mielone - 47549 przepisów (strona:704/3170)

Makaron z pieczonymi pomidorkami 99

pomidorków koktajlowych – 4-5 ząbków czosnku – 5 łyżek tartego parmezanu – 2 łyżki oliwy z oliwek – 10-15 listków świeżej bazylii – sól – świeżo mielony pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki wyłóż w żaroodpornym naczyniu lub na blasze. Polej je oliwą z oliwek i dodaj obrane i przekrojone na pół(...)pomidorki w temperaturze 180 st C przez około 20 minut aż nieco „zwiędną” i popękają. Na ugotowany makaron połóż upieczone pomidorki z czosnkiem, dodaj parmezan dopraw świeżo mielonym pieprzem. Bazylię posiekaj w paseczki, dodaj do makaronu. SMACZNEGO!   Artykuł Makaron z pieczonymi pomidorkami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Sałatka z duszonych warzyw 122

miękkie Sałatka z duszonych warzyw Składniki: 2 papryki czerwone 2 kolby kukurydzy 1 średnia cukinia 3 łyżki masła kilka lisków świeżych ziół (u mnie oregano, tymianek i majeranek) świeżo mielony pieprz sól Z kukurydzy usuwamy liście. Kolby grillujemy z każdej strony (jeśli nie macie patelni grillowej użyjcie po prostu zwykłej). Kukurydza powinna miejscami lekko zbrązowieć. Z papryki usuwamy gniazda(...)Dusimy na średnim ogniu 10 minut. Po tym czasie dorzucamy ziarenka kukurydzy i cukinię, doprawiamy solą, drobno posiekanymi ziołami, przykrywamy i dusimy kolejne 10 minut. Gotowe warzywa posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Sałatka z duszonych warzyw pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pomidory na hinduską nutę czyli przetwory 2018 120

Pomidory na hinduską nutę 2 kg pomidorów 1/2 kg śliwek węgierek 6 ząbków czosnku 2 cm kawałek imbiru 1 łyżka mielonego kuminu ( nie mylić z kminkiem ) 1 łyżka mielonej kolendry 1 szczypta ostrego chilli ( ja ma z Indii dlatego dodaję tylko tyle ) 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 szklanki octu spirytusowego

Kuchnia na wzgórzu
„Rzymska ” sałatka z cukinii i natki pietruszki , przetwory 231

natki pietruszki 2 główki czosnku – duże 2 opakowania , mielonego czarnego pieprzu 2 łyżki soli 2 szklanki oleju słonecznikowego 2 szklanki octu 2 szklanki cukru 1 płaska , łyżka mielonych ziaren kolendry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinie obieramy ze skórki . Usuwamy gniazda nasienne , kroimy w równą niezbyt dużą kostkę , taką 1 x 1 cm , przekładamy do miski . Cebulę obieramy

Ogrodnik w podróży
Słodko-kwaśne marynowane wiśnie 133

SKŁADNIKI: na 6-7 ćwierćlitrowych słoiczków 1,5 kg wydrylowanych wiśni, ponakłuwanych wykałaczką 0,5kg brązowego cukru 1/2 łyżeczki soli do przetworów 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu 300ml octu jabłkowego 100ml wody Przepis na marynowane wiśnie na zimę. PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Przygotować słoiki i nakrętki - dokładnie umyć i wyparzyć, uszkodzone wieczka zastąpić nowymi. Krok

Moja Książka Kucharska
Ketchup z cukinii 161

wydrążeniu i jeśli trzeba obraniu z twardej skórki) 4 średnie cebule (pokroić w kosteczkę) 2 szkl cukru 1 szkl octu 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonego pieprzu szczypta chilli (wg własnego uznania) 2 słoiczki 190 g koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki soli listonic_name = "Ketchup z cukinii (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content(...)wydrążeniu i jeśli trzeba obraniu z twardej skórki) 4 średnie cebule (pokroić w kosteczkę) 2 szkl cukru 1 szkl octu 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonego pieprzu szczypta chilli (wg własnego uznania) 2 słoiczki 190 g koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki soli " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Cukinię myjemy, wydrążamy pestki i jeśli trzeba, obieramy

CoolinarniePL
Sałatka z paluszkami surimi i ananasem 149

paluszków surimi 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka ananasa 100 g białego ryżu ( 1 saszetka ) 3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego 1 łyżka majonezu sól czarny pieprz mielony   PRZYGOTOWANIE: Ryż biały ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić. Zimny ryż przełożyć do miski. Paluszki surimi pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski z ugotowanym ryżem. Ananasa(...)pozostałych składników sałatki. Kukurydzę konserwową odsączyć i przełożyć do miski, wymieszać. Do osobnej miseczki przełożyć jogurt grecki, dodać do niego majonez, doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym. Sos dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę, całość wymieszać. Sałatka z paluszkami surimi i ananasem najlepiej smakuje schłodzona. Artykuł Sałatka z paluszkami surimi i ananasem pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Panierowane boczniaki z „gruzińską solą” 134

największe będą łykowate 2 jajka 1-2 łyżeczki przyprawy Mąka do obtoczenia – może być również ryżowa lub bezglutenowa 1 szklanka bułki tartej – również może być bezglutenowa Po ¼ łyżeczki mielonych: kolendry, kolorowego pieprzu, ostrej lub wędzonej papryki Olej do smażenia 1 łyżka majonezu 1 łyżka pikantnego keczupu Sezonowe warzywa Przygotowanie: Boczniaki dobrze myjemy, możemy przelać roztworem sody oczyszczonej(...)Odkrawamy zgrubiałe nóżki – będą one łykowate i nieprzyjemnie ciągnące się między zębami. W miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy swańską sól, dokładnie mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy bułkę tartą z mielonymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki maczamy w kolejności: jajko – mąka – jajko – bułka tarta i kładziemy na gorący olej. Smażymy na złoto. W międzyczasie z majonezu i keczupu przygotowujemy

Kate's Kitchen
Ogórki kanapkowe ” Golden Eye „ 580

przechować w lodówce jak za dużo , lub dorobić jeśli za mało zalewa : 6 dużych cebul 1 opakowanie curry 3 opakowania, mielonej kurkumy 5 główek czosnku 2-3 opakowania , mielonego chilli ( lub papryki ostrej , jeśli mają być łagodniejsze ) 10 goździków 2,5 l wody 3 butelki octu 10 % 1 kg cukru 2 łyżki soli Ogórki myjemy , kroimy w poprzek

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka z ryżem warzywami i mięsem 163

ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości. Wrzucić ugotowany ryż do naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę pokrojoną drobno. Smażyć chwilkę aż cebulka zmięknie. Dodać mięso mielone, wymieszać. Doprawić solą pieprzem, papryką ostrą i słodką w proszku. Dodać kurkumę i curry, smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać przecier pomidorowy i keczup. Papryki umyć, wyciąć gniazda

Kuchnia Pokoleń
JOGURTOWIEC, ŚMIETANOWIEC CZYLI SERNIK BEZ SERA Z MORELAMI 160

śmietany, część jogurtu - 1 szklanka* ksylitolu (lub cukru) - 5 białek w temp.pokojowej - szczypta soli - 2 budynie śmietankowe bez cukru (lub mąka ziemniaczana) * szklanka 250ml Dodatkowo: - 400-500g moreli - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce ksylitol lub cukier i cały czas(...)ciasta. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.50 minut na termoobiegu. Po upieczeniu ciasto można pozostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Przed podaniem oprószyć ciasto mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Makaron z cukinii – spaghetti w sosie z pieczonej papryki 123

duża cukinia 1 łyżeczka soli Sos: 2 papryki czerwone 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju Dodatkowo: 1/2 szklanki ugotowanej cieciorki 1-2 łyżeczki oleju 1/4 łyżeczki mielonej papryki słodkiej szczypta kuminu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Sos: Przygotowanie tego dania zaczynamy od sosu Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy ziarna(...)durszlaku pod bieżącą wodą i odciskamy rękami z nadmiaru wody. Cukinia powinna być soczysta, sprężysta i chrupiąca. Dodatkowo – smażona ciecierzyca: Ugotowaną ciecierzycę wrzucamy na patelnię, dodajemy olej, paprykę mieloną, kumin i mieszamy. Smażymy aż ziarenka się złociście zarumienią. Na talerzu układamy cukinię, polewamy sosem z papryki pieczonej i posypujemy pieczoną ciecierzycą. Gotowe! Smacznego! Artykuł Makaron z cukinii

Lamarida.pl
Tortellini zapiekane w sosie bolońskim / Bolognese tortellini bake 283

mleka 2 szklanki startej mozzarelli 1 szklanka startego parmezanu Składniki na sos boloński: 2 łyżki oleju roślinnego 500 g mielonej wołowiny lub wieprzowiny sól i pieprz 1/4 łyżeczki mielonego chilli 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 średnie marchewki, obrane i pokrojone w małą kostkę 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1 cukinia, pokrojona pokrojona w kostkę 1 papryka

karmelowy
Omlet francuski z botwinką 161

gotowania 5 min Czas przygotowania 10 min Ingredients 2 jajka 4 liście botwinki 1 łyżka sera feta 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka zimnej wody ½ łyżeczki świeżego koperku świeżo mielony kolorowy pieprz sól do smaku Instructions Botwinkę myjemy, osuszamy i kroimy. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy wodę i odrobinę soli do smaku. Jajka ubijamy trzepaczką kilka sekund do uzyskania(...)spód omletu nieco się zetnie, a wierzch będzie płynny. W tym momencie zmniejszamy nie co gaz i posypujemy omlet botwinką, pokruszonym serem feta oraz koperkiem. Wierzch posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Omlet smażymy tylko z jednej strony, nie przewracamy go. Powinien mieć jasnozłoty kolor i tylko delikatnie ścięty wierzch. Tradycyjny ma kształt rulonu z zawiniętymi na kształt migdała końcami

Wędrówki po kuchni
Mięso mielone z indyka z ryżem parabolicznym i szpinakiem 155

błyskawicznie, a z talerza znika jeszcze szybciej! Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 50g ryżu parabolicznego suchego + woda 100g szpinaku przyprawy: czosnek granulowany, pieprz biały, przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka oleju lnianego Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy ryż. Na rozgrzanej patelni z olejem wrzucamy szpinak i mięso. Smażymy ok. 10 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy

Truskawkowa Fiesta