Mleczne przekładańce na waflach z czekoladą 313czekoladą, wiórkami kokosowymi i waflami - super sprawa! Smakowało mi podobnie jak dostępne w wielu sklepach trójkąty z wafli z kremem, ale o niebo lepsze i przynajmniej wiem, co jest w środku. Już planuję wykorzystać krem i wafle w innej wersji. Krem schłodzony twardnieje, ale i wtedy jest bardzo dobre, nie wiem, czy nie lepsze. Ciastka polałam tylko częściowo czekoladą(...)Można przygotować z całego opakowania, ale wtedy krem i czekoladę przygotuj z podwójnej ilości składników. Nie wiem, jak długo ten krem można przechowywać (ale koniecznie w lodówce). U mnie ciastka wytrzymały do wtorku (a robiłam w niedzielę po południu) i były dalej pyszne. Składniki na ok 15 sztuk: Krem mleczny 1/4 szklanki 250 ml mleka 2-4 łyżek cukru
Anioszek w kuchni
Ciastka owsiane z polewą czekoladową 158łyżka masła lub oleju kokosowego 1 łyżka cukru 3 łyżki kakao 100 ml mleka Przygotowanie : Wymieszać masło z cukrem. Do masy dodać jedno jajko i wymieszać. Następnie dodać mąkę, płatki owsiane i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Rozłożyć na blaszce formując kulki. Piec 15 minut w 200 °C przez 15 minut. Ciastka ostudzić. Polewa
Słodka Strefa
Rafaello na krakersach - bez pieczenia 291423x33cm ułożyć warstwę krakersów i rozsmarować połowę masy. Przykryć drugą warstwą krakersów oraz resztą masy. Rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. Czekolady połamać na kawałki wraz ze śmietanką stopić na parze. Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto przechowywać w lodówce. Wiele słodkich propozycji znajdziecie na stronie Twojej Cukierni
Z miłości do słodkości
Książka „Smakowita Ella” oraz ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia 195Smakowita Ella”. Wystarczy wejść na stronę http://www.znak.com.pl/SmakowitaElla . Ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia Składniki: 200g migdałów 190g orzechów laskowych 200g mąki gryczanej 100-130ml syropu klonowego 9 suszonych, poszatkowanych daktyli 3 czubate łyżki kakao bez cukru 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki nasion chia 75ml wody 1. Do dobrego blendera przełożyć migdały(...)wymieszać łyżką lub rękoma). 3. Z gotowej masy formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać, proszę zachować między ciasteczkami odstępy. 4. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 16-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Udanych wypieków
Mała Cukierenka
Śniadaniowe ciastko proteinowe. 176stand for 15 minutes. Preheat oven to 180 degrees. Stir pumpkin seeds into the dough. Pour the batter into silicone mold. Bake for about 20 minutes. Enjoy! *** PROTEINOWE CIASTKO Z PESTKAMI DYNI /przepis własny/ 100 g ugotowanej komosy ryżowej lub innej kaszy 50 g ugotowanego groszku (około 2 łyżek); może być z puszki 2 jajka 2 łyżki protein z pestek(...)mogą być zwykłe, wtedy dodajcie trochę czekolady) 1 łyżeczka oleju kokosowego Wszystkie składniki oprócz pestek dyni zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pestki dyni i ew. czekoladę wmieszać do ciasta. Masę przelać do silikonowej foremki. Piec około 20 minut, uważając by ciastko się nie przypiekło. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i podawać. Smacznego
Poranek na słodko
Keto pankejki dyniowe (Paleo, LowCarb) 140części. Smażyć na rumiano z obu stron. Sosy Czekoladę rozpuścić na niewielkim ogniu. Dodać mleko kokosowe i energicznie wymieszać tak, aby powstał gęsty sos. Polać nim gotowe pankejki na zmianę z masłem migdałowym. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 ciastka: Wartość energetyczna: 139 kcal Tłuszcz: 11,2 g Węglowodany: 6,4 g Błonnik 3,8 g Białko
Modern Cave Girl
Kulki mocy - kokosowa marchewka 183Pomysł na ten smak kulek wpadł mi do głowy podczas przygotowywania kremu marchewkowego na mleczku kokosowym (kocham ten smak!). Zblendowałam trochę składników i wyszły mi świetne
Gotowanie i blogowanie
Brownie z bananów i czerwonej fasoli 177proporcji, zwykle wrzucam wszystko ‘na oko’ i zawsze wychodzi świetnie. Szybkie, zdrowe, smaczne. Czyż nie brzmi jak ciastko idealne? ;) PRZEPIS BROWNIE Z BANANÓW I CZERWONEJ FASOLI Puszka czerwonej fasoli Dwa jajka Dwa/trzy mocno dojrzałe banany 3 łyżki jogurtu naturalnego Łyżka oleju kokosowego Pół łyżeczki sody Lyżka gorzkiego kakao Pół łyżki cynamonu Fasolę dokładnie wypłukać pod wodą. Wrzucić do miski
HealthyCreations
Kulki czekoladowe bez cukru 261Po ostatnich pysznych warsztatach z Liną i Mią z Food Pharmacy chcieliśmy się z Wami podzielić tym słodkim i szybkim w przygotowaniu przepisem. Są to kulki
Kuchenne Wariacje
ZIEMNIACZKI LUB BAJADERKI 208napiszę dokładnych proporcji tylko podpowiem co dodać żeby wyszły pyszne. SKŁADNIKI : ciasto, kawałki herbatników, wafelki, dowolne ciastka kawałki czekolady kakao orzechy, rodzynki lub inne bakalie cukier puder lub miód dżem, powidło wódka, rum lub inny alkohol mleko lub śmietana wiórki kokosowe lub pokruszone herbatniki do obtaczania WYKONANIE : Ciasta kruszymy i dodajemy po trochę kakao, parę łyżek dżemu, bakalie
Pani na deser
JESIENNE CIASTO KOKOSOWE ZE ŚLIWKAMI 175Składniki: 250 g margaryny 3/4 szklanki cukru 4 jajka skórka otarta z 1 cytryny 200 g mąki uniwersalnej Polskie Młyny 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4
Ciastka - domowe słodkości
Piernikowe ciasteczka owsiane (bezglutenowe) 180suszonych świeżych daktyli (posiekanych) skórka starta z całej pomarańczy Płatki zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy. Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. Dodajemy mąkę wymieszaną z resztą składników. Zagniatamy i formujemy około 12 okrągłych i płaskich (ok.1 cm) ciastek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Smacznego :) Artykuł
Mienta blog
KRUCHE CIASTECZKA DLA DZIECKA (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE) 196wchłanialności substancji zawartych w amarantusie, proponuję namoczyć ziarna na kilka godzin, następnie wysuszyć, zmielić i przygotować ciastka na bazie takiej mąki. Składniki na 40-50 ciasteczek: 1 szklanka mąki amarantusowej, 1 szklanka mąki z bezglutenowych płatków owsianych, 4 łyżki oleju kokosowego + 2 łyżki do polewy, 100 ml zimnej wody, 3 łyżki cukru kokosowego (lub więcej, jeśli lubimy słodki
Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasteczka owsiane z żurawiną 172ostygnięcia. 3. Mieszamy ze sobą suche składniki – mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, płatki owsiane, wiórka kokosowe, migdały i dodajemy roztrzepane jajko. Następnie dodajemy przestudzone masło i całość mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy żurawinę i ponownie mieszamy. 4. Łyżką formujemy ciastka (ja na jedno ciastko brałam pół łyżki masy) i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Z notatnika
PSZCZÓŁKA 205Składniki: Ciasto: 20 dag margaryny 3/4 szklanki cukru kryształ 50 gad mąki pszennej 8 łyżek mleka 4 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka
Ciastka - domowe słodkości