ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:44/145)

SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 178

Kuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO KOKOSOWE Z PORZECZKAMI 176

Ciasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce

Kuchnia MagdaLeny
WEGAŃSKIE LODY TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 219

Nadciągnęła do nas fala upałów i częściej sięgamy po różnego rodzaju zimne desery, jak np. lody. Jednak najlepsze i najzdrowsze są lody domowe, przygotowane z naturalnych

Kuchnia MagdaLeny
KOKOSOWY CHLEBEK BANANOWY (BEZGLUTENOWY) 224

Chlebek bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. W wersji podstawowej jest lubiane i dobrze znane przez większość z nas. Jednak moja wersja tego chlebka

Kuchnia MagdaLeny
MARCHEWKOWE CIASTKA z orzechami włoskimi w karmelu (wegańskie, orkiszowe) 250

czasie jesiennym warto wykorzystać sezonowe produkty. Do przygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy. Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy na pewno zaskoczy każdego. Kruche, orkiszowe ciasteczka marchewkowe świetnie pasują ze słodkimi orzechami włoskimi w karmelu Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 60 g płatków owsianych, jaglanych(...)zamrażarki na około 15 minut. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm i wykrój ciastka. Piecz je 20 – 25 minut w nagrzanym do 180 stopniach Celsjusza piekarniku. Orzechy posiekaj nożem na małe kawałki. Daj je do garnka, dodaj też cukier i mleczko kokosowe. Całość wymieszaj. Gotuj przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Gotowe orzechy w karmelu wyłóż

Via Gusto
Banoffee – szybkie ciasto bez pieczenia 220

szczypta soli 250 g serka mascarpone + gorzka czekolada do dekoracji Na początku ciastka rozdrobnij za pomocą blendera Masło rozpuść. Do pokruszonych ciastek przelej rozpuszczone masło, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do formy wysmarowanej olejem kokosowym lub masłem, dociśnij ją i wyrównaj. Ciasto musi bardzo dobrze przylegać do formy. Następnie blachę wstaw na ok. 30 minut do lodówki

365 dni dookoła kuchni
Wegański sernik czekoladowy ze śliwkami 254

mąki kukurydzianej (może być skrobia) lub ziemniaczanej , czyli około 50 g (może być nawet opakowanie budyniu czekoladowego) Spód sernika: 200 g kruchych ciastek (u mnie były to te ) 50 g dowolnego delikatnego w smaku oleju roślinnego (kokosowy, słonecznikowy) Przygotowanie: Zaparz herbatę (200 ml wody) i namocz w niej pokrojone śliwki (minimum pół godziny, a im dłużej tym lepiej

greenscarf
Co przygotować na działkowe garden party? 315

uwielbia sernik czekoladowy, a ja miałam przy nim mniej pracy i mniej stresu, że mógłby roztopić się w upale. Sernik czekoladowo-kokosowy przygotowałam z tego przepisu —>KLIK. Z tą różnicą, że zrobiłam spód z pokruszonych ciastek, więc całość nie była już bezglutenowa. Sernik ozdobiłam malinami prosto z krzaczka i domowymi bezami przyrządzonymi w następujący […] Artykuł

Mienta blog
Słodko-słone batoniki orzechowe 277

przekąskę, że warto potraktować ją jako wyjątkową i serwować tylko na specjalne okazje. Idealną są zbliżające się święta.  Słodycz czekolady i ciastek spotyka się ze słonym smakiem fistaszków, a gdzieś tam w tle przebija się kokosowa nuta. Ta słodko-słona kombinacja jest cudowna: przy jedzeniu tych batoników w głowie rozlega się jakby kilka klaksonów. I dlatego

Roślinna - blog wegański
Kokosanki 191

Zapraszam Was na jedne z moich ulubionych ciasteczek - kokosanki. Ciastka te są bardzo szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. SKŁADNIKI: 30 dag wiórków kokosowych, 3 białka, 8 dag masła, 5 łyżek mleka, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru kryształu. PRZYGOTOWANIE: 1. Masło rozpuszczam w rondelku, wsypuję cukier i dokładnie mieszam. Następnie do masy wsypuję wiórki kokosowe oraz wlewam

Tradycyjna kuchnia Kasi
130. Kokosowe ciasto Baunty 346

mąki tortowej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka miałkiego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Masa kokosowa 300 g wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru (może być trochę więcej) 3 łyżeczki żelatyny ciastka pepitki - 3 paczki czekolada 1/2 tabliczki 4-5 łyżki mleka Białka ubijamy na sztywno, dodajemy powoli cukier i żółtka. Mąkę, proszek

Jadło i czytadło
HITowy sernik 240

spód: 300 gram płatków śniadaniowych czekoladowych 2 pełne łyżki masła Masa: 1 kg sera twarogowego  szklanka cukru pudru 6 łyżeczek płaskich żelatyny kilka sztuk ciastek typu markizy ja użyłam ciasteczek HIT kokosowych Masa owocowa: słoik konfitury truskawkowej ewentualnie zmiksowane owoce typu maliny, truskawki lub jagody z dodatkiem żelatyny  Do posypania: pokruszone markizy Wykonanie: Płatki wsypujemy do blendera

NaKońcuJęzyka
Kokosanki. Przepis krok po kroku. 197

rodzaj ciastek, na który od czasu do czasu nachodzi mnie niesłychana wręcz ochota: Kokosanki.   Klasyka polskich wypieków, królują na naszych stołach i towarzyszą kawie od kilkudziesięciu lat. Nie ma w Polsce osoby, która kokosanek nie próbowała. Chyba, że ktoś jest uczulony na wiórki kokosowe, wtedy jest(...)składników. Oto one:   5 białek 120 g cukru szczypta soli 300 g wiórków kokosowych 50 g rozpuszczonego masła   Białka ubij z cukrem i solą na sztywną pianę.   Następnie do ubitej piany dodaj wiórki kokosowe cały czas mieszając na wolnych obrotach.   Gdy wiórki będą już wymieszane z białkami dodaj rozpuszczone

kuron.com.pl
Sernik kokosowy 650

cierpliwość została wynagrodzona! Czekoladowy spód, kokosowy smak masy serowej oraz polewa z czekolady deserowej ma nawiązywać do smaku słynnego kokosowego batonika, który podobnie ma smak raju. Ten sernik też ma taki smak:) Składniki: na spód: 150g herbatników lub ciastek pełnoziarnistych  60g masła 1 kopiasta łyżka kakao Herbatniki zmiksować w malakserze, wsypać kakao i wlać rozpuszczone masło. Krótko zmiksować(...)22cm) wyłożyć papierem, wysypać herbatniki, wyrównać i ugnieść. Masa serowa: 400g twarogu półtłustego lub tłustego 150g serka mascarpone 2 duże jajka 3/4 szklanki zagęszczonego mleka słodzonego  100ml śmietanki kokosowej (lub zwykłej, kremówki 30%) 2 łyżki budyniu śmietankowego 50g wiórków kokosowych   Twaróg przetrzeć prze sito lub zemleć dwukrotnie. Do twarogu dodać mascarpone, śmietankę kokosową, mleko zagęszczone, jajka, budyń oraz

Obiad gotowy