Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru kokosowego 250 g margaryny 300 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 200 ml mlek 100
Ciastka - domowe słodkościBędą już całkowicie fantastycznie ze sobą współgrać w rozkosznie chrupiących ciastach owsianych – ciastkach pieczonych bez dodatku jajek, laktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia certyfikowanej mąki). To znany i lubiany duet smakowy, zamknięty w wyjątkowo udanym wypieku. Składniki na około 10 – 12 sztuk: 60 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej 70 g syropu klonowego 1 łyżka siemienia lnianego(...)natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzać do temperatury 160°C(T). W misie umieścić olej kokosowy i syrop – miksować przez około minutę, do połączenia. Dodać spęczniałe siemię, szczyptę soli i ekstrakt, miksować kolejne 1 – 2 minuty. Dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek – zmiksować do połączenia, po czym dodać posiekaną czekoladę i jeszcze raz krótko zmiksować. Nabierać porcje ciasta
Even Better FoodPuszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować
AleTorciksztuk) 2 szklanki ugotowanej fasoli typu Jaś 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 kostki margaryny (użyłam masła) aromat migdałowy Do obtaczania: stopiona czekolada wiórki kokosowe brązowy cukier posypka cukrowa rozdrobnione wafelki w polewie czekoladowej rozdrobnione ciastka Fasolę zmielić (zblendowałam). Margarynę/masło utrzeć z cukrem, dodać fasolę i kilka kropli aromatu migdałowego. Masę dobrze schłodzić i wilgotnymi dłońmi uformować
Di gotujeoraz choroby serca. Idealnie nadaje się dla osób będących na diecie bezglutenowej. Ostatnio staram się, aby często bywał w diecie mojej rodziny, szczególnie córki. To kto się skusi na kokosowe ciasteczka z płatkami amarantusa, które nie zawierają cukru i mąki? Polecam! (około 8 większych sztuk) 50g płatków z amarantusa 50g wiórków koksowych 50g płynnego miodu 50 ml mleka koksowego (może(...)masa odrobinę zgęstniała. Masę ponownie przemieszać i za pomocą łyżki na blachę wysłaną papierem do pieczenia wykładać porcje ciasta. Każdą z nich spłaszczyć i uformować w zgrabne ciasteczko. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-22 minuty w 180 stopniach. (Powinny być zarumienione.) W przepisie użyłam produktów ze sklepu Radix
Di gotujeCałkiem niepozorne z wyglądu, żeby nie powiedzieć, że brzydkie, a kryją w sobie samo zdrowie. Idealne dla maluchów jako zdrowa przekąska i alternatywa dla sklepowych chrupek i innych ciastek. Sprawdzą się też dla tych co postanowili zrzucić co nie co, a nie umieją żyć bez słodkości. Słodkie choć nie zawierają grama cukru za to całe mnóstwo bakalii i kaszę(...)całą noc. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Odcedzamy kaszę oraz daktyle i blendujemy wszystko razem, dodajemy jaja, płynny olej kokosowy. Mieszamy starannie, na koniec wrzucamy bakalie i jeszcze raz mieszamy. Ciastka wykładamy na dużą blachę od piekarnika (ja chciałam nadać im ładny kształt i robiłam to przy pomocy foremki, ale masa jest dość rzadka więc się
Cynamonowe szczęścierozgrzanego piekarnika. Piec około 35-40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. (*) Dosładzanie muffinków można pominąć, ponieważ same buraki i mąka kokosowa nadają im wystarczającej słodyczy. A trzeba pamiętać, że w ciastkach jest także czekolada. (*) Muffinki można piec w papierowych papilotkach. Papier łatwo odchodzi od upieczonych ciastek. Nadają się też niewielkie keksówki, ale wtedy
Di gotujepomocą blendera pokrusz herbatniki bardzo drobno. Możesz też przełożyć je do strunowej torebki i rozkruszyć za pomocą wałka. Masło rozpuść, dodaj je do pokruszonych ciastek. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Tortownice wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wyłóż na nią masę ciasteczkową, rozprowadź po całej powierzchni blachy i dobrze pociśnij. Tortownice wstaw do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie
365 dni dookoła kuchnidodatki, a i tak będą pysznie smakować. PS. Nie pomyśleliście chyba, że z tym „primo” to tak na serio, przez niedouczenie?;) Owsiane ciastka razowe z czekoladą Składniki (na 25 sztuk): 100g oleju kokosowego 2 łyżki masła orzechowego 100g płatków owsianych 140g mąki razowej 70g brązowego cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki sezamu
Obiad gotowyczas energicznie mieszając aby się masa nie przypaliła.Miękkie masło utrzeć na puszystą masę,stopniowo dodawać wystudzony budyń, ciągle miksując.Na koniec wsypać wiórki kokosowe i całość delikatnie wymieszać.Na dnie blaszki wykładać warstwę ciastek,wyłożyć warstwę kremu, ciastka,ponownie krem, ciastka.Wierzch posmarować cienką warstwą kremu budyniowego i posypać wiórkami kokosowymi.Przygotowane ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin
Moje domowe kucharzeniePyszne i pięknie wyglądające ciasto może stać się wspaniałą ozdobą stołu. Ciasto jest bardzo podzielne, najlepiej smakuje na drugi dzień. Wszystkie warstwy ciasta doskonale do siebie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawody do rozpuszczenia żelatyny masa mango: 1 puszka mango 1 galaretka pomarańczowa Przygotowanie: spód: Herbatniki kruszymy na drobny pył. Łączymy je z wiórkami kokosowymi. Dosypujemy sproszkowaną zieloną herbatę (matcha). Masło rozpuszczamy. Dolewamy do ciastek, mieszamy. Ciastka z masłem przekładamy do formy. Dociskamy do dna dłonią lub łyżką. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. masa serowa
Bon appetit mon amieCiasto spotykane na wielu blogach pod nazwą tulipan, u mnie tulipan nie wyszedł bo zrobiłam w za dużej foremce dlatego powstała babka trójkolorowa. Przepis podpatrzony na
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaBabka kokosowo - kakaowa Mięciutka i puszysta babka , która za sprawą śmietany zachowuje długo świeżość a dzięki dodatkom wiórek kokosowych i kakaa przyjemny smak. Przepis znaleziony na
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKakaowe ciasto z wkładką kokosową i warstwą cynamonowych jabłek. Bardzo ładnie prezentuje się na stole :) Przepis podpatrzyłam tutaj Składniki ciasto kakaowe: 4 szkl mąki pszennej 1
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia