mleko. Podgrzewamy 5 minut nie mieszając. Zdejmujemy z ognia masę. Dodajemy masło orzechowe, ziarenka wanilii. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy przesiany cukier puder. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Wylewamy na formę. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki. źródło " Ciasta i ciasteczka"Twój Styl
Anioły w kuchnijasny karmel. Następnie dolać mleko i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z 25 dkg cukru. Do masy maślanej dodać trzy żółtka i trzy całe jajka. Wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać płynny karmel i wymieszać a do drugiej kakao, łyżkę sypkiej kawy i kawę
Z Kuchni Do KuchniMąkę, proszek, sodę i wiórki mieszamy razem w jednej misce. Całe jajka ubijamy wraz z cukrem aż otrzymamy puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt i olej, miksujemy do połączenia składników. Wszystko wlewamy do przygotowanych uprzednio suchych składników i delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do papilotek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.Czekoladę rozpuszczamy na parze, smarujemy każdą babeczkę
Czerwona Porzeczkakilka śliwek Co robić? 1. Piekarnik nagrzać do 220 C w opcji góra - dół 2. Przesianą mąkę, cukier, masło i żółtko zagnieść na jednolitą masę 3. Formę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć ciasto, równo rozgnieść je palcami. Ułożyć umyte i pokrojone owoce skórką do dołu 4. Piec 40 minut 5. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem - koniecznie
Matka Żywicielkalepiej pasują..takie na jeden, dwa kęsy.. 3 szkl. mąki 250 g margaryny 250 g serka homogenizowanego dowolne nadzienie [ u mnie masa makowa z puszki] Wszystkie składniki zagnieść ze sobą.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blaszce.Piec aż do uzyskania pięknego
Moje domowe kucharzeniemożna pominąć. Wciąż ucierając dodajemy mąkę a następnie wodę. Jeśli dodamy wody gazowanej naleśniki będą bardziej miękkie. Łączymy pianę z białek i masę z żółtek. Dodajemy łyżkę oleju i porządnie mieszamy. Z ciasta smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Nalewam ciasto wielką łyżką (chochlą do zupy) z jednej strony patelni i przechylając powoli patelnię rozprowadzam
prawdziwe jedzeniejajko - 1 żółtko - 1/2 proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto. i wykładamy blaszkę. Spód pieczemy przez 15 min w 180 stopniach Celsjusza. Ciasto ma być jasne, nie musi się zarumieniać. Składniki na masę jogurtowo-malinową: - 1 szklanka malin - 2 duże jogurty naturalne (u mnie 330 ml) - 3 łyżki cukru - 5 płaskich łyżeczek żelatyny Jogurt z cukrem
Słodka sielankaniebyło grudek. Gdy masa wystygnie dodaj drożdże, wymieszaj i zostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 5 żółtek utrzyj ze szklanka cukru na gładką masę, dodaj do wyrośniętego rozczynu. Wsyp resztę mąki. Staranie wyrabiaj ciasto, wybijając je ręką, aby było pulchne i puszyste. Gdy pojawią się pierwsze pęcherzyki powietrza i ciasto zacznie odchodzić od ręki, wlewaj powoli stopiony tłuszcz i dalej
RAROSSAPyszne ciasto np.na Dzień Babci i Dziadka też.....Lubicie ciasta z kokosem? jeśli tak ,to polecam..pycha...Pomysł z masą kokosową podpatrzyłam u Dorotki. Zdjęcia po rozkrojeniu niestety zabrakło.. Biszkopt: 4 jajka 1 szkl.mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 0,5 l mleka 1/2 szkl.cukru
Moje domowe kucharzenieskładniki: jogurt, roztopione masło, olej, aromat różany i roztrzepane jajka. Do drugiego naczynia przekładamy przesianą mąkę, brązowy cukier i sodę. Łączymy ze sobą obie masy i miksujemy na niskich obrotach, tylko połączenia się składników. Ciasto powinno być dość gęste. Wszystkie składniki na kruszonkę łączymy ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Wypełniamy papilotki ciastem do 1/3 wysokości. Nakładamy po łyżce
Mania Gotowaniaskosztowałam jej będąc małą dziewczynką: przyjaciel mojego taty przywiózł nam z Niemiec czekoladki "After eight". Zakochałam się w ich smaku! Dzisiejsze ciasto to klasyczne i ciężkie brownie połączone z lekką lukrową masą miętową. Polecam przepis wszystkim amatorom moich ulubionych czekoladek :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię
Przepisy AleksandryUwielbiamy w rodzinie kawowe ciasta. Latte macchiato okazało się przepyszne! Jest wilgotne, delikatne, a masa z mleka w proszku smakuje wprost nieziemsko. Na święta będzie idealne :). Gorąco polecamy ten wypiek. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ
Przepisy Aleksandrykeksówce 12x22. Czekoladę i galaretki posiekałam dość drobno, ciastka pokruszyłam. Dodałam pozostałe składniki, wymieszałam ręcznie (można mikserem, ale ja nie mam haków do mieszania ciasta i wyszedłby mi mix kompletny) Keksówkę wyłożyłam folią, wlałam masę, zawinęłam folię i włożyłam do zamrażalnika na całą noc. Przed podaniem przełożyłam na godzinę z zamrażalnika do lodówki. Następnym razem zrobię w 2 mniejszych pojemniczkach
Zdrowa Kuchnia Sowyspód: 2 szkl. musli, np. SANTE 1 łyżka masła 2 łyżki wody Płatki zmielić, dodać masło i wodę. Połączyć. Powstałym ciastem wyłożyć tortownicę śr. 20 cm. Wstawić do lodówki. Czekoladowa masa: 2 szkl. napoju czekoladowego ALPRO 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka czubata żelatyny 70 ml gorącej wody W wodzie rozpuścić żelatynę. Napój czekoladowy
kolorowotorcikoworoztrzepujemy jajka, mieszamy z mlekiem i masłem. 4. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. 5. Sypkie składniki łączymy z płynnymi i mieszamy łyżka na jednolitą masę. 6. Dodajemy czekoladę i krótko mieszamy łyżką. 7. Nakładamy ciasto do foremek, do ok. 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 minut. 8. Wyjmujemy z piekarnika i delikatnie wystawiamy z foremek do ostygnięcia
Pasja Smaku