ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1166/3191)

Bliny ziemniaczane na drożdżach 144

rozprowadzić w łyżce ciepłego mleka z dodatkiem cukru. Rozdrobnione bułki zalać pozostałym ciepłym mlekiem i pozostawić na 15 minut. Ziemniaki połączyć z utartymi na gładką masę bułkami, drożdżami i żółtkami, doprawić podanymi przyprawami. Jeżeli ciasto będzie zbyt lekkie to dodać łyżkę mąki lub bułki tartej. Na rozgrzany olej, kłaść łyżką placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Karmelowe Pierniczki 220

garnuszku rozpuszczamy masło z cukrem trzcinowym i miodem, a następnie dodajemy to do naszego karmelu i jeszcze raz podgrzewamy do połączenia się. Następnie masę karmelową przekładamy do miski z mąką i zagniatamy ciasto. 4. Zagniecione ciasto, owijamy folią i chowamy na noc do lodówki. 5. Następnego dnia wyjmujemy wcześniej ciasto aby się ogrzało i dało lepiej zagnieść. Lekko podsypując mąką

Gotowanie...to proste !
Ciastka imbirowe 118

szczypta soli Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajka. Mąkę przesiać z proszkiem, sodą i przyprawami. Dodać w 3 partiach do masy maślano-jajecznej, wyrobić do połączenia wszystkich składników. Ciasto schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Ze schłodzonego ciasta formować kulki, następnie obtaczać w cukrze. Ciastka układać, zachowując odstęp, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Pełny talerz
Gofry na śmietanie czyli Słodki Czwartek odc.163 139

cukru trzcinowego pół łyżeczki soli Make przesiewamy, dodajemy cukier, sól i wlewamy 170 ml wody. Mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą mączną. Gofrownicę nagrzewamy,  smarujemy masłem klarowanym. nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry ok 3-4 minut, aż staną się rumiane. Odstawiamy je na kratkę. W tym czasie nabiorą chrupkości. Podajemy z dżemem lub cukrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bezglutenowe Dyniowe Brownie czyli poWeekendowe Lakocie odc.183 179

julienne z dyni. Brownie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 12 minut. Moje piekło się ponad 20 ale miałam ciut mniejsza blaszkę. Warto sprawdzić patyczkiem czy masa nadal jest całkiem płynna czy zaczyna być ścięta. Ciasto powinno pozostać w środku wilgotne

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik z gruszkami 135

wielkości) ½ filiżanki karmelu Sposób przygotowania Spód: Składniki siekamy ze sobą, zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na 20 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy spód tortownicy, dziurkujemy i odstawiamy do lodówki. Masa serowa: Ucieramy mikserem masło z cukrem oraz jajkami, dodajemy ser, a na końcu budyń. Masę serową wykładamy na przygotowany spód. Na wierzchu układamy połówki obranych

Kuchnia w czekoladzie
SNICKERS BEZ PIECZENIA – ciasto na herbatnikach z kremem z mleka w proszku 407

jest nieziemsko słodkie i kremowe! Ojj mogłabym pożerać snickersy dzień i noc! Dziś mam dla Was przepis na GENIALNE ( ale to GENIALNE ) ciasto bez pieczenia – z kremem z mleka w proszku, masą kajmakową i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Prawdziwe niebo w gębie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 25×20 ) * herbatniki kakaowe – ok.200 g * herbatniki zwykle

Ostra na Słodko
Ciasto ucierane z truskawkami i płatkami migdałowymi 162

szczyptą soli. Dalej ubijając, stopniowo dodawać po 1 jajku, później mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, a na końcu jogurt grecki. Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na masie rozłożyć owoce (wedle uznania mogą pozostać w całości lub pokrojone w połówki) i posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut. Smacznego

Zielona Kuchnia
Puszyste placuszki z ziołami, na kefirze 167

ostrej papryki w płatkach - opcjonalnie przygotowanie: Jajka wbić do miski, dodać mąkę, kefir i szczyptę soli. Wymieszać przy pomocy trzepaczki (rózgi) lub blendera na gładką masę. Dodać zioła, odstawić na 15 minut . Sprawdzić czy ciasto jest odpowiednio gęste - powinno być gęstsze niż naleśnikowe. Jeżeli wyda nam się zbyt rzadkie ( placki za bardzo rozlewają się podczas smażenia) należy dodać więcej mąki

Stare Gary
CIASTECZKA 116

utrzeć masło z cukrem ,dodać jajka ,startą marchewkę ,jabłko, mąkę z solą i proszkiem do pieczenia . Na końcu wiórki, suszone owoce. Miksować do połączenia składników. Masa jest kleista. Łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując 1-1,5 cm odstępy. Piec około 30 minut na zloty kolor w 180°C. Po ostudzeniu mamy świetna zdrową

w mojej kuchni
Ciasteczka z mąki z orzechów nerkowca z solonymi pestkami dyni i pistacjami (bez cukru) 138

łupinek i w sumie, w dowolnych proporcjach) Wszystkie składniki (oprócz pestek i pistacji) dokładnie wymieszać (najlepiej dłonią) do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy wmieszać całe pestki oraz uprzednio posiekane pistacje. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Wszystkie kuleczki  ułożyć (zachowując większe odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia, a następnie delikatnie spłaszczyć za pomocą

Di gotuje
Tarta przypominająca w smaku sernik -jest przepyszny 147

masa 4 duże jajka lub 5 malych 200 ml śmietany 36 % 2 lyżki mąki ziemniaczannej sok z 3 cytryn Wszystkie skłdniki ucieramy ze sobą. Masa będzie nie za gęsta ale wylewamy ją na ciasto i zapiekamy w piekarniku. Pieczemy w piekarniku tem18o st ok35 min i polecam jadłam u córki w smaku przypomina sernik

Moje Wyroby
Serowo - truskawkowa rolada z kawową nutą 151

Ciasto, w którym smak truskawek idealnie komponuje się z masą z homogenizowanych serków, biszkoptem nasączonym kawą i migdałowym likierem tworząc prawdziwą rozkosz do małej czarnej. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa waniliowa: 360g serka homogenizowanego waniliowego 125g masła 3 żółtka

Szalona Kuchnia Eweliny
Tartaletki orkiszowe z rabarbarem 149

okręgi o średnicy 14 cm. wykleić ciastem nasmarowane wcześniej masłem foremki, dobrze ucisnąć brzegi. Ponakłuwać ciasto widelcem. Na tartaletki równomiernie rozłożyć przygotowany rabarbar resztę ciasta cienko rozwałkować i wyciąć foremką serduszka. Wyłożyć na masę rabarbarową. Posmarować serduszka mlekiem i rozsypać posiekane orzeszki pistacjowe piec w 200`C 30-35 minut, do zrumienienia podawać posypane cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania