ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:708/3191)

Ciasto czekoladowe typu brownie z orzechami 207

pieczenia. Rozpuścić czekoladę w rondelku. Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę dodając roztopioną czekoladę i orzechy. Na koniec ubić białka na sztywno i delikatnie wmieszać je w masę. Gotowe ciasto przelać do formy, nie musi być to tortownicy, bardzo fajnie będzie się prezentować również w keksówce. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Cupcake meksykańskie z jabłkiem 150

połączenia się wszystkich składników. Na koniec dodajemy kilka kropel aromatu  migdałowego. Jabłka obieramy i kropimy na małe plasterki. Gotowe mieszamy z łyżką mąki i dodajemy je do ciasta. Gotową masę przelewamy do foremek i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.  Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy  cukier puder a na końcu żelatynę rozpuszczoną w kilku kroplach wody

ciastkarnia na kruchym spodzie
Szarlotka z lodami według Magdy Gessler 242

żółtka 2 łyżeczki cynamonu Szczypta soli Mąkę przesiewamy na wcześniej przygotowaną stolnicę. Do niej wkrajamy miękkie masło, dodajemy żółtka, połowę cukru oraz szczyptę soli. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie przygotowujemy jabłka. Obieramy je oraz kroimy w kostkę. Umieszczamy w garnuszku z dodatkiem cukru

Kolizje Smaków
Pomarańczowe naleśniki z sokiem Tymbark 938

zapewni dobre samopoczucie na cały dzień. Gdybyśmy pokusili się aby z tych naleśniki przygotować crêpes Suzette to byśmy mieli potrójnie pomarańczowe naleśniki, gdyż sok pomarańczowy byłby w cieście, w masie do karmelizowania naleśników i w szklance, nie licząc cząstek pomarańczy w nadzieniu. Składniki na 2 duże naleśniki: 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1/3 szklanki soku pomarańczowego Tymbark

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty z Kurtem Schellerem 114

białej fasoli, na boczku z cebulą i warzywami i bulionie, do tego podsmażona, pokrojona w kostkę zielona papryka Deser przygotowywał Chef z pomocnikami, rozpoczął od rozwałkowania kruchego ciasta  Do masy makowej, z bakaliami, Chef dodaje miód Chef do masy jabłkowej - obrane, starte na dużych oczkach jabłka granny smith - dodał cynamon oraz odrobinę rumu, najlepszy cynamon pochodzi ze Sri Lanki

Moja smaczna kuchnia
Rogaliki drożdżowe z budyniem kokosowym 214

masy.  Wystudziłam.                                                                                                                Ciasto

bastalena
Tarta migdałowa z owocami (bez mąki i cukru) 155

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie miksując na małych obrotach dodawać stopniowo żółtka i ksylitol lub syrop z agawy. Zmielone migdały delikatnie wmieszać w masę szpatułką. Ciasto przelać do formy na tartę o średnicy 28 cm. Jeśli foremka jest silikonowa nie natłuszczamy jej. Piec 12-15 min aż biszkopt się zarumieni. NADZIENIE: Śmietanę ubić, można posłodzić

Ze smakiem i z pasją
Placki z cukinii, patata i pieczarek 225

również umyte i oczyszczone pieczarki, cebulkę, czosnek i ser. Dodajemy sól i pieprz i mieszamy wszystko. Następnie dodajemy dwa jajka, mąkę i mleko. Mieszamy wszystko aż powstanie nam masa przypominająca ciasto na placki ziemniaczane. Rozgrzewamy na patelni dwie- trzy łyżki oleju, na rozgrzany olej nakładamy i formujemy łyżką placki o średnicy 5-6 cm. Smażymy po dwie, trzy minuty

Mango Papaja
Brak tytułu 139

cynamon, cukier waniliowy     Przygotowanie: Wymieszać płynne składniki z cukrem - miksować. Masło rozpuścić - dodać do składników płynnych - wymieszać.   Osobno połączyć sypie skłądniki. Dodać do nich płynną masę - zagnieść . Ciasto jest dość rzadkie.   Schłodzić min. 30 minut przed wykrawaniem ciasteczek.   Viasteczka piec w temp. 180 stopni około 10 m inut.   Dekorowac wedle uznania.   LUKIER

kolorowotorcikowo
Murzynek 117

dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie żółtka i przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie wymieszać. 4. Pod koniec dodać białka ubite na sztywno i delikatnie połączyć z masą. 5. Ciasto przełożyć do foremki i piec przez ok. 30 min. w temperaturze 180 st.C 6. Po upieczeniu polać polewą i posypać startą czekoladą

Pasja Smaku
Knedle z śliwkami 237

wodę i pozostawić do wystudzenia. Możemy je ugotować nawet dzień wcześniej. Ziemniaki i twaróg zmielić w maszynce do mięsa. Dodać żółtka, cukry, mąkę pszenną i wymieszać na gładką masę. Z ciasta uformować placki położyć śliwkę i formować knedle dokładnie zlepiając. Wrzucać na wrzątek i gotować około 8 min od wypłynięcia na lekkim ogniu. Wyjąć łyżką cedzakową i polać masłem

Ala piecze i gotuje
Tarta ze szparagami 139

stopni C. Ciasto francuskie wyjmujemy z arkusza, formujemy na papierze do pieczenia tartę o kwadratowym kształcie, formujemy wokół ok 2 cm. brzeg. Ciasto nakłuwamy widelcem, Na ciasto wylewamy masę śmietanowo-jajeczną, a następnie układamy zielone szparagi, tworząc szachownicę. W każdą kratkę wkładamy zwinięty plasterek szynki, na środku tworzymy jakby rozetkę z pomidora, gdzieniegdzie układamy paski pomidora. Tartę wstawiamy do piekarnika

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cupcakes al tiramisu 197

ubijając) i znowu resztę mleka i mąki. Z białek i pozostałego cukru ubić puszystą pianę, dodać 1/4 do masy i dobrze wymieszać, resztę piany bardzo delikatnie połączyć z masą. Wyłożyć ciasto do foremek. Piec około 25min. Ja wlałam ciasto aż po brzegi cupcakes, urosło ale nie uciekło. Uwaga: z tego przepisu wyjdzie 13 cupcakes, z  proporcji na krem można

Mia Cucina Sofieta
Przepisy na ciasta z truskawkami 374

Sernik z rabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia smaku     Mini serniczki z truskawkami      Truskawkowe ciasto mamy     Ciasto z masą truskawkową     Sernikobrownies z musem z truskawek     Tarta z truskawkami     Drożdżowe rogaliki z truskawkami    Dymek z pianą i truskawkami   Drożdżówki z truskawkami

Z miłości do słodkości
Ciasto na pożegnanie 189

ognia i odstawiamy na chwile by mieszanka lekko przestygła. Jajko i żółtka ubijamy mikserem, dolewamy do nich śmietanę i ubijamy przez 2-3 minuty.Całość wylewamy na upieczone ciasto. Na masę układamy pokrojone jabłka. Tarte pieczemy przez 35 minut w temperaturze

Przysmaki Karolki