Składniki: 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 125 g margaryny 120 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 3 - 4 żółtka 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła Beza: 3 - 4
Ciastka - domowe słodkościdzieci lub alergików. Polecam! (około 10-11 sztuk) 1,5 szklanki płatków jaglanych/owsianych (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki pestek słonecznika 2 łyżki miodu (płynnego) 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka rozynek 1 dojrzały banan Banana z dodatkiem miodu rozgnieść na gładkie puree. Następnie należy dodać pozostałe składniki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Z masy uformować kuleczki o wielkości średniego(...)delikatnie spłaszczyć oraz umieścić na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180 stopni. Przepis pochodzi z książki "Słodkości. Ciasta, ciastka i ciasteczka" , którą można nabyć na stronie księgarni Gandalf . Książka zawiera mnóstwo przepisów na różnego rodzaju słodkości. Znajdziemy w niej propozycje, które są dość zwyczajne lub bardziej uroczyste
Di gotujeDzisiaj specjalny przepis dla dzieciaków! Dzieci uwielbiają wszystko to co słodkie, ale my dorośli raczej wolelibyśmy aby jadły to co zdrowe i domowe. Dlatego dzisiaj taki kompromis, ciastka, które możecie wykonać ze swoimi pociechami, robi się je bardzo prosto. Do wypieku wykorzystałam mąki bezglutenowe, suszoną żurawinę i to co dzieciaki uwielbiają czekoladę na gorąco. Ciasteczka są dwuwarstwowe, dość spore(...)Dzięki zastosowaniu mąk bez glutenu nabrały jeszcze dodatkowej kruchości. Polecam szczerze! Sama radocha ;-))) SKŁADNIKI: - 250 g masła z lodwóki (jeśli chcesz by były bez laktozy użyj 220 g oleju kokosowego) - 400 g mąki kukurydzianej - 150 g mąki owsianej - 2 jajka - 4 łyżki miodu - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia PONADTO: - 3/4 szklanki żurawiny suszonej
SMYKWKUCHNIszklanki piwa karmelowego (może być też zwykłe) 1 szklanka mąki pszennej 100g smalcu (*) 5 łyżek cukru (płaskich; około 60g) 1 szczypta soli 40g płatków owsianych (błyskawicznych) 25g wiórek kokosowych 25g rodzynek Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. (Całość jest lepka.) Masę wstawić do lodówki na minimum 20 minut. Po tym czasie z ciasta uformować kulki - odrobinę większe(...)wielkości orzecha włoskiego. (Najlepiej robić to zwilżonymi dłońmi.) Kulki lekko spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 30 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być zarumienione i miękkie - po ostudzeniu stwardnieją.) Ciasteczka ostudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. (*) Smalec nadaje ciastkom kruchości i absolutnie nie jest wyczuwalny. Lubię na nim "pracować
Di gotujeUwielbiamy domowe wafelki. Ciągle szukam na nie nowych pomysłów. Składniki: 1 paczka wafli (u mnie 6 listków) 1/2 puszki gotowej masy kajmakowej Masa kokosowa: 100 ml
Kuchnia domowa AniSKŁADNIKI: 250g masła 200g kleiku ryżowego 3 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru kryształu 1 cukier waniliowy 4 czubate łyżki wiórek kokosowych
Dziś Ja gotujeDzisiaj wszystko na szybko,bo mam zalatany dzień 😁 Jutro wesele i trzeba pozałatwiać parę rzeczy 👗 Składniki ▶ 40 g mąki ryżowej ▶ 10 g mąki kokosowej
Zdrowie i pysznie na talerzuskładników. Co z tego wyszło zobaczycie poniżej. Kruche Ciastka Digestive z czekolada 200 g mąki orkiszowej/pszennej pełnoziarnistej 150 g mąki owsianej 50 g cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła 3 łyżki mleka 20 g gorzkiej czekolady, posiekanej opcjonalnie łyżka wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów Do misy miksera wsypujemy suche składniki oraz
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe bez cukru Masa : 2
Ciastka - domowe słodkościdaktyle, kakao, banan, mąka kokosowa, tahini, mleczko kokosowe, cynamon) nawet nie wiem jaki główny smak by im nadać, przez ilość składników, ale to właśnie to czyni je takimi dobrymi, i chwila spokoju z książką i kawą, bo zawsze można taki znaleźć ;) a wieczorem zamiast pączków piekę ciastka które w mini brownie się zamieniło potem, pączki może
More food, love and dreamswewnątrz i na zewnątrz <3 Inspiracja przepisem ze strony Ciastko z dziurką . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 16 pralinek: 100 g okrągłych biszkoptów 4 czubate łyżki jagód 100 g białej czekolady 3 płaskie łyżki gęstej śmietanki 36% Składniki na polewę: 150 g mlecznej czekolady czekoladowe serduszka lub wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Biszkopty umieszczamy
My Culinary ArtLamingtony to jedne z moich ukochanych ciasteczek, to nic prostszego, jak kostka ciasta, zanurzona w czekoladowej polewie i obtoczona w wiórkach kokosowych.Ponieważ święta nadchodzą wielkimi
Mania GotowaniaKokosanki to pyszne ciasteczka, które przygotowuje się bardzo szybko. Przekonajcie się o tym sami, a zapewne nie będziecie już kupować gotowych. Składniki: 250 g
cookpltrzeba uważać przy przenoszeniu wykrojonych ciastek na blaszkę, ale po upieczeniu trzymają formę Mam nadzieję, że przepis się przyda (jeśli nie teraz, to może w grudniu ;)). Wegańskie pierniczki bezglutenowe z melasą (bez cukru) 110 g mąki gryczanej 100 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 55 g mąki kasztanowej 60 g oleju kokosowego 6 łyżek melasy z karobu
Fitkot