kruchych ciasteczek masła klarowanego zamiast zwykłego i chyba bardziej odpowiada mi smak i aromat właśnie teraz. Masło klarowane (ghee) można też zastąpić olejem kokosowym w formie stałej lub dodać zwykłe, jak do bardziej tradycyjnych ciastek. Podobają wam się te słodziaki? Ja od wczoraj nie mogę się napatrzeć Więcej zdjęć tych kocich słodkości pojawia się też na facebooku i instagramie
Fitkotkruchych ciasteczek masła klarowanego zamiast zwykłego i chyba bardziej odpowiada mi smak i aromat właśnie teraz. Masło klarowane (ghee) można też zastąpić olejem kokosowym w formie stałej lub dodać zwykłe, jak do bardziej tradycyjnych ciastek. Podobają wam się te słodziaki? Ja od wczoraj nie mogę się napatrzeć Więcej zdjęć tych kocich słodkości pojawia się też na facebooku i instagramie
Fitkotdużej blaszce - są mini serniczki. Mała forma i niezwykły smak, na pewno przypadną do gustu naszym gościom. Spód mini-serniczków: 100 g ciastek Petit Beurre 5-6 łyżek roztopionego masła 20 g wiórków kokosowych Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 250 g serka ricotta 2/3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy (proszek) 1 cukier wanilinowy 1 jajko Dodatkowo: około
Świat Ciastaświetna przekąska w ciągu dnia, polecam do jogurtu bądź kawy na II śniadanie. Ciastka są chrupkie i smaczne, a do tego zawierają odżywcze składniki. Potrzebne będą (składniki na ok.18 ciastek): – ¾ kostki masła(...)szklanki mąki owsianej; – 3 łyżki wiórek kokosowych; – 1 łyżka oleju kokosowego
MintTastegorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek 15 dag kakaowych herbatników 20 dag wiórek kokosowych 2 łyżki masła 3 łyżki cukru Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami. *Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy. *Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie
Z Majeczką w kuchniszczyptą soli. Do piany z białek dosypujemy stopniowo cukier z łyżką budyniu miksując na najmniejszych obrotach. Zawartość miski przekładamy do garnuszka z orzechowo-kokosową masą i całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy w dłoniach ciastka - kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej, gdy dłonie co jakiś czas oblejemy zimną wodą, co ułatwi nam proces formowania ciastek. Ciasteczka układamy (w odstępach
Słodkie okruszkiszczyptą soli. Do piany z białek dosypujemy stopniowo cukier z łyżką budyniu miksując na najmniejszych obrotach. Zawartość miski przekładamy do garnuszka z orzechowo-kokosową masą i całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy w dłoniach ciastka - kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej, gdy dłonie co jakiś czas oblejemy zimną wodą, co ułatwi nam proces formowania ciastek. Ciasteczka układamy (w odstępach
Słodkie okruszkiłyżeczki startego świeżego imbiru polewa: 250 g sera 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka pasty pistacjowej pistacje do dekoracji Przygotowanie: spód: Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni uważając aby ich nie przypalić. Studzimy. Ciastka drobno kruszymy, łączymy z wiórkami i dodajemy sok z limonki, miód oraz rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy i rozkładamy równomiernie w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
Bon appetit mon amiejogurtu, po czym dodajemy do zblendowanych składników gotowe ciasto przekładamy do porcelanowego naczynia- miseczki, dużego kubka i umieszczamy w mikrofalówce na 4 min gotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem (opcjonalnie) PRZYPOMINAM, ŻE DZISIAJ STARTUJE KOKOSOWY KONKURS
healthy dreamsSkładniki na dużą tortownicę (średnica 26 cm)/używając tortownicy 18-20 cm użyć połowy składników: Spód: 350-400 gotowych pierników (lub innych ciastek, ale wtedy dodać łyżkę przyprawy do pierników) 150 g masła kokosowego Masa serowa: 1 kg wegańskiego sera (przepis tu ) lub ewentualnie tofu naturalne 2 małe dojrzałe banany (lub jeden duuuży) 100 g cukru pudru łyżeczka
greenscarfowoców leśnych z dodatkiem jagód lub borówek (poza sezonem mrożone owoce). Gwarantuję, że zniknie w mig! Palce lizać! Składniki: Spód: 300 g ciastek Oreo (wraz z nadzieniem) 60 g roztopionego masła Pianka jogurtowo - kokosowa: 500 ml śmietanki kokosowej lub 2 puszki mleczka kokosowego (po 400 ml) 1000 g jogurtu greckiego 10%, w temperaturze pokojowej 6 łyżek cukru pudru
MyCookBook.plodpowiedzialnych za likwidowanie złego nastroju ! Zdrowe i racjonalne odżywianie warto uzupełnić o owsiankę, spożywaną na śniadanie, kolacje, wykorzystując do przygotowania deserów, wypieków czy ciastek :) Składniki : - 8 łyżek płatków owsianych drobnych błyskawicznych - 1 szklanka mleka kokosowego -pół banana -kilka borówek amerykańskich -wiórki kokosowe Przygotowanie: Płatki owsiane gotujemy na szklance mleka kokosowego przez około 2 minuty. Przekładamy do miseczki
Zdrowo kolorowo lifestylowopudru 750 g herbatników ½ szklanki wody 3 łyżki kakao ½ szklanki cukru Sposób wykonania: 200 g masła utrzeć wraz z cukrem pudrem , wiórkami kokosowymi i mlekiem na jednolitą masę a następnie odstawić do wystygnięcia. Ciastka zmielić przez maszynkę Zagotować ½ szklanki wody, dodać do niej kakao, cukier, 50 g masła, całość zdjąć z ognia wystudzić i dodać zmielone ciastka
Na słodko lub wytrawnieszklanki cukru pudru 25 dag wiórków kokosowych Wykonanie: Białka ubić na sztywno i wykrawać krążki.Na środek każdego krążka nałożyć masę kokosową.Upiec w tem.175 C przez ok. 10-15 min. Uwaga ; Ciastka w trakcie pieczenia pozostają białe, tylko kokos ma się zrumienić. Źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkadrugim śniadaniem do szkoły lub przekąską w pracy - ciasteczka pełne marchewki, płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej, a także wiórków kokosowych, cynamonu i miodu 💕😋 Ekspresowe do zrobienia - wszystkie składniki wystarczy wymieszać w misce i uformować ciasteczka. Nie są to kruche ciastka, pozostają miękkie po upieczeniu i długo utrzymuj świeżość. Posmakują małym oraz dużym i bez wrzutów można sięgnąć po kolejne(...)startej na tarce o małych oczkach (1 duża lub 2 małe marchewki) 130 g płatków owsianych górskich (króciutko zmielonych w blenderze) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 4 - 5 łyżek miodu 5 łyżek oleju kokosowego (płynnego) lub opcjonalnie innegi roślinnego WYKONANIE: Piekarnik
Słodko-Słony Świat Ilonydrugim śniadaniem do szkoły lub przekąską w pracy - ciasteczka pełne marchewki, płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej, a także wiórków kokosowych, cynamonu i miodu 💕😋 Ekspresowe do zrobienia - wszystkie składniki wystarczy wymieszać w misce i uformować ciasteczka. Nie są to kruche ciastka, pozostają miękkie po upieczeniu i długo utrzymuj świeżość. Posmakują małym oraz dużym i bez wrzutów można sięgnąć po kolejne(...)startej na tarce o małych oczkach (1 duża lub 2 małe marchewki) 130 g płatków owsianych górskich (króciutko zmielonych w blenderze) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 4 - 5 łyżek miodu 5 łyżek oleju kokosowego (płynnego) lub opcjonalnie innegi roślinnego WYKONANIE: Piekarnik
Słodko-Słony Świat Ilony