka są bardzo sycące i bogate w błonnik. Polecam!! Ciastka owsiane z bananem i gorzką czekoladą Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 0,5 szklanki płatków owsianych górskich 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki mąki migdałowej 4 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki oleju rzepakowego(...)się dobrze połączą. Masa będzie dość klejąca. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy kuleczki o średnicy około 4 cm. Przekładamy na blachę i spłaszczamy, aby uzyskać kształt ciastka. Najlepiej zmoczyć sobie nieco ręce. Masa będzie mniej się kleiła. Pieczemy około 15-17 minut w 160 stopniach, ciasteczka mają mieć lekko złotawy kolor
Mania GotowaniaKiedy zobaczyłem to ciasto wiedziałem, że je upiekę. Akurat miałem zakupioną puszkę mleka, więc nie zwlekałem. Przepis zaczerpnięty z dobrym skutkiem stąd . Zamieniłem olej kokosowy na
Przepisy MikołajaPołączeniu kokosu, białej czekolady i truskawek – uwielbiam! I właśnie takim połączeniem dziś będziemy się zachwycać! Mam dla Was przepis na pyszne tartaletki wypełnione lekkim kokosowym
Ostra na Słodkociastek. Piekłam je już dwa razy i za każdym razem ilość była identyczna... Przepis znaleziony tutaj Składniki: - 310g mąki orkiszowej typ750 - 160g zimnego masła - 40g smalcu - 80g ksylitolu lub drobnego cukru trzcinowego - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 80g pokruszonych,* podprażonych wcześniej na suchej patelni pestek dyni - 3 łyżki syropu z agawy, z palmy kokosowej lub klonowego(...)drugą blaszkę. Schłodzone ciacha wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.12-14 minut na termoobiegu, do lekkiego przyrumienienia. Odstawiamy blaszkę do wystudzenia i dopiero wówczas zdejmujemy ciastka z blaszki. Przechowujemy w zamkniętej puszce, do kilku tygodni. Smacznego
Smaczne Zdrowekingaparuzel.pl ☺ Skladniki: 1½ dojrzałego banana ¼ szklanki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 180 g płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g żurawiny suszonej 30 g orzechów włoskich (ja użyłam orzechów ziemnych 1 łyżka siemienia lnianego lub nasion chia szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: Do dużej miski(...)pomocą tłuczka do ziemniaków. Do miski dodać wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać za pomocą łyżki, miarki kuchennej lub gałkownicy do lodów ciastka. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160ºC na funkcję góra-dół na 25-30 minut aż nabiorą złotego koloru. Smacznego
Słodka Strefakingaparuzel.pl ☺ Skladniki: 1½ dojrzałego banana ¼ szklanki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 180 g płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g żurawiny suszonej 30 g orzechów włoskich (ja użyłam orzechów ziemnych 1 łyżka siemienia lnianego lub nasion chia szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: Do dużej miski(...)pomocą tłuczka do ziemniaków. Do miski dodać wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać za pomocą łyżki, miarki kuchennej lub gałkownicy do lodów ciastka. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160ºC na funkcję góra-dół na 25-30 minut aż nabiorą złotego koloru. Smacznego
Słodka Strefapoczęstunek dla gości. SKŁADNIKI / 4 porcje 2 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego 1 cebula 500 g dyni / obranej ze skórki i pokrojonej w małą kostkę 1 łyżka tartego imbiru 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy 700 ml gorącego bulionu sól, pieprz DO PODANIA 2 łyżki pokruszonych ciastek amaretti +1 łyżka mielonych migdałów; 1 łyżka oliwy, kilka
cool and mintyzamrożone białka. Zrobiłam więc szybkie ciacha :) Te ciastka chyba wszyscy znają i każdy robi je po swojemu. Jeśli jeszcze ich nie robiliście, to wypróbujcie przy następnej okazji, kiedy zostaną Wam białka. Składniki: 3 białka szczypta soli 1 szklanka cukru pudru (nie pełna) 250 g. wiórek kokosowych 1 łyżeczka mąki tortowej 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Białka ubić
Agusiowe smakołykiroślinny biszkopt? Czym różni się mleko kokosowe od śmietany kokosowej? Z czego zrobić polewę czekoladową dla alergika? Jak przyrządzić wegańskie naleśniki? Czego potrzeba do zrobienia roślinnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby łączenia składników, przepisy na babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody, owocowo-warzywne koktajle, bułeczki drożdżowe
Z Kuchni Do KuchniSernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu. W wersji bezglutenowej użyjcie odpowiednich ciastek lub zrezygnujcie ze spodu. Wtedy idealnie nada się budyń
Di gotujelawendy albo kilka wrzucić do paru ciastek. Ja to z ciekawości je upiekłam, poszłam na żywioł i wszystkie z lawendą zrobiłam. Szczerze polecam ten przepis! CIASTECZKA KOKOSOWO - LAWENDOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ. Składniki na około 35 sztuk: 320 g mąki pszennej tortowej 60 g wiórków kokosowych 125 g masła 150 g cukru
Zakątek rozkoszy kulinarnychpetit, 10 dag orzechów Można dodać także : wiórki kokosowe i pokrojone drobno bakalie) Sposób wykonania: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, kakao a następnie pół szklanki wody lub mleka. Wymieszać, dodać mleko w proszku. Gdy wszystkie składniki będą ze sobą dobrze połączone na koniec wrzucić do masy połamane ciastka i orzechy. Wszystko razem wymieszać Pozostawić do wystudzenia. Smacznego
Na słodko lub wytrawniemleka i jajek , co w zupełności nie wpływa na smak ciastek. SKŁADNIKI (na ok.20 ciasteczek) 3 banany 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 2-3 łyżki orzechów 2-3 łyżki rodzynek szczypta soli opcjonalnie można dodać (albo zamienić orzechy lub rodzynki): płatki migdałowe kawałki czekolady cynamon kakao wiórki kokosowe WYKONANIE Banany obieramy, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy
Zofianaprzysłowiowym "jajkiem" ;) Przekładamy nasze ciastka na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy po 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Po upieczeniu zostawiamy je na blaszkach do momentu wystudzenia się, ponieważ ciepłe będą się rozpadać i to nie jest oznaka niedopieczenia. :) Wystudzone ciasteczka przekładamy konfiturą kokosową i posypujemy cukrem pudrem. Wioleta Gargula
MamaOskarkagram orzechów nerkowca (mogą być też migdały albo orzechy laskowe) kakao olej kokosowy miód dojrzały banan maliny świeże lub mrożone szczypta wanilii szczypta soli Przygotowanie: Orzechy miksujemy w blenderze, dodajemy do tego: 4 łyżki kakao lub gorzkiej czekolady,1,5 łyżki miodu i 3 łyżki oleju kokosowego w płynie. Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Powinna nam wyjść(...)rozpadające się ciasto, z której będzie można wyciąć serduszka za pomocą foremki. Różowe nadzienie robimy miksując ze sobą banana, dwie łyżki malin oraz 4 do 6 łyżek oleju kokosowego (o jego super właściwościach do poczytania tutaj ). Wylewamy masę do pojemnika plastikowego na żywność na wysokość do max 1,5 cm. Do tego nadaje się również foremka np. do tarty, silikonowe
PaleoLife