łyżki oleju kokosowego -5 łyżek wody przegotowanej chłodnej Przygotowanie;: 1. Wszystkie składniki (płatów nie zalewamy wcześniej) wrzucamy do blendera i mieszamy do dokładnego połączenia składników. 2. Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru do pieczenia. Powstałą masę wykładamy na papier, przykrywamy drugim i rozwałkujemy na placek. 3.Przy pomocy słoiczka (u mnie mały po koncentracie) wykrawamy ciastka. Układamy je na talerz
Zdrowie i pysznie na talerzuprzygotowanie - niezwykle proste i bardzo szybkie. (około 18 sztuk) 100g masła/margaryny 120g cukru 1 jajko (małe) 70g mąki pszennej 60g płatków owsianych 40g wiórek kokosowych 1 łyżka kakao (płaska) 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szczypta soli W dużej misce zmiksować masło/margarynę ze szczyptą(...)połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można nie co mniejsze) i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym
Di gotujeproporcji...) (około 38 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki ghee (masła klarowanego; ale może być zwykłe) 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka wiórek kokosowych ok 3/4 szklanki mleka (w oryginale 1, użyłam mniej) 1 łyżeczka mielonego kardamonu (pominęłam) Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia Do miski wsypać mąkę, kaszę manną, cukier puder i opcjonalnie kardamon(...)wyrobieniu ciasto przykryć folią i odstawić na 30 minut. (Schłodziłam w lodówce.) Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać z niego okrągłe ciasteczka. Ciastka smażyć (na złoty kolor) na rozgrzanym oleju przez około 5-6 minut - z obu stron. (Olej nie może być zbyt gorący, ponieważ ciasteczka będą spieczone na zewnątrz, a surowe
Di gotujekonsystencja wypieku przypomina nam ciastka, które parę dni już poleżały w otwartym opakowaniu i zwietrzały trochę w smaku. Baton energetyczny orzech – Baton pachnie deserową czekoladą i faktycznie w smaku jest to czekolada a nie polewa czekolado podobna. W środku batonika mamy zbite nadzienie mające coś w sobie z Bounty ale zamiast wiórków kokosowych są płatki owsiane i orzeszki. Niestety(...)żurawinę, która nadaje lekkiego przełamania nadmiernej słodyczy. Całość jest do zjedzenia ale nadal czegoś w nim brakuje. Podsumowanie: Żadnego z tych produktów nie kupiłybyśmy ponownie. Ewentualnie mogłybyśmy powtórzyć schrupanie ciastek w kryzysowej sytuacji, choć i tak dodałybyśmy do nich więcej kakao. Batony mają zdecydowanie za dużo cukru i są aż mdłe od nadmiernej słodyczy. Wiemy, że mają to być
Candy PandasDziś zapraszam Was na wspaniałe kokosowe ciasteczka z konfiturą malinową . Moje wspomnienie z dzieciństwa. Podobne ciasteczka piekła babcia mojej koleżanki. Uwielbiałam je W takie piękne majowe
Słodkie okruszkidostępne. Co najbardziej pasuje do płatków owsianych ? ja nie wyobrażam sobie owsianki, czy ciastek bez dodatku wanilii, idealnie pasuje do nich także gorzka czekolada, miód czy owoce. To ciasto robi się bardzo prosto i szybko, wystarczy stopić olej lub masło, wymieszać z cukrem kokosowym lub innym używanym przez was słodem, dodać wanilię, płatki owsiane i zagotować 5 minut
zdrowa vege kuchniaKolejny świetny przepis na owsiane ciasteczka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składników do ich zrobienia jest dość dużo, ale
KuchniaWeDwoje.plRafaello to jedno z naszych ulubionych ciast, dlatego często z nim eksperymentuję :) Dzisiaj mam dla Was kokosowe muffinki z migdałową niespodzianką w środku i pysznym kremem
Z miłości do słodkościDzisiaj coś dla osób na diecie. Pyszne i pachnące muffinki bananowe. Dietetyczne muffinki z masłem orzechowym, olejem kokosowym i mąką pełnoziarnistą. Bez cukru, bo słodki smak
Mieszam w GarnkuHealth Fryer marki Russell Hobbs podane z jeżynami i musem truskawkowo-brzoskwiniowym SERNIKOWE CIASTKA RYŻOWE /przepis własny/ 200 g twarogu sernikowego łyżka syropu klonowego szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia jajko 180 g ugotowanego ryżu arborio (50 g przed ugotowaniem) łyżeczka mąki kokosowej Twaróg zmiksować z syropem, solą i jajkiem. Następnie dodać mąkę kokosową i proszek
Poranek na słodkokształcie gwiazdek (oryginalnie z ciasta robi się wałek i kroi na plastry). Do ciastek w pierwowzorze przepisu dodaje się orzechy pekan (można je też zastąpić włoskimi lub laskowymi), a ja zamieniłam je na płatki migdałowe. No i nie obtaczałam ich też w wiórkach kokosowych (głównie ze względu na kształt). Zapytacie, jak smakują? Najlepiej, jak tylko mogą :) Połączenie kwaskowatej żurawiny
MyCookBook.plChrupiące i smaczne ciasteczka kokosanki to propozycja szybkiego podwieczorku dla wszystkich łasuchów ciastek z kokosem. Przygotowuje się je w ekspresowym tempie i zjada również szybko. Polecam do wypróbowania. składniki na 12 kokosanek 50 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 200 g wiórków kokosowych 2 białka 1/2 cukru pudru 2 łyżki budyniu przepis Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Do rozpuszczonego
Smakowite Daniapodchodzą, natomiast w przypadku wykorzystania ich do ciastek sprawdzają się mega. Przepis banalny z pieczeniem zajmuje coś koło 40 min. Kompozycja oczywiście jest dowolna. Główne składniki płatki owsiane, mąka, masło, jajo i miód jako słodzik – pozostałe składniki można dowolnie modyfikować. Ja stawiam na migdały i żurawinę – można dodawać wiórki kokosowe (żona nie lubi więc odpadają u nas), banana, inne(...)proszek do pieczenia. Do składników suchych dodajemy rozpuszczone masło i miód - dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajko i na samym końcu żurawinę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i formujemy ciastka z masy, zostawiamy miejsca bo ciastka trochę wyrosną. Pieczemy 15 min, po czym wyłączamy piekarnik i zostawiamy je jeszcze 10 min w piekarniku aby doszły. Następnie zdejmujemy z blachy
Smacznie Pysznie Kalorycznieklik) 100g rodzynek w czekoladzie Polewa: 150g czekolady mlecznej 2 łyżki świeżo zaparzonej kawy (*) 1 łyżka masła Dodatkowo: około 380g herbatników na wyłożenie spodu i wierzchu Opcjonalnie: wiórki kokosowe do posypania Masło/margarynę należy rozpuścić i pozostawić do lekkiego ostudzenia. Jajka utrzeć z cukrami, a następnie połączyć z proszkiem budyniowym i partiami z twarogiem. Jednolitą masę przełożyć(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia oraz herbatnikami. Na ciastka przelać ciepłą masę, a na jej wierzchu ułożyć kolejną ich warstwę. Ciasto ostudzić i schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem kawy i masła. Gotową polewą posmarować wierzch schłodzonego sernika oraz opcjonalnie całość obsypać wiórkami kokosowymi. (*) Jeśli lubicie świeżo paloną kawę o dobrej
Di gotuje