ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:797/3191)

Tort z pomarańczami i bitą śmietaną- Kuppeltorte i witaj przygodo :-) 141

Witajcie. Dzisiaj proponuję lekki czekoladowy biszkopcik z masą z bitej śmietany i pomarańczami. I tym ciastem chciałabym się z Wami na krótki moment pożegnać, ponieważ gdy będziecie czytać ten przepis, będę już na urlopie. Wyjeżdżam do Finlandii i obiecuję Wam skrzętnie notować nowe przepisy i próbować wszystkiego...no może oprócz kiełbasy z renifera :-) Wracając do ciasta: Składniki: Biszkopt

dolcevitainmykitchen
Świąteczny sernik z karmelową nutą na orzechowym spodzie - bez glutenu 158

Święta właśnie na miłości najbardziej się opierają :) Bezglutenowy sernik śmietankowo- karmelowy na orzechowym spodzie na małą formę Potrzebujesz: Ciasto: 60g zmielonych orzechów włoskich 30g zmielonych migdałów 4 łyżki mąki kukurydzianej 1,5 łyżki cukru 1 jajko 25g masła Masa serowa: 500g twarogu półtłustego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1,5 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 opakowanie posypki karmelowej(...)120g cukru szczypta miłości Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć dość gładkie ciasto. 2. Gotowym ciastem wylep, lekko natłuszczoną, formę do ciasta i piecz prze 10min w 200*C. Masa serowa: 1. Twaróg podziel na mniejsze kawałki i rozgnieć widelcem bądź umieść w robocie kuchennym i rozdrobnij. 2. Do sera dodaj resztę składników (oprócz karmelowej posypki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
KARPATKA Z DOMOWYM BUDYNIEM- KREMEM 132

Sposób przygotowania: Ciasto: Zagotować margarynę z wodą. Dodać  stopniowo mąkę cały czas mieszając trzepaczką a najlepiej mikserem, aż utrze się ciasto. Odstawić do ostygnięcia.  Po dokładnym wystudzeniu do masy dodać żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i także dodać do ciasta. Zmiksować. Nałożyć

Kuchnia Paulettes
Ciastka Amerykanki 135

cytryny Przygotowanie: Ciasto: Masło utrzeć z cukrem, pod koniec dodać jajka i dalej miksować. Następnie wsypać mąkę, budyń, proszek do pieczenia oraz mleko. Wszystko dobrze zmiksować (masa powinna być bardzo gęsta). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Każdą lekko spłaszczyć dłonią.  Piec w piekarniku nagrzanym

Nastoletnie Wypiekanie
snikers 170

zastygnięciu będzie zbyt "twardy"). Następnie ściągnąć z ognia, dodać łyżeczkę margaryny, szczyptę sody i energicznie mieszać. Na końcu wrzucić pokrojone orzeszki. Karmel wylać na ciasto (czynność tę należy wykonać dość szybko, ponieważ masa szybko zastyga). Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka, polać nierównomierną warstwą wierzch ciasta

6niebo
Tartaletki wiosenne z awokado, czosnkiem i serem feta, z dodatkiem brukselki i kiełków 130

wysypać na dno foremek, a następnie  docisnąć i wyrównać powierzchnię palcami. Ciasto upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 do delikatnego zrumienienia. Przestudzone ciasto wyjąć z foremek. Wypełnić je masą z awokado i sera feta, udekorować brukselkami i kiełkami. Ja obsypałam je dodatkowo pokruszonym gotowanym żółtkiem jajka. Czyż te babeczki nie wyglądają wiosennie? :) Ciasto jest dość delikatne w strukturze

Codzienna kuchnia niecodzienna
Twarogowe Oponki 128

cukier, cukier wanilinowy, sodę. Mieszamy wszystko drewnianą łyżką i porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko mieszamy tak długo łyżką aż ciasto będzie nadawało się do rozrobienia ręcznie. Ciasto wyrabiamy ręcznie, aż składniki się połączą a masa będzie gładka. Spokojnie , proszę się nie martwić gdy zobaczycie serowe grudki. Ciasto może się nieco lepić. Można dosypać mąki ale warto wiedzieć iż im więcej mąki

W Moim Magicznym Domu
Kruche ciasto z gruszkami i jabłkami 158

owoce puszczą sok i smażyć przez około 30 minut aż część owoców się rozpadnie. Owoce ostudzić, dodać cukier i galaretkę. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować ciasto: Jajka, cukier i margarynę utrzeć na gładką masę, dodać obie mąki i proszek do pieczenia a następnie szybko wyrobić ciasto. Odłożyć trochę ciasta do dekoracji do lodówki, a do reszty ciasta dodać kakao i dokładnie

Mama Gotuje
Gofry kakaowe z bitą śmietaną i koktajlem owocowym 148

koktajl owocowy w soku owocowym Beach Flower (brzoskwinie, gruszki, winogrona, ananas, czereśnie) - kolorowa posypka cukrowa - olej rzepakowy Rapso do posmarowania gofrownicy Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i miksuję na gładką masę. Gofrownicę smaruję olejem, zamykam i czekam aż się nagrzeje. Chochelką wlewam ciasto do gofrownicy, zamykam i przytrzymuję kilka sekund. Wyciągam, gdy się upieką i przekładam

Kuchnia co dnia
Drożdżówki z białym serem i czereśniami 122

miękkiego masła SER: 400g mielonego twarogu 1 żółtko 1/2 szklanki cukru pudru 100g miękkiego masła + czereśnie Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta wyrobić na dość rzadkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki masy serowej utrzeć na gładki krem. Odstawić. Czereśnie umyć i wypestkować. Kiedy ciasto wyrośnie, zarobić je ponownie, formować niewielkie kule, spłaszczać lekko i używając szklanki zanurzonej w mące

Cakes By Kejt
Kruche z jagodami i kruszonką 145

szklanki mąki  1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia Blaszka tradycyjna duża  Wykonanie : Do miski przełożyć wszystkie składniki na kruche ciasto i wymieszać mikserem na grudkowatą masę. Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 15 minut . Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.    Rozwałkować ciasto i przełożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Tort szpinakowy na 4 urodziny bloga! 129

mąkę z proszkiem do pieczenia. Cały czas miksujemy. Po połączeniu się masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 1 godziny (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i zostawiamy do wystygnięcia. Nożem obcinamy wierzch ciasta i kruszymy go na talerzu(...)drobne kawałki. Będziemy tymi kawałkami posypywać ciasto. Ubijamy śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Bitą śmietanę wykładamy na ciasto i równo wygładzamy. Teraz miksujemy na jednolitą masę 2/3 mango. 1/3 kroimy w drobną kostkę. Zmiksowane mango wylewamy na bitą śmietanę. Całość przysypujemy pokruszonym wierzchem ciasta. I przyozdabiamy pokrojonym w kostkę mango. W oryginalnym przepisie

Marder&Marder Manufacture
Zupa koperkowa z lanymi kluskami 181

wybić do wysokiego naczynia, dodać mąkę, wodę, sól i pieprz, całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na gotującą się zupę wykładamy łyżką masę kluskową, co jakiś czas robić przerwy wykładaniu ciasta na zupę aby nie utworzyć jednej wielkie kluseczki. W miseczce rozmieszać 3 łyżki śmietany z chochelką zupy i dodać do całości.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Ciasto z makiem i kokosem 229

białek 20 dag cukru 20 dag kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Połączyć z kokosem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę ciasta, na to masę makową i równą warstwą kokos. Teraz najtrudniejsze zadanie, czyli rozprowadzenie pozostałego ciasta, które jest dość gęste. Ja robię to w ten sposób, że nakładam łyżeczką delikatnie małe kupki ciasta

Praktyczna pl
Kaszak, gryczak, a może jeszcze inaczej? 325

łączymy z twarogiem , lepiej przekręconym przez maszynkę, dodajemy roztopione masło i wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy. Przygotowujemy podłużne dwie foremki , keksówki długie. Smarujemy tłuszczem. Na spód wylewamy 1/4 ciasta , na to 1/4 masy, na górę wlewamy następną  1/4 ciasta. Tak samo robimy z drugą keksówką. Pieczemy 1 godz w 200C . Po wyjęciu  czekamy, aż chwilę ostygnie. Wyrzucamy z foremki

W kuchennym oknie Ewy