ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:789/3191)

Sernik dyniowo makowy 185

miałam dużą 26 cm), wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem. Na środek tortownicy, wykładamy na przemian, łyżkę sera z makiem i łyżkę masy dyniowej, aż do wyczerpania mas, robić tak jak na ciasto zebra. Patyczkiem do szaszłyków, przeciągnąć kilka promieni od krawędzi do środka. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku do 170 stop. Przez 30 minut. Wyjąć sernik i wylać polewę dyniową

Kuchnia Danusi
Cynamonowe naleśniki z prażonymi jabłkami 258

ZdrowyMarket24 ) Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko i wodę, wbijamy całe jajko i dodajemy dużą szczyptę cynamonu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji masy (można krótko zmiksować). Porcję ciasta wylewamy na lekko natłuszczoną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron (nie powinny być zbyt grube, ani zbyt mocno wysmażone). Na każdy naleśnik nakładamy porcję prażonych jabłek z cynamonem

Słodkie okruszki
Babeczki ze śliwkami 170

łyżeczką cynamonu i 2 łyżkami mąki, wymieszać. W jednej misce wymieszać suche składniki, a w drugiej mokre, na koniec suche wsypać do mokrych i dokładnie wymieszać. Do ciasta wmieszać śliwki i napełniać masą papilotki do 3/4 ich wysokości.  Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 18 - 20 minut. Stan upieczenia sprawdzić drewnianym patyczkiem, jeśli patyczek po wkłuciu

Kuchcik gotuje
Bezglutenowe gofry bez zbóż i cukru - low carb 194

łyżeczki erytrytolu  Wykonanie: Jajka roztrzepać w miseczce widelcem lub "miotełką. Ja polecam miotełkę. Dodawać stopniowo pozostałe składniki stale mieszając. Sodę dodajemy na samym końcu.  Masa powinna mieć gęstość typowego ciasta naleśnikowego. Wlewamy ciasto do opiekacza i smażymy gofry ok. 3 minut. Najlepiej sprawdzić stopień wysmażenia w trakcie i ewentualnie dopiec. Czas pieczenia zależy od macy opiekacza.  Podawać

Marta próbuje
Tarta z wędzonym boczkiem i szypiorkiem 211

ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika. piec 8-10min.  W miseczce dokładnie wymieszać jajka ze śmietaną, szczypiorkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Na ciasto wyłożyć ostudzony boczek. Zalać masą jajeczno-śmietanową. Piec 10-15 minut w 180st. (do momentu stężenia masy). Wartość energetyczna (1/4 tarty) Energia: 680 kcal Tłuszcz: 39g Białko: 24,1g Węglowodany

Zielona Kuchnia
Ciasto z masłem orzechowym i jeżynami 222

orzechowym, dodajemy jogurt, mieszamy. Suche składniki mieszamy razem w misce. Do mokrych składników dodajemy suche i dokładnie łączymy. Masę przekładamy do keksówek, wciskamy swieże jeżyny w masę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ciasto w 175 C ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Gdy ostygnie lukrujemy, albo posypujemy cukrem pudrem i obkładamy jeżynami. Smacznego! The post Ciasto z masłem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą (bezglutenowe) 165

glutenu)   W misce dokładnie wymieszać mąkę migdałową, kokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (*). Piec w rozgrzanym piekarniku przez około

Di gotuje
Ciastka owsiano-kokosowe z białą czekoladą 163

czekolady/czekoladowych groszków   W misce dokładnie wymieszać mąkę owsianą (**), wiórki, cukier oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować (zwilżonymi dłońmi) kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać

Di gotuje
Kolorowa tarta na spodzie kurkowym z kurczakiem, z warzywami i z kurkami 254

TUTAJ ) zioła prowansalskie Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy jajko, zblendowane na mus kurki, oliwę, sól i odrobinę mleka. Zagniatamy na gładką jednolitą masę. Jeśli jest jeszcze suche ciasto nie lepi się to dolewamy stopniowo mleko, by ciasto nie przywierało do palców. Rozwałkowujemy ciasto i przekładamy do blachy wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Rozkładamy równomiernie ciasto

Gotuj z Mąką
Placki z mascarpone 195

Mięciutkie, delikatne i bardzo puszyste placki z dodatkiem mascarpone. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, mascarpone, mleko, miód, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Masa powinna być dość gęsta. Ciasto

Bullio
Jabłecznik 169

szkl. cukru • 1 cukier waniliowy • 1 jajko • 3 łyżki śmietany • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 400g mąki Margarynę zmiksować z cukrami i jajkiem na jednolitą, puszystą masę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto (w razie potrzeby podsypać mąką), ciasto podzielić na dwie części : 1/4 i 3/4. JABŁKA : • 10szt. jabłek • sok z 1/2 cytryny • łyżka cynamonu • gdyby jabłka były kwaśne można

KUCHNIA POLSKA
Pasta z kurczaka gyros na cieście szpinakowym z groszkiem 480

foli aluminiowej, ciasto ma taką konsystencję, że nie wypłynie. Tak wiec foremkę należy natłuścić i wysypać bułką tartą. Białka jajek należy ubić na sztywno. Wszystkie pozostałe składniki ciasta należy zblendować na gładką masę i dodać do białek, delikatnie wymieszać i wylać do foremki. Piec 25 minut w 170 stopniach.   Piersi z kurczaka należy pokroić w kostkę, dodać oliwę, przyprawę

Jadło i czytadło
Zebra śmietankowo-truskawkowa 903

wody i dodać kilka łyżek masy serowej, wymieszać. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na środek tortownicy, na biszkopty wlewać po 3 łyżki masy serowej i truskawkowej, naprzemiennie. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia. Na zastygniętym serniku ułożyć truskawki. Tężejącą galaretkę wylać po łyżce na truskawki. Sernik wstawić do lodówki do stężenia galaretki. Udekorować ciasto pozostałym

Malinowo w kuchni
TRUSKAWKOWE LOVE 404

Ciasto bez pieczenia, delikatna waniliowa masa z pianką truskawkową. Przygotowuje się ekspresowo i równie szybko znika z talerzyka :) SKŁADNIKI forma (24 cm x 24 cm) MASA WANILIOWA 150 g podłużnych biszkoptów. 800g  serka waniliowego opakowanie żelatyny ewentualnie dodać cukru jeżeli masa nie będzie słodka PIANKA TRUSKAWKOWA około 150 g okrągłych biszkoptów 2 białka szklanka truskawek 2 łyżeczki żelatyny SPOSÓB

RAROSSA
Pancakes 110

smażenia syrop klonowy     Przygotowanie   Wymieszałem w misce suche składniki. W drugiej misce połączyłem maślankę, jajko i masło (nie powinny być zimne). Połączyłem gładką masę ze składnikami suchymi, odstawiłem ciasto na godzinę. Patelnię posmarowałem odrobiną masła, smażyłem małe placki z każdej strony na złoty kolor. Podałem z syropem klonowym

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania