ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:47/145)

Puszysty Sernik Kokosowy 143

tworzę od czasu do czasu serniki, które nieskromnie ujmując zawsze wychodzą puszyste, delikatne a zarazem sycące i konkretne Puszysty sernik kokosowy taki właśnie jest. Koniecznie wypróbujcie, jest szybki, prosty i pyszny.   Składniki na spód:   250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 80 g masła, roztopionego   Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył(...)łyżki mąki ziemniaczanej 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka kaszy manny 50 g roztopionego masła 1 łyżka cukru wanilinowego 300 ml mleka kokoswoego 50 g wiórek kokosowych   Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie partiami dodajemy ser twarogowy. Ucieramy krótką chwilę do połączenia. Dodajemy roztopione i przestudzone masło, budyń

Made By Mom And Son
Bezglutenowe ciasteczka z musli 100

ciastka. SKŁADNIKI: 190 g roztopionego masła 140 g bezglutenowego musli z owocami - u mnie Nutrifree (klik) 30 g wiórków kokosowych 100 g bezglutenowych płatków owsianych 80 g mąki ryżowej bezglutenowej 25 g mąki kukurydzianej drobnej 20 g mąki kokosowej 80 g brązowego cukru 40 g sezamu 10 g chia 1 łyżka midou 1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia(...)łyżeczki soli 2 roztrzepane jajka  Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka spłaszcz łyżką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 12-14  minut. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 120

Kuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO KOKOSOWE Z PORZECZKAMI 124

Ciasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce

Kuchnia MagdaLeny
WEGAŃSKIE LODY TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 164

Nadciągnęła do nas fala upałów i częściej sięgamy po różnego rodzaju zimne desery, jak np. lody. Jednak najlepsze i najzdrowsze są lody domowe, przygotowane z naturalnych

Kuchnia MagdaLeny
KOKOSOWY CHLEBEK BANANOWY (BEZGLUTENOWY) 163

Chlebek bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. W wersji podstawowej jest lubiane i dobrze znane przez większość z nas. Jednak moja wersja tego chlebka

Kuchnia MagdaLeny
MARCHEWKOWE CIASTKA z orzechami włoskimi w karmelu (wegańskie, orkiszowe) 193

czasie jesiennym warto wykorzystać sezonowe produkty. Do przygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy. Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy na pewno zaskoczy każdego. Kruche, orkiszowe ciasteczka marchewkowe świetnie pasują ze słodkimi orzechami włoskimi w karmelu Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 60 g płatków owsianych, jaglanych(...)zamrażarki na około 15 minut. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm i wykrój ciastka. Piecz je 20 – 25 minut w nagrzanym do 180 stopniach Celsjusza piekarniku. Orzechy posiekaj nożem na małe kawałki. Daj je do garnka, dodaj też cukier i mleczko kokosowe. Całość wymieszaj. Gotuj przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Gotowe orzechy w karmelu wyłóż

Via Gusto
Banoffee – szybkie ciasto bez pieczenia 159

szczypta soli 250 g serka mascarpone + gorzka czekolada do dekoracji Na początku ciastka rozdrobnij za pomocą blendera Masło rozpuść. Do pokruszonych ciastek przelej rozpuszczone masło, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do formy wysmarowanej olejem kokosowym lub masłem, dociśnij ją i wyrównaj. Ciasto musi bardzo dobrze przylegać do formy. Następnie blachę wstaw na ok. 30 minut do lodówki

365 dni dookoła kuchni
Wegański sernik czekoladowy ze śliwkami 193

mąki kukurydzianej (może być skrobia) lub ziemniaczanej , czyli około 50 g (może być nawet opakowanie budyniu czekoladowego) Spód sernika: 200 g kruchych ciastek (u mnie były to te ) 50 g dowolnego delikatnego w smaku oleju roślinnego (kokosowy, słonecznikowy) Przygotowanie: Zaparz herbatę (200 ml wody) i namocz w niej pokrojone śliwki (minimum pół godziny, a im dłużej tym lepiej

greenscarf
Co przygotować na działkowe garden party? 247

uwielbia sernik czekoladowy, a ja miałam przy nim mniej pracy i mniej stresu, że mógłby roztopić się w upale. Sernik czekoladowo-kokosowy przygotowałam z tego przepisu —>KLIK. Z tą różnicą, że zrobiłam spód z pokruszonych ciastek, więc całość nie była już bezglutenowa. Sernik ozdobiłam malinami prosto z krzaczka i domowymi bezami przyrządzonymi w następujący […] Artykuł

Mienta blog
Słodko-słone batoniki orzechowe 232

przekąskę, że warto potraktować ją jako wyjątkową i serwować tylko na specjalne okazje. Idealną są zbliżające się święta.  Słodycz czekolady i ciastek spotyka się ze słonym smakiem fistaszków, a gdzieś tam w tle przebija się kokosowa nuta. Ta słodko-słona kombinacja jest cudowna: przy jedzeniu tych batoników w głowie rozlega się jakby kilka klaksonów. I dlatego

Roślinna - blog wegański
Kokosanki 154

Zapraszam Was na jedne z moich ulubionych ciasteczek - kokosanki. Ciastka te są bardzo szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. SKŁADNIKI: 30 dag wiórków kokosowych, 3 białka, 8 dag masła, 5 łyżek mleka, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru kryształu. PRZYGOTOWANIE: 1. Masło rozpuszczam w rondelku, wsypuję cukier i dokładnie mieszam. Następnie do masy wsypuję wiórki kokosowe oraz wlewam

Tradycyjna kuchnia Kasi
130. Kokosowe ciasto Baunty 303

mąki tortowej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka miałkiego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Masa kokosowa 300 g wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru (może być trochę więcej) 3 łyżeczki żelatyny ciastka pepitki - 3 paczki czekolada 1/2 tabliczki 4-5 łyżki mleka Białka ubijamy na sztywno, dodajemy powoli cukier i żółtka. Mąkę, proszek

Jadło i czytadło