Składniki / Ingredients: 250 g margaryny (Kasia) / 250 g of margarine (Kasia) 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powder 2 (500 g) szklanki mąki pszennej do ciast / 2 (500 g) cups flour dough 4 jajka / 4 eggs 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar 1/2 szklanki cukru / 1/2 cup sugar czereśnie (świeże lub mrożone bez pestek) / cherries(...)składniki i miksujemy wszystko ze sobą. Na końcu dodajemy margarynę i znowu miksujemy wszystko ze sobą na jednolitą masę. Gotową masę wlewamy do tortownicy, układamy czereśnie na masie i delikatnie je dociskamy. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) na 30 minut. Prosto i smacznie! ***** First, we melt the margarine in a pan and cool. Fresh cherries need
Projekty ze smakiemdżem ogórkowy kiełki fasoli mung szczypta garam masala Przygotowanie: 1. Miękkie buraki zblendować, 2. Dodać pozostałe składniki ciasta i dobrze wymieszać do uzyskania gładkiej masy bez grudek 4. Na patelni położyć papryczki plasterek szynki i kiełki, 5. Następnie polać ciasto buraczkowe 3. Smażyć na patelni grillowej, z obu stron (bądź na zwykłej patelni na odrobinie oleju) na małym ogniu
KreatywnePinyznalazły się drylowane czereśnie, Snickersy i migdały w słupkach. Ci, którzy mieli okazję spróbować brownie z czereśniami i Snickersami, twierdzili następująco: "Rewelacyjne!", "Ciasto rakieta!", "Grzechu warte!" Te rekomendacje niech będą dla was zachętą, by je wypróbować (przygotowanie masy na brownie to tylko kilkanaście minut!), dla mnie są dowodem na to, że warto eksperymentować i często piec do późna - kosztem(...)nagrzać do 160'C. Czereśnie odcedzić na sicie z nadmiaru soku, oprószyć łyżką mąki. Formę wyłożyć natłuszczonym papierem do pieczenia, przelać do niej masę na brownie . Czereśnie ułożyć na wierzchu ciasta. Snickersy posiekać na mniejsze kawałki, posypać nimi wierzch ciasta, na nie wysypać migdały w słupkach. Piec około 45-60 min., aż boki i wierzch ciasta
Moje QulinariaPuszysty krem do tortu , karpatek , ciast , babeczek na bazie masła który jednocześnie nie jest okropnie słodki , nadaje się świetnie pod masę cukrową do dekoracji Składniki : 2 kostki masła razem 400 g 3 szklanki mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru ( 3/4 do mleka i 1/4 do żółtek ) 3 łyżki z górką(...)czuć mąki ) Odstawiamy do ostudzenia Miękkie masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy ostudzoną masę po łyżce gdy poprzednia połączy się już z masą Gotową przekładamy tort , karpatkę czy inne ciasto
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęłyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 100 g masła Wykonanie: Wszystkie składniki wsypujemy do miski (nie zapomnij odłożyć kilka garści orzechów do dekoracji ciasta) i miksujemy je aż uzyskamy jednolitą masę. Gotową przekładamy do posmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy (30 cm). Ciasto pieczemy 45 minut w temp.150 stopni. Gotowe ciasto wyciągamy i pozostawiamy
ciastkarnia na kruchym spodziewodą, cukrem i 50 g mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min.Dodajemy sól, olej, 100 g płatków owsianych, mąkę i wyrabiamy ciasto. Zagniatamy tak długo aż uzyskamy jednolitą masą. W razie potrzeby dodajemy mąki. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 – 40 min. Ciasto jeszcze raz zagniatamy, dzielimy na 4 równe części i formułujemy walce
Moniki Smakołykiprzekładamy do miski, dodajemy jajka, przyprawy i otręby pszenne. mieszamy. Dotykając masą języka sprawdzamy czy jest właściwie doprawiona, gdy tak nie jest dodajemy brakujących składników. Jeśli masa wyda nam się zbyt rzadka, do ciasta dodajemy kilka łyżek płatków lub otrąb owsianych, mieszamy i pozostawiamy na kilkanaście minut, by masa stężała. Rozgrzewamy patelnię, nalewamy kilka "kropel" oleju i smażymy placuszki, najlepiej
Taste Of My Dayosobnej miseczki, do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę,po czym dodać po jednym żółtku cały czas miksując. Do masy stopniowo przesiewać mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać na blaszkę ( 25/29 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut(...)Śmietanę ubić na sztywno,wlać przestudzoną czekoladę,miksować i na koniec dodać płynną żelatynę. Na biszkopcie ułożyć przecięte wzdłuż banany. Masę wylać na banany,przykryć drugim biszkoptem i umieścić w lodówce do stężenia. Przed podaniem ciasto posypać wiórkami kokosowymi
Kolorowa kuchnia ElkiSernika gotowanego nie robiłam od dawna. Mając spory zapas herbatników postanowiłam je wykorzystać w tym oto cieście. Jest pyszne, kremowe a do tego łatwe i bez pieczenia. Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 500 g herbatników 1 kg zmielonego twarogu 4 jajka 200 g masła 200 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g skórka z cytryny i sok POLEWA(...)trochę przestygnie. Jeśli mamy herbatniki z tych twardych ,,jak skała'' masę wylewamy gorącą. Połowę masy wylewamy na herbatniki, układamy drugą warstwę herbatników. Wylewamy drugą część masy i trzecią warstwę herbatników. Ciasto odstawiamy. POLEWA: Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, odstawiamy do napęcznienia, następnie podgrzewamy krótko w mikrofali. Pozostałe składniki rozpuszczamy, gdy zacznie się gotować wyłączamy i łączymy z żelatyną. Odstawiamy
Pani na deserprostu pyszny. Udekorowany jajeczkami i batonikami Kinder. Dekorację można wykonać dowolną, ja zrobiłam ją z tego o miałam w domu, możemy jeszcze udekorować tort ozdobnie bitą śmietaną. Polecam ciasto na urodziny dla dzieci(...)dalej ubijając wsypujemy partiami cukier a po chwili wlewamy żółtka. Następnie dodajemy olej i wszystko mieszamy. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewając wsypujemy je do masy, delikatnie mieszamy szpatułką aby ciasto nie opadło. Wylewamy na wyłożoną folią tortownicę 24 cm, i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 % C, przez około 35-40 minut. Po upieczeniu biszkopt studzimy, wyciągamy
Kulinarne Fantazje Mariolitheme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: ciasto: 5 jaj 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki oleju ½ szklanki wody aromat migdałowy kilka kropel kakao deserowe 4 łyżki + 50 g płynnej czekolady 220 g mąki Jaja ubijamy z cukrem i aromatem na puszystą masę. Następnie , stale ubijając dolewamy wodę, olej(...)cukru sernix bądź budyń waniliowy Zmielony ser miksujemy z cukrami i sernixem, aż nabierze puszystości i będzie nieco rzadszy. Dodatkowo : polewa deserowa wykonanie: ciasto czekoladowe szprycą wyciskamy kratę z masy serowej pieczemy ok. 50 minut w temp 175 stopni ( bez termoobiegu) studzimy w razie braku poduszek polać polewą 😊 Smacznego
Domowe ciastapiknik, jak i na spotkania z przyjaciółmi czy rodziną przy kawie. Spróbujcie, polecam. Polecam Wam również przepis na ciasto rabarbarowo-jabłkowe Składniki: (na tortownicę 22-24 cm, mniejsza ciasto będzie wyższe) 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 ⁄3 szklanki mleka 8 łyżek oleju cukier wanilinowy lub aromat waniliowy (pełna łyżeczka(...)masa powinna być gładka). Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Boki smarujemy tłuszczem (masłem/margaryną) i obsypujemy kaszą manną. Jeśli chcecie by ciasto było wyższe użyjcie mniejszej tortownicy 22 cm, ja użyłam 24 cm. Masę wykładamy do tortownicy. Na wierzch układamy pokrojone w ćwiartki truskawki (patrz zdjęcie wyżej). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół
Słodkie okruszkipodanego przepisu uzyskamy sporą blaszkę ciasta. Deser idealny na weekend, do niedzielnej kawy, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Brzoskwiniowa Chmurka Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 6 sporych łyżek mąki pszennej – 110g (użyłam tortowej) 3 łyżki kakao bez cukru 1 szklanka cukru Krem: 1 galaretka brzoskwiniowa(...)masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Mąkę wymieszać z kakao i przesiać na wierzch jajecznej masy, delikatnie wymieszać szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego
Mała Cukierenkażywnością arabską. Nie mając jednak do nich dostępu, zrobiłam chaczapuri z serkiem feta. Pycha. Porcja na 5-6 osób Ciasto drożdżowe: 250 g mąki pszennej 1/4 kostki drożdży 150 ml ciepłego mleka płaska łyżeczka soli Masa z serka 100 g masła 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1 kostka serka feta 2 żółtka sól, pieprz Odrobina(...)rękoma (musi być gęste i nie może lepić się do rąk, wiec można dodać mąki lub jeżeli będzie za twarde to mleka). Gotowe ciasto odstawiamy na ok 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie robimy masę. Masło rozpuszczamy dodajemy mąkę i mieszamy, po chwili dodajemy mleko, delikatnie podgrzewamy i dodajemy pokruszony serek feta, podgrzewając i mieszając do połączenia się składników
Jadło i czytadłoDziś zapraszam Was na ciasto jogurtowe z truskawkami. Przepis ten znalazłam buszując po internecie, lekko zmodyfikowałam i wypróbowałam. I powiem Wam, że ciasto jest przepyszne. Przynajmniej dla mnie;-). Jest jogurtowe i idealnie wilgotne. Mówię Wam pycha!!! A najbardziej cieszy mnie fakt, że można je zrobić z wszystkimi letnimi owocami. Przepis ten bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki(...)masa będzie biała i puszysta. Cukier powinien się rozpuścić. Dodajemy jogurt, miksujemy. Następnie dolewamy olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Owoce układamy na cieście. Wszystkie składniki kruszonki mieszamy ze sobą, rozdrabniamy między palcami tak długo aż powstanie kruszonka. Gotową kruszonką posypujemy
Passion of Cooking