mielone - 47549 przepisów (strona:708/3170)

Schabowy w wędzonej papryce 127

smaczny to daje największą pewność ,że świeży . No ale do rzeczy , moi chłopcy, nie lubią nudy , nawet w kuchni , więc specjalnie dla nich ożywiłam nieco wersję klasyczną , używając wędzonej , mielonej papryki i czosnku ..wyszło pysznie . Polecam , naprawdę udana modyfikacja – mimo(...)niewielka Składniki na cztery osoby : 4 grube kawałki schabu ( mój , był z odrobiną tłuszczu , tym razem nie obcinałam , tak też jest smacznie ) 2 jajka granulowany czosnek wędzona , mielona , ostra papryka ( może być łagodna jeśli wolicie ) bułka tarta do obtoczenia sól do smaku smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kawałki schabu , rozbijamy tłuczkiem , niezbyt cienko , ale też dość zdecydowanie

Ogrodnik w podróży
Marchewki pieczone z kminem rzymskim 123

pracy. Gorąco polecam! Marchewki pieczone z kminem rzymskim Składniki:  500-700g marchewki 2 łyżki miodu 2 łyżki masła 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskiego 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól Jak przygotować marchewki pieczone z kminem rzymskim? Przygotowanie:  Marchewki obrać, przekroić na pół, a następnie wzdłuż na cztery części(...)dużej patelni uprażyć ziarna kminu rzymskiego aż zacznie wydobywać się z nich aromat. Dodać masło i miód, wymieszać, po czym dodać pokrojoną marchewkę. Smażącą się marchewkę posolić i doprawić mielonym kminem rzymskim. Całość smażyć na niewielkim ogniu przez około 10 minut. Gdy marchewka się smaży nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przesmażoną marchewkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę

Codzienne Gotowanie
Rustykalna tarta migdałowa z wiśniami 152

Składniki na ciasto: 300 g mąki orkiszowej (po 150 g jasnej i pełnoziarnistej) 150 g zimnego masła 1 jajko 3 łyżki ksylitolu/cukru szczypta soli Składniki na nałożenie: 100 g mielonych migdałów 75 g cukru/ksylitolu 1 jajko 30 g rozpuszczonego masła dodatkowo: 750 g wiśni płatki migdałowe cukier puder/zmielony na mączkę ksylitol Wykonanie: masło rozetrzeć między palcami z mąką(...)wmieszać jajko i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i umieścić w lodówce na 1 godzinę  przygotować krem migdałowy. Rozpuścić masło i wymieszać przy pomocy miksera z mielonymi migdałami, jajkiem i cukrem. Odstawić wiśnie umyć, odsączyć i wydrylować ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia. Górę przykrywam folią spożywczą, wówczas ciasto nie lepi się do wałka. Przełożyć rozwałkowane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jeden garnek: z mięsem mielonym, chorizo i fasolą 208

podgrzewamy i zajadamy. Mam takie wrażenie, że podgrzewanie wręcz poprawia smak tego dania.  Tak sobie myślę, że ja uwielbiam dania jednogrankowe - praktycznie i smacznie. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (wołowina świetnie się nada) 15 dag wędzonego boczku/bekonu 10 cm kiełbasy chorizo (opcjonalnie) 2 łyżki oleju 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka fasoli(...)Przygotowanie:  Zacznijmy od rozgrzania dużej patelni, razem z olejem oczywiście. Boczek kroimy w drobną kostkę, chorizo w półplasterki, smażymy do czasu aż boczek nabierze ładnego, złotego koloru. Dodajemy mieloną wołowinę, ponownie smażymy, do czasu aż mięso się zarumieni i rozpadnie na drobne kawałki. Teraz czas na cebulę pokrojoną w kostkę oraz papryki i oregano. Wszystko razem intensywnie smażymy

Ale Pyszka!
Sernik agarowy z malinami 173

udoskonalić. Może coś warto zmienić, aby mój sernik agarowy był jeszcze bliższy oryginałowi? Czekam na Wasze opinie! ;) * SKŁADNIKI na foremkę o wymiarach 22x32 cm Sernik agarowy: 800 g mielonego sera białego* 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 300 ml pełnotłustego mleka 1 niewoskowana cytryna 2 czubate łyżki agaru szczypta soli Biszkopt: biszkopt z 3 jajek z tego przepisu Galaretka(...)Wsyp cukier puder i ubijaj cały czas za pomocą rózgi lub miksera, aż powstanie gęsty i jasny kogel-mogel. Misę zdejmij znad pary i zacznij powoli dodawać do niej mielony twaróg, cały czas miksując. (Pamiętaj, aby twaróg miał temperaturę pokojową! Przed przygotowaniem sernika wyjmij go na kilka godzin z lodówki). Na sam koniec wlej sok z wyciśnięty z cytryny

Food Square
Crème brûlée z cynamonem 158

cynamonem. Crème brûlée z cynamonem (dla 6 osób) 500 ml śmietanki kremówki (30% lub 36%) 6 żółtek 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii 1 kora cynamonu 1/4 łyżeczki cynamonu mielonego Sposób przygotowania:  Śmietankę wlewam do garnuszka / rondelka o grubym dnie. Dodaję cukier, korę cynamonu oraz wyłuskane ziarenka wanilii. Wrzucam także łupinki wanilii, które zawierają dużo aromatu. Całość zagotowuję(...)wykipiała.  Żółtka ubijam mikserem lub trzepaczką, ale tylko chwilę, aby stworzyły jedną mieszaninę. Ciągle ubijając, dodaję gorącą śmietankę, po łyżce, aby żółtka się nie zważyły. Wrzucam także mielony cynamon. Korę cynamonu i łupinkę laski wanilii wyrzucam. Piekarnik nagrzewam do 100 stopni Celsjusza. Kokilki / naczynka do zapiekania / żaroodporne foremki napełniam przygotowaną masą.  Do naczynia żaroodpornego wlewam gorącą wodę

W kuchni Karmel-itki
Grillowane udka z kurczaka 114

większą uwagę – wybaczcie;) 1 kg udek kurczaka bez skóry i kości 1 cytryna 1 łyżeczka cynamonu 3/4 łyżeczki kardamonu mielonego 1 łyżeczka chilli pieprz cayenne 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki sezamu 3 łyżki oleju 3 łyżki ciemnego sosu sojowego   Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy nadmiaru tłuszczu/błonek. Cytrynę szorujemy, przelewamy wrzątkiem

Smaki Na Talerzu
„Łopatka niedźwiedzia „- wędlina z szynkowara 109

wspaniały aromat . składniki : 1 kg łopatki wieprzowej , dość chudej 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka grubo – mielonej , białej gorczycy 1 łyżka cukru 1 łyżka – płaska mielonego pieprzu 2 łyżki soli peklującej 1 łyżka żelatyny spożywczej 1,5 l wody dodatkowo : szynkowar , woreczki do szynkowara ,termometr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łopatkę pokroić w bardzo grube kawałki

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka dla łasucha 139

Przygotowanie masy z mięsa mięsa – cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Następnie dodać mięso mielone i wszystkie przyprawy. Smażyć około 4 minuty. Mięso musi się przesmażyć. Sprawdzić smak i doprawić do smaku. Można dodać chili jeśli lubicie ostre. Przesmażoną masę rozłożyć na dnie naczynia

Kuchnia Pokoleń
Kremowa zupa kokosowa z cukinią i szpinakiem / Zucchini and spinach coconut soup 225

pyszną przystawkę. Scroll down for recipe in English Kremowa zupa kokosowa z cukinią i szpinakiem (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka mielonego curry 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki kurkumy 1 duży por, drobno posiekany 1 średni ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę 1 duża cukinia, pokrojona w kostkę 1 zielone chilli, drobno posiekane

karmelowy
Kotlety drobiowe po parysku 133

bułki tartej. Taka ciekawa odmiana obiadowa. Mięso upieczone w ten sposób jest, mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne.     Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 jajka papryka mielona słodka bazylia suszona sól około(...)pół szklanki mąki do obtoczenia kotletów olej lub masło klarowane do smażenia     *** Filety myjemy, osuszamy, kroimy na części i lekko rozbijamy *** *** Mięso przyprawiamy z dwóch stron papryką mieloną i solą *** *** Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy łyżkę papryki, łyżkę suszonej bazylii i pół łyżeczki soli, mieszamy. Na talerz wysypujemy mąkę *** *** Kotlety kolejno obtaczamy w mące, a następnie

Blog z Apetytem
Pierogi orkiszowe z wiśniami 143

Przepis zaczerpnięty z bloga Składniki : Ciasto: mąka orkiszowa – 260 g (2 szklanki) olej  –2 łyżki sól szczypta gorąca woda - 1,5 szkl Farsz: wiśnie  - 300 g mak mielony - 80 g miód -2 łyżki Dodatkowo : miód do polania wiśnie do dekoracji mak do posypania Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski, dodać sól, wymieszać. Gorącą wodę wymieszać z olejem, wlewać(...)opłukać, osączyć na sicie, wypestkować. Przełożyć wiśnie do rondla, dodać miód i na wolnym ogniu, chwilę przesmażyć. Jak byłoby za dużo soku, odlać. Do przesmażonych wiśni, dodać mak mielony, dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować, foremką do pierogów, wykrawać krążki, nakładać na każdy krążek porcję wiśni, dobrze zlepiać ciasto. Gotować pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minut. Wybierać pierogi

Kuchnia Danusi
Meksykańska przyprawa taco 129

łyżeczka mielonego chilli 1 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu Nie chodź do sklepu. Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy. Przepis – Meksykańska przyprawa taco Generalnie przygotowanie przyprawy jest bardzo proste, należy wymieszać wszystkie powyżej wymienione przyprawy. Możemy

Kuchennyviral.pl
Ogórki rodem z Meksyku 144

chili, aromatycznym czosnkiem i wyczuwalną, delikatną nutą słodkości idealnie sprawdzą się jako dodatek do każdego dania mięsnego. Składniki: 7,5kg ogórków 12 łyżek soli 5 główek czosnku 3 torebki mielonej przyprawy chilli 9 papryczek chilli średniej wielkości Zalewa: 3 szklanki octu(...)szklanki octu jabłkowego 15 łyżek oleju 1,5kg cukru 1 szklanka wody Wykonanie: 1. Ogórki umyć, pokroić w słupki. Czosnek drobno posiekać. Pokrojone ogórki posypać solą, czosnkiem oraz mieloną przyprawą chilli i odstawić na około 8-10 godzina, a najlepiej na całą noc. 2. Zalewa: (przygotować po odstaniu ogórków) Do garnka wlać octy, olej, wodę, dodać cukier i całość

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka shoarma z polędwiczki 122

łyżka masła klarowanego 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 czerwona papryka 1/2 kapusty pekińskiej czerwonej Sos: 1 mały jogurt naturalny ( 180g ) 1 łyżka majonezu sól czarny pieprz mielony czosnek granulowany   PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę wieprzową oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w małe paseczki. Do miseczki przesypać przyprawę do shoarmy, dodać oliwę z oliwek i dokładnie(...)sałatki. Kapustę pekińska opłukać, osuszyć i posiekać, przełożyć do pozostałych składników sałatki, dokładnie wymieszać. Sos - do kubeczka przełożyć jogurt naturalny, dodać majonez i doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem mielonym, dodać czosnek granulowany do smaku. Sos dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę, wymieszać. Sałatka shoarma z polędwiczki najlepiej smakuje po schłodzeniu. Artykuł Sałatka shoarma z polędwiczki pochodzi z serwisu

WSZYSTKO SMACZNE