ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:150/3191)

Najłatwiejszy sernik Izaura, sernik na murzynku-zawsze się udaje 189

wystudzeniu dodajemy żółtka-miksujemy. Dodajemy też mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy.  Pozostałe białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką. I ciasto gotowe :) MASA SEROWA Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodajemy miękkie masło i miksujemy o połączenia. Następnie dodajemy(...)końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na jej dno większą część ciasta kakaowego, wyrównujemy, następnie łyżką wykładamy masę serową-wyrównujemy. Następnie resztę ciasta wylewamy robiąc esy floresy na górze ciasta.  Sernik pieczemy około 1 godzinę w temp 180 stopni. Potem zostawiamy go do w wyłączonym piekarniku jeszcze

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto "Waniliowiec" wg s. Anastazji 227

mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Piec ok. 50 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić ciasto na pół. Wykonanie masy: Z mleka, cukrów i mąki ugotować budyń. Budyń mieszać intensywnie by się nie przypalił.  Gdy zawrze chwilę pogotować (aż zacznie bulgotać(...)ciągle mieszając. Można spróbować, czy nie jest surowy w smaku. Wystudzić. Utrzeć masło i stopniowo dodawać do niego wystudzony budyń.  Przełożenie ciasta (od dołu):  1. Połowa ciasta 2. połowa masy budyniowej 3. biszkopty 4. połowa masy budyniowej 5. druga połowa ciasta 6. polewa czekoladowa + dekoracja Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce.    Blacha: prostokątna, ok. 25x35cm Przepis pochodzi

Mania Wypiekania
Sernik królewski z wanilią 183

cukrem oraz żółtkami na puszystą masę. Dosypujemy budynie oraz ziarenka z wanilii. Cały czas miksujemy, stopniowo dodajemy twaróg. Wyłączamy mikser. W osobnej misce ubijamy 6 białek ( z ciasta i masy serowej). Delikatnie łączymy je z masą  serową (ja mieszałam drewniana łyżką). Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy(...)dwie części. Jedną wylepiamy spód foremki. Wlewamy gotową masę serową. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Sernik pieczemy przez 60 minut

VioletoweKucharzenie
Seromak na kruchym cieście 425

pozostałą szklankę mleka i mąkę. Ponownie zagotować, po czym przestudzić. Białka ubić na sztywną pianę, wraz z cynamonem i drobno posiekanymi orzechami dodać do masy. Gotową masę rozsmarować na cieście. Masa serowa:  750g białego sera,  3 jajka,  300g cukru,  40g mąki ziemniaczanej, 4 łyżki oleju rzepakowego (użyłam Rapso), sok z cytryny Ser zmielić, dodać jajka(...)cukier, zmiksować. Dodać olej oraz mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Zmiksować na gładką masę.  Rozsmarować na cieście. Posypać resztą kruszonki.  Piec około 50minut w temp. 175st.  Ostudzić i polukrować.                                                Smacznego

Z miłości do słodkości
Drożdżowa choinka z makiem 110

mąki razem z żółtkami i roztopionym masłem. Ciasto wyrabiać tak długo, aż zacznie odchodzić od ręki lub łopatek robota kuchennego. Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 2 godziny do wyrośnięcia. Wykonanie – masa makowa: Mleko zagotować i dodać do niego mak. Gotować przez 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie odsączyć mak z nadmiaru mleka i zmielić(...)miodem i roztopioną czekoladą. Całość wymieszać i podzielić na dwie porcje. Wykonanie – choinka: Ciasto drożdżowe podzielić na dwie porcje i każdą z nich rozwałkować w kształcie prostokąta. Na cieście wyłożyć masę makową i rozsmarować. Ciasto zawinąć jak roladę, a brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem. Ciasto pokroić na plastry grubości 1,5 cm i układać na papierze do pieczenia w kształcie choinki

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową 452

Dzisiaj zapraszam na ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową. Szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia, o ciekawym smaku. Mnie ciasto smakuje, lubię takie połączenie gorzka czekolada i delikatnie słodko- słony karmel. Podczas krojenia masa wypływa, wyglądając bardzo apetycznie. Ciasto słodkie, intensywne w smaku, takie dekadenckie (przepis ze strony BBC good food). Ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową Składniki(...)schłodzony spód w tortownicy, zaczynając od wypełnienia brzegów. Wyrównać i tortownicę wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. 6. Dobrze schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki. Wierzch ozdobić odłożoną masą krówkową wymieszaną ze śmietanką, robiąc esy – floresy i posypać orzeszkami. Smacznego :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Milky Way 406

MASA Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać ostudzone mleko i wsypywać też mleko w proszku, wymieszać. SKŁADANIE CIASTA Biszkopt Masa mleczna Biszkopt Polewa czekoladowa. Ciasto schłodzić w lodówce

Kuchnia Danusi
Eklerki które zrobiłam na walentynki z masą karpatką 177

pieczenia. Jak ciasto jest już zimne wbijamy po 1 jajku i ucieramy. Jak już jest gotowe szprycą formujemy eklerki i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 220 st Masę miałam z ciasta karpatki nie podaje bo zapewne znacie przepis na masę a każda gospodyni ma inny. Tutaj pasuje masa z każdego ciasta polecam .po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika

Moje Wyroby
Ciasto z domową marmoladą jabłkową, kokosem i masą 153

Dawno na blogu nie pojawił się przepis na coś słodkiego. Trochę zaniedbałam fanów słodkości, ale już to nadrabiam. Przedstawiam Wam pyszne, warstwowe ciasto z domową marmoladą jabłkową, kokosem i masą. Cała jego wyjątkowość kryje się(...)fantastycznej marmoladzie, do której dodaje się galaretkę i cudownej masie kokosowej, w której kokos gotowany jest w mleko dzięki czemu zyskuje niepowtarzalny smak. Całość wykończone jest jasną masą ubijaną na parze. Ciasto z domową marmoladą jabłkową, kokosem i masą Składniki: Jasny biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia (nie jest konieczny

PatiGotuje
Miętowe orzeźwienie 82

waniliowy i wszystko ponownie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę i całość delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do średniej wielkości formy (wyłożonej papierem pergaminowym) i piec 60 minut w temperaturze 180 o C. Składniki na masę: 1 litr śmietanki kremówki 30% lub 36%; 2 łyżki cukru; 0,75 szklanki syropu miętowego; kilka kropli barwnika spożywczego(...)śmietaną lub mlekiem. Mieszać, by składniki dobrze się ze sobą połączyły. Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty, które należy naponczować przygotowanym, wystudzonym ponczem. Na pierwszy blat ciasta nałożyć większe pół masy miętowej i przykryć drugą częścią ciasta. Następnie wyłożyć pozostałą masę i wyrównać powierzchnię. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową

In my kitchen
Murzynek z serem 367

ostudzić. Białka odzielić od żółtek, żółtka dodać masy kakaowej wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wkręcić do masy. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy.MASA SEROWA Ser zmielić trzykrotnie. Do miski przełożyć margarynę, utrzeć z żółtkami i cukrem. Następnie dodać ser i mąkę, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną(...)pianę, dodać do masy serowej, ostrożnie wymieszać.Masę serową wykładać kupkami na ciasto z kakao. Piec 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze

Kuchnia Danusi
SERNIK KRAKOWSKI 177

Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Odciąć ok 15 dag ciasta rozwałkować na cienki placek i wyciąć wąski paski, którymi udekorujemy wierzch sernika. Pozostałym ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka (3 z sernika i dwa z ciasta) ubić(...)zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną oraz budyń wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Na ciasto wylać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z pasków ciast. Sernik piec w nagrzanym piekarniku około godziny w temperaturze 180 C. Cukier puder oraz sok z cytryny dokładnie połączyć i polukrować

RAROSSA
Ciasteczka figowe 170

gotujemy pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie blendujemy na gładką masę. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy masa wystygnie, dodajemy do niej miód i mieszamy. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Dzielimy ją na 3 równe części i wkładamy do lodówki na ok. 20-30 minut. Po tym czasie każdą część posypujemy mąką i rolujemy dłońmi w długi wałek(...)blacie podsypanym mąką w prostokąt o długości ok. 36-38 cm i szerokości ok. 10-12 cm (nadmiar ciasta odcinamy nożem). Na środku każdego prostokąta równomiernie wykładamy masę. Brzegi ciasta zawijamy na farsz, aby powstał rulon (jeśli macie silikonową stolnicę warto po prostu zawinąć ją jak na roladę, a następnie przerzucić ciasto na blachę wyłożoną papierem). Pieczemy

Poezja smaku
Popapraniec wg Aleex 184

budyń. 13. Złożyć ciasto: biszkopt przekroić na dwa jednakowe placki. Nasączyć. 14. Posmarować około 3/4 masy budyniowej i przykryć drugim plackiem, wierzch posmarować resztą masy. 15. Na masę rozłożoną na wierzchu ciasta(...)wyłożyć dżem, rozsmarowując na całej powierzchni (bez boków), po czym posypać płatkami migdałowymi. 16. Przygotować polewę: połamaną na kawałeczki czekoladę wraz z masłem. Dodać mleko. Wymieszać na jednolitą masę. 17. Całość ciasta oblać nierównomiernie polewą czekoladową, tworząc esy-floresy. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. 18. Kroić na porcje i podawać. Smacznego. Uwaga: Jeśli przygotowujemy ciasto

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania