ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1721/3191)

PLACKI SEROWO- BANANOWE 554

mąkę i proszek do pieczenia, ponownie wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie zamieszać najlepiej drewnianą łyżką. Masa powinna być dość gęsta, w razie potrzeby dosypać jeszcze mąkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego. Łyżką wylewać porcje ciasta. Placki smażyć na mniejszym palniku grzewczym na złoty kolor z obu stron. Można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym sosem

Zrób to smacznie
Placuszki jogurtowe z kokosem 477

jogurt, jak się nam połączy z jajkami, to dodajemy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Miksujemy, żeby powstała gładka masa i dodajemy wiórki kokosowe, jeszcze raz miksujemy i gotowe. 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego, łyżką nabieramy porcje ciasta i również łyżką formujemy na patelni placuszki. Smażymy. Placuszki z obu stron powinny się nam ładnie zarumienić, Podajemy posypane cukrem

kruche babeczki
PEŁNOZIARNISTE PLACUSZKI Z PORZECZKĄ (z piekarnika) 151

dodajemy jogurt grecki oraz olej. Składniki suche dodajemy porcjami do składników mokrych i cały czas miksujemy, do uzyskania jednolitej masy.  Czerwone porzeczki myjemy, osuszamy i obrywamy z gałązek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy po 2 łyżki przygotowanego ciasta, formując 9 małych placuszków. Na wierzch układamy owoce czerwonej porzeczki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Kuchnia MagdaLeny
Ziemniaki księżnej w tarcie z bobem 186

parówki cienkie wieprzowe małe 1 jajko 3 białka 400 g jogurtu greckiego sól, pieprz 1/3 pęczka koperku 1/2 masy ziemniaków księżnej olej Spód: Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, żółtka, pokrojone zimne masło, wodę, paprykę i zagniatam krótko ciasto. Rozwałkowuję na wielkość formy do tarty 26 cm średnica i przekładam do formy. Odcinam brzegi, nakłuwam spód widelcem. Tartę wstawiam

wesoła kuchnia
Naleśniki czekoladowe 165

mleka Jajka zmiksować z solą i cukrem. Dodać olej i mleko, wymieszać. Mąkę i budyń przesiać, dodać do masy, zmiksować do połączenia. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (u mnie bez dodatku tłuszczu) z obu stron, do zrumienienia.  Ciasto na naleśniki jest bardzo rzadkie. Z tej porcji wychodzi 22 placki. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z serem białym

kulinarnyswiatdomi
Rokitnik w cieście. I o ekscytacji ogrodnictwem 180

cukier się rozpuści.  Zdjąć garnuszek z palnika, dodać mąkę, wymieszać najpierw łyżką, a następnie zagnieść ciasto dłońmi. Ciastem wylepić foremki. Piec w 175 st. C. przez 10-15 minut. Ostudzić. Rokitnik z wodą zagotować, przetrzeć przez sitko. Masę bez pestek z powrotem przełożyć do garnka, dodać cukier, jajko, żółtka i mąkę, dokładnie wymieszać. Zagotować, dolać olej i gotować jeszcze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CYTRYNOWE MUFFINKI 137

szklanki jogurtu Greckiego  1 jajko  szczypta soli   PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki miksujemy za pomocą miksera na gładką masę. Formę na babeczki smarujemy olejem (wtedy nie ma potrzeby wykładania ich papilotkami, bo babeczki łatwo wyjąć po upieczeniu). Nakładamy ciasto za pomocą zwilżonej łyżki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 20-25 min, bez termoobiegu. Gotowe muffinki

Marcepanowa kuchnia
Naleśniki budyniowe 423

mleka Jajka zmiksować z solą i cukrem. Dodać olej i mleko, wymieszać. Mąkę i budyń przesiać, dodać do masy, zmiksować do połączenia. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (u mnie bez dodatku tłuszczu) z obu stron, do zrumienienia. Ciasto na naleśniki jest bardzo rzadkie. Z tej porcji wychodzi 10 placków. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Kluseczki kładzione na rosole. 177

roztrzepujemy z odrobiną soli. Dodajemy mannę, mąkę ziemniaczaną, po dokładnym wymieszaniu, dodajemy pszenną,  tyle ile zabiorą jajka. Masa ma być gęsta i zwarta, ale bez śladów suchej mąki. Łyżeczkę maczamy w wrzącym rosole, i nakładamy niewielkie porcje ciasta, aż do wyczerpania ciasta. Zaś mąka ziemniaczana nada im takiego fajnego połysku, jakiego nie uzyskamy z samej pszennej. Gotujemy wolno, pięć

Dieta moja pasja
Budyniowiec z jabłkami 167

zimową porą. Czas trwania: 2 h 30 min Ilość porcji: 16-20 kawałków (forma 22 x 27 cm) Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny (1 kostka) 2 jajka 3/4 szklanki cukru Masa jabłkowa: […] Artykuł Budyniowiec z jabłkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
CIASTO BUDYNIOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I HERBATNIKAMI – bez pieczenia! 375

budyniowy połączony z masłem orzechowym i herbatnikami tworzy fantastyczna całość , której ciężko się oprzeć! Zawsze sięgam po dokładkę! Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem na każda rodzinną imprezę albo na weekend do popołudniowej kawki! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) MASA: * mleko – 500 ml * żółtko – 2 szt * cukier – 4 łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * masło

Ostra na Słodko
Sernik gotowany 186

Sernik inaczej z babcinego przepisu🙂 Składniki ciasto: 1/2 kg mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy masa serowa: 0,7 kg … Czytaj dalej Sernik gotowany

czarrna od kuchni
Piernikowe ludziki - Lebkuchenmännchen 250

cukierki, posypki lub pisaki cukrowe do ozdabiania foremka do wycinania pierników Przygotowanie: Masło z cukrem utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać jajka i krótko wymieszać. Syrop, cynamon, imbir, pieprz, proszek do pieczenia i sól wymieszać z mąką. Zagnieść elastyczne ciasto, które lekko klei się do rąk. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 3 godziny

Tagebuch po polsku
Serniczek z likierem Baileys 190

piekarniku przez 10-15 minut mascarpone i twaróg przekładamy do dużej misy i ucieramy na gładką masę dosypując cukier oraz wbijając jajka dolewamy Baileys oraz dorzucamy rodzynki.  Całość mieszamy, a następnie wykładamy na wcześniej podpieczony spód. Ciasto pieczemy w piekarniku przez ok. 45 min. w temperaturze 180°.  Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia a przed podaniem

Luźna Kuchnia
Twarogowe placuszki z jabłkami i cynamonem 147

miód, mąkę, cynamon, proszek do pieczenia wymieszać na gładką masę. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Do masy serowej wrzucić jabłka, wymieszać. Dodać ubite białka, płatki migdałów i delikatnie znowu wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką nakładać ciasto na patelnię, tworząc małe placuszki. Smażyć na średnim ogniu. Jak już będą wystarczająco przesmażone to odwracamy na drugą stronę. Teraz

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania