żeby zdecydować się na świąteczne wypieki. Dzisiaj prezentujemy Wam ulubione (kolejne z rzędu. A jak!) ciasto mojego Małżonka. Stollen, bo o nim mowa, to północno-niemiecki wypiek w kształcie chleba. Drożdżowe ciasto doprawione odrobiną przypraw korzennych, orzechów owoców suszonych lub kandyzowanych w okresie świątecznym robi zawrotną karierę. Pieczony z marcepanem jest świetną propozycją na Święta. Oczywiście można go zakupić
Szybko Tanio Smaczniekapusta to produkt, który mamy w lodówce jeszcze z menu z poprzedniego tygodnia 5 patentów na dania z kurczaka (i bez) ). Zupę krem dobrze jest zjeść z pajdą ciemnego chleba, a łosoś zyska na smaku jeśli dodać do niego pokrojoną cienko marchew. Czyszczenie spiżarni, czyli gotowanie z tego co jest pod ręką Polecamy Wam sposób gotowania polegający na wykorzystaniu składników
Niedzielny kucharzorzechy i pieczemy około 20 minut w nagrzanym do temperatury 175°C piekarniku. Jeszcze ciepłe ciasto dzielimy na trójkąty (ostrym nożem, ja używam do tego celu dobrego noża do chleba). DEKORACJA: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki oleju Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, łączymy z olejem i dekorujemy lekko przestudzone trójkąty. Gotowe
Rozpustne gotowanie