ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1056/3191)

czekoladowe muffinki z bitą śmietaną, nadziewane muffinki :-) 177

proszek do pieczenia,sodę,szczyptę soli  Następnie do suchych składników dodajemy mokre i bardzo dokładnie mieszamy trzepaczką, nie mikserem. Mamy uzyskać piękne, gładkie,lejące ciasto :-) Formę do muffinek wykładamy papilotkami i wlewamy masę do połowy wysokości-babeczki ładnie rosną :-)  \ Muffinki pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Studzimy na kratce. Śmietanę ubijamy z cukrem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Shortbreads 171

szkl. mąki tortowej 226 g miękkiego masła 60 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Masło ubić na krem, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Wmieszać wanilię. Wsypać mąkę i szybko zagnieść ciasto. Można pomóc sobie mikserem, a później wyjąć ciasto na blat i ręcznie skleić je w kulę. Kulę następnie spłaszczyć do około 2 cm , zawinąć w folię

Posadzone i zjedzone
Ciastka na kleiku ryżowym ze śliwkami 158

zrobić. Mam zaraz gości więc postanowiłam zrobić coś szybkiego i dobrego. Wyszły kruche i pyszne, polecam. Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść na jednolitą masę. Zostawić na 10 minut. Rękoma nabrać porcje ciasta, uformować kulę, lekko spłaszczyć. Na środek położyć połówkę śliwki i przydusić. Rozłożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku

Kuchnia Pokoleń
Racuchy z mąki kukurydzianej 363

Dodajemy cukier wanilinowy i mieszamy. Odstawiamy  w ciepłe miejsce na 10 minut. Mąkę przesiewamy i dodajemy sól i rozczyn. Dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę.  Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.  Smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z posypanym cukrem pudrem lub serkiem homogenizowanym

Pan i Pani Smith w kuchni
KRAKERSY Z BURAKÓW zdrowa przekąska 372

Wykonanie: Ugotowałam buraki i pokroiłam w kostkę. Tłuczkiem do ziemniaków ubiłam z nich masę (zostawiając kilka większych kawałków). Mąkę wymieszałam z przyprawami, dodałam do niej masę buraczaną, zmiażdżone ząbki czosnku oraz olej. Ugniotłam ciasto. Ciasto przełożyłam na papier do pieczenia, przykryłam drugą warstwą papieru i rozwałkowałam. Zdjęłam górną warstwę papieru i pokroiłam ciasto w kostkę. Wsadziłam do piekarnika nagrzanego

Kasia Sarna
Jagodowa pokusa 194

troszkę długi. Jak już nastąpi chwila, kiedy nałożycie sobie na talerzyk to stwierdzicie, że warto było dla tej chwili czekać. Jesli macie ochotę na inne ciasto bez pieczenia to zapraszam na malinową fantazję Masa jogurtowa z jagodami 800 g jogurtu naturalnego typu greckiego 9 łyżeczek żelatyny 200 g jagód cukier puder według własnego smaku Jogurt zmiksować z cukrem pudrem, Jagody

O kuchni z uczuciem
Babeczki czekoladowe z solonymi orzechami. 318

Pamiętacie pyszne ciasto czekoladowe bez użycia miksera?Z tej samej masy można zrobić cudowne babeczki z solonymi orzechami i migdałami .Mniam. Składniki: na 10 babeczek 160 g mąki pszennej 175 ml śmietany 18 % 100 g masła 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 2 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Ladylaura.
Pomidorowa zupa krem z batatem i kluseczkami z quinoą i parmezanem 211

uzyskamy gładką konsystencję. Kluseczki do zupy robimy z jajka, które dokładnie mieszamy trzepaczką, dodajemy do niego mąkę, szczyptę soli i dokładnie mieszamy, do powstałej masy dodajemy czarną quinoę i parmezan, ponownie mieszamy. Ciasto nabieramy krawędzią łyżki i zanurzamy w garnku z osoloną gotującą się wodą, tak aby kluska oderwała się od łyżki. Gotujemy je 2 minuty od momentu wypłynięcia

Quinoa Raz!
Ciasteczka pieczarki 214

jajko 1 płaska łyżeczka sody 1 mała saszetka cukru wanilinowego kakao Cukier (puder i wanilinowy) utrzeć z margaryną, dodać jajko i ucierać na jednolitą masę. Następnie dodać wymieszane wcześniej mąki i sodę. Ciasto zagnieść na kulkę, włożyć do miski i przykryć wilgotną ściereczką.  Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego/moreli. Gwintem butelki obtoczonym w kakao robić "nóżki" naszych ciasteczek. Piec

Lubię to gotuję
Kremowa uczta z jagód z dżemem wiśniowo- czekoladowym 172

białek i śmietanki,wymieszać z serkiem na gładko. Dodać jagody do masy,wymieszać na niskich obrotach do połączenia składników. Na dno z ciasteczek wyłożyć masę jagodową , następnie posypać resztą pokruszonych ciasteczek wierzch ciasta- deseru. Przykryć folią i zamrozić na trzy godziny lub więcej .W małych foremkach po godzinie jest już dobre.Podawać z dżemem wiśniowo - czekoladowym...Pycha...Smacznego

w mojej kuchni
MANIACZEK Z CZEREŚNIAMI 270

dnem salaterki, na dno tortownicy  *Na mleku gotujemy kaszę, studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puch,dodajemy żółtko ( ale jeśli obawiamy się surowego w ciastach możemy pominąć ) dodajemy łyżkami ostudzoną kaszę. Gotową masę wykładamy do tortownicy naokoło kopca z galaretki.  *Na wierzch wykładamy resztę wydrążonych czereśni. Zalewamy ostudzoną 2 galaretką, przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. * Najlepiej na całą

Z Majeczką w kuchni
POLEWA CZEKOLADOWA - EXPRESOWA 164

mleko, wsypujemy cukier, żelatynę i kakao. Ciągle mieszając zagotowujemy i ściągamy z gazu. Polewę mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuści i powstanie gładka, lśniąca masa. Kiedy ostygnie od razu wylewamy ją na ciasto i rozsmarowujemy. Zastyga momentalnie, ciasto odkładamy do lodówki. Po 2-5 minutach można je kroić

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety z bakłażana 207

czasie z bakłażana ściągnąć skórkę i resztę rozdrobnić blenderem. Dodać jajka i bułkę tartą (tyle, aby masa nie była zbyt luźna, około 4-5 łyżek). Masę dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Z ciasta formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć z obu stron na złoty kolor

Di gotuje
PUSZYSTE PLACUSZKI ŚNIADANIOWE 275

najlepszy z drobinkami wanilii) szklanka mąki 2 jajka  łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misie i miksujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej , łyżką odmierzamy porcje ciasta i przekładamy na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy ze świeżymi owocami, konfiturę , miodem lub jogurtem. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Omlet owsiany z jabłkiem 170

Żółtko wymieszać z cukrem, cynamonem, szczyptą soli, łyżką mleka i z przesianą mąką, dodać jabłko i wymieszać. Białko ubić na sztywno i dodać delikatnie do masy. Na patelni rozgrzać niepełną łyżką oleju. Wlać ciasto, zmniejszyć ogień na bardzo mały i przykryć pokrywką. Smażyć do momentu, aż omlet uzyska brązowy kolor od spodu i będzie go można odwrócić na drugą stronę

talerz przyjemności

Proponowane wyszukiwania