ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:52/145)

Kokosowo - Owsiane Ciasteczka Na Białkach 134

Przepyszne ciasteczka które kojarzą mi się z odpustem Składniki na 2 blaszki ciastek: 4 białka z jaj  3/4 szkl cukru 60 g masła 4 łyżki mleka 100 g wiórek kokosowych 100 g płatków owsianych 4 płaskie łyżki budyniu waniliowego szczypta soli esencja waniliowa 1. Masło roztapiamy z mlekiem i większą połową cukru z 3/4 szklanki (resztę cukru zostawiamy

Gotowanie...to proste !
PROSTE CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, BEZGLUTENOWE, BEZ LAKTOZY 158

Bardzo proste, szybkie i pyszne ciastka z masłem orzechowym, bez dodatku mąki, masła, proszku do pieczenia. Tylko trzy składniki: Masło orzechowe, cukier kokosowy (palmowy, trzcinowy lub ksylitol) i jajko... Wiem trudno w to uwierzyć, sama lekko nie dowierzałam, że się da, ale dało się. Wyszły bardzo orzechowe, nieprzesłodzone, idealne do kawki. Tak jak uwielbiam domowe ciacho + kawa... mniam

Smaczne Zdrowe
Kruche ciasteczka (bez glutenu) 152

bardziej niż same pączki. SZTOS!!! Może pociągnę tą piękną tradycję i też będę miał taką całą okrągłą metalową puszkę z ciastkami. Tylko nie mam kredensu, meblościanki ani nawet takiej metalowej puszki Składniki ( na furę ciastkufff ): ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka ½ szklanki ksylitolu 1 okrągła metalowa puszka 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka gałki muszkatałowej

PaleoLife
,,Mini torciki z ciasteczkami oreo’’ 226

kuchni powstał ten mini torcik z ciasteczkami oreo. Składniki: Spód: 250 g herbatników kakaowych 100 g miękkiego masła Łyżka mąki kokosowej Składniki na mase mascarpone: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki serka mascarpone 4 ciastka oreo 8 zmielonych ciastek oreo Dodatkowo: pierścienie cukierniczo-kucharskie Wykonanie: Spód: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem

Podróż w kulinaria
Ciastka owsiane z orzechami i czekoladą 191

prawie sam ;) ), co przy małym dziecku jest dodatkowym atutem. Można też się pokusić, tak jak my, o wspólne pieczenie!   Ciastka owsiane z orzechami i czekoladą 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szkl. cukru kokosowego lub syropu daktylowego 1 płaska łyżeczka sody 100g masła 1 jajko 50g gorzkiej czekolady (co najmniej 75% kakao) 80g grubo poszatkowanych

Przepysznik - BLW i nie tylko
Wegańskie ciasteczka z suszonymi bananami i czekoladą 174

rano wstałam i je wyczarowałam. W południe już większości nie ma, więc misja spełniona. Składniki na około 30 ciastek: 400 g mąki, z czego 250 to biała pszenna za 150 razowa 1 duży banan 100 g cukru 120 g oleju kokosowego 100 g gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 100 g suszonych bananów(...)przesiej i wymieszaj z masą bananową. Dodaj posiekane banany, papaję i czekoladę. Porcję ciasta odmierzaj dużą łyżką, formuj kulki i rozpłaszcz dłonią lub za pomocą obręczy formuj idealnie okrągłe ciastka. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez 15 minut w temp. 180 C Smacznego! Artykuł Wegańskie ciasteczka z suszonymi bananami i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl

greenscarf
Niebiański sernik na zimno z kokosem 151

kupić wspomniane ciastka* i je zmielić dodając rozpuszczone masło. Jeżeli zdecydujecie się na robienie spodu do sernika samodzielnie, to polecam upiec go dzień wcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki(...)będzie 250 gr ciastek, 50 gr roztopionego masła. Ciastka i masło umieścić w malakserze, zmielić na masę o konsystencji mokrego piasku. Spód tortownicy kilka razy owinąć w folię spożywczą, wyłożyć masę, mocno powgniatać w dno, wyrównać, schować do lodówki. **robiłam ten deser również w wersji bez wiórków kokosowych, za to z serkiem mascarpone, też był przepyszny choć mniej

moj przepis na
KOKOSOWE MAKARONIKI (KOKOSANKI BEZGLUTENOWE) 207

koleżanki z pracy Angie. Zrobiła mi niedawno ogromną niespodziankę i w taki słodki sposób chciałam się jej odwdzięczyć. Makaroniki to jedne z najstarszych ciastek na świecie (prawdopodobnie znane były już w IX w.). Wersja kokosowa jest bardzo popularna w krajach anglosaskich i Holandii. Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy

Przepisy Aleksandry
Ciastka pełnoziarniste bez cukru 156

nasionka. Jeśli jednak bardzo jesteście przywiązani do smaku cukru, to może warto zastąpić zwykły cukier, cukrem kokosowym lub słodzikiem? A może jednak przekonacie się do wersji z daktylami i żurawiną lub rodzynkami? Mój tata, który dość lubi słodki smak stwierdził, że ciastka są doskonałe i wprost rozpływają się w ustach. Można bez cukru? Można! A ciastka wychodzą naprawdę

Mieszam w Garnku
Stefanka czekoladowa bez pieczenia 1012

2x60g masła 2x140g kaszy manny 2x40g cukru POLEWA 80g gorzkiej czekolady 20g białej czekolady 1 i 1/4 łyżeczki oleju kokosowego (lub innego) Wykonanie: - formę wyłożyć papierem do pieczenia - na dnie ułożyć warstwę jasnych herbatników, wolne miejsca uzupełnić kawałkami ciastek (powierzchnia nie musi być w 100% pokryta ciastkami, można je ułożyć w niewielkich odstępach od siebie) - do dwóch garnków(...)ciemne) - całość pozostawić do ostygnięcia kaszy, następnie zafoliować i schłodzić w lodówce - obie czekolady do polewy rozpuścić w kąpieli wodnej, każdą osobno, wraz z niewielką ilością oleju kokosowego (do ciemnej czekolady dodać 1 łyżeczkę oleju, a do jasnej 1/4 łyżeczki) - -rozpuszczoną ciemną czekoladę rozsmarować na wierzchu ciasta, łyżeczką nałożyć w różnych miejscach białą czekoladę, tworząc esy floresy, następnie zanurzyć

Smakołyki Bereniki
Sernik Bounty 3245

likieru kokosowego   WIERZCH:   1 czekolada mleczna 60 ml śmietanki 30% wiórki kokosowe do dekoracji   1. Wiórka kokosowe zalać likierem, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek - ja robię to malakserem) i wysypać na spód tortownicy. Wyrównac i lekko ugnieć(...)ubić z cukrem, dodawać pojedynczo jajka, następnie mąkę i na końcu wiórka z likierem - cały czas miksując.   4. Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku "gdzieś tam niżej

Kto ugości moich gości?
MUFFINY KOKOSOWO - WANILIOWE 146

Składniki: 1 i 1 / 2  szklanki mąki 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2  szklanki lub 3 / 4 szklanki wiórków kokosowych  1 łyżeczka proszku

Ciastka - domowe słodkości
BABKA TULIPAN Z KOKOSEM 110

Składniki: 2 szklanki mąki 3 / 4 szklanki cukru kostka margaryny 6 jajek 5 - 6 łyżek mleka 3 łyżki wiórków kokosowych 1 - 2 łyżek kakao  1

Ciastka - domowe słodkości
Chrust, algierskie ciastka Griwech 143

jajko 150 g masła szczypta soli 1 łyżka spirytusu 120 ml   letniej wody Olej rzepakowy lub olej kokosowy do smażenia Dodatkowo: Oryginalnie przygotowuje się syrop na bazie wody z kwiatów pomarańczy oraz cukru, w którym maczane są ciastka i obsypuje sezamem. U mnie płynny miód gryczany oraz sezam. Przygotowanie: Suche składniki wsypać do miski, dodać roztrzepane jajko oraz

W garach u Gosi
Ciasto Bounty bez pieczenia + film 259

masa          400 g wiórków kokosowych 100 g miękkiego masła 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( 530 g )                     polewa 100 g margaryny 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady przepis Herbatniki  miksujemy(...)uzyskania konsystencji bułki tartej. Margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopioną margarynę i całość dokładnie mieszamy a następnie przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Do drugiej miski wsypujemy wiórki kokosowe, wlewamy mleko skondensowane, dodajemy miękkie masło i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Masę kokosową przekładamy

Smakowite Dania
Kakaowe ciastka z czerwoną porzeczką 154

Przygotowanie: Do miski przesypać płatki ryżowe, mąkę pszenną oraz dwie łyżki naturalnego kakao. Dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, a na koniec dwie łyżki dżemu wiśniowego 100%. Całość wymieszać rękoma i ugnieść na jednolite ciasto. Z powstałej masy uformować ciastka, a następnie ułożyć na blasze do pieczenia, ozdobić z wierzchu porzeczkami. Tak przygotowane ciastka pieczemy przez ok. 20 minut

Kuchnia Ellie