chleb - 26176 przepisów (strona:1063/1746)

Kanapka z pastrami 166

Kanapka z pastrami to danie, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Jednak coraz częściej spotykane jest również w Polsce, w dobrych restauracjach serwujących wołowinę. Niedawno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
JAK JEDZĄ MAROKAŃCZYCY? 91

pośpiechu, z rodziną czy też znajomymi. Wtedy również podaje się jakąś tradycyjną potrawę, w dużo większej ilości niż na obiad i przygotowana jeszcze bardziej na słodko. Może też być chleb domowej roboty z białym serem. Oczywiście wszytko zmienia się w okresie Ramadanu – jest to czas, kiedy w ciągu dnia nie je się i nie pije ( ale nie tylko! ). Kolacja

Ostra na Słodko
Pierogi z jabłkami – kuchnia podkarpacka 156

zamienia w nasze wczoraj. I wcale nie stoi to w opozycji do faktu, że poszukując dawnych smaków nigdy nie osiągamy ideału – pierogi nigdy nie są takie, jak u mamy, chleb nigdy taki, jaki piekła babcia. Warto jednak szukać smaków przeszłości, żeby próbując niemal zapomnianych potraw choć na chwilę przenieść się do innego czasu i do chwil bliskich sercu

Trzeci talerz
Bigos cygański 111

smaku solą i cukrem. Przelałam sos do wcześniej usmażonych pulpecików. Wszystko razem jeszcze podgrzewałam ok. 5 minut. Oprószyłam pieprzem kiedy wyłączyłam ogień pod patelnią. Oprószyłam natką pietruszki. Podawałam z chlebem, można podawać również z ulubioną kaszą bądź ryżem. Notatki: * zamiast surowej papryki można dodać paprykę konserwową Smacznego! Lidka   Artykuł Bigos cygański pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Lody arachidowe - Grycan 86

kokosowy (ekstrakt z kokosa – 70%, woda), woda, substancja słodząca (ksylitol), palone i mielone orzeszki arachidowe - 13%, syrop daktylowy, tapioka, błonnik rozpuszczalny, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar), sól. Masa netto: 300g (500 ml) Wartości odżywcze: 100g/ 213 kcal, tłuszcz – 12,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,7g, węglowodany – 24,6g w tym cukry

Candy Pandas
SZYBKIE PODPŁOMYKI 127

Pyszne, szybkie podpłomyki, to idealna alternatywa dla domowego chleba. Nam posmakowały tak bardzo, iż były już 2 razy i to dzień po dniu. Bajeczne, błyskawiczne, przepyszne, nic tylko zakasać rękawy i w dosłownie pół godziny, możemy wyczarować domowe pieczywo. Inspiracją był ten przepis Składniki: - 240-250g mąki orkiszowej typ700 lub 450 lub pszennej typ650 - 100ml (g) letniej wody

Smaczne Zdrowe
Przepis na kanapki croissants 181

smaki wolą jednak kanapki croissants z obfitą wkładką. Kanapki to bardzo fajne danie na śniadanie lub kolację. Jemy w domu często kanapki i wtedy wymyślam wypasione kanapki z różnego chleba, kanapki na gorąco czy kanapki na zimno . Kanapki croissants 4 porcje Składniki: 4 croissants 200 g wędzonego na ciepło łososia garść sałaty 1 mała czerwona cebula 2 małe awokado

codojedzenia
Jajka – co wiesz o nich? Ciekawostki i fakty 82

sadzone, smażone, w koszulce. Stanowią niezbędny składnik wielu potraw i wypieków. Przygotowuje się z nich omlety, jajecznicę, faszeruje się je, smaży z nich naleśniki, gotuje makarony, robi pasty do chleba, farsze i sałatki. Żółtka jaj są podstawowym składnikiem majonezów, kremów, ciast i deserów. W kuchni można również korzystać z jajek przepiórczych (w sprzedaży dostępne są jaja świeże i marynowane), kaczych

codojedzenia
Przepisy na Sylwestra w domu! 116

Panów, jeśli wolą mocniejsze trunki. O to moje podpowiedzi, na różne typy imprezy Sylwestrowej! PRZEKĄSKI NA SZYBKO "NA RAZ"! Na domówkach sprawdzają się zawsze pasty, czy to te do chleba, krakersów, chlebków pita czy warzyw. Pasty, której nie może zabraknąć to guacamole, podaję Ci dwa przepisy na tą pastę. Wystarczy, że kupisz bagietkę, pokroisz na plastry, skropisz oliwą z oliwek

SMYKWKUCHNI
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 111

naszym blogu widzimy, że Wy również lubicie nadziewanego kurczaka. Nasz przepis na kurczaka faszerowanego wątróbką to absolutny hit Niedzielnego Kucharza. Gorąco polecamy Wam też przepis na k urczaka faszerowanego chlebem – klasyk amerykańskiej kuchni, prosty, a naprawdę niesamowity. Jak pieczemy kurczaka Dzisiejszy przepis wzięliśmy od Karola Okrasy . Zmieniliśmy w nim tylko jedno: kurczaka pieczemy bez przykrycia. Za to obracamy go podczas

Niedzielny kucharz
łazanki z pieczarkami na swojskim oleju rzepakowym 82

naszym podzamkowym targówku u znajomej handlarki. Kiedyś dawno temu, jak byłam dzieckiem rodzice siali rzepak. W grudniu tata jeździł z ziarnem i przywoził buteleczki świeżutkiego oleju rzepakowego. Pamiętam ten chleb, posmarowany olejem i pokrojoną na to cebulkę – smak z dzieciństwa. Do dziś tak samo jak w moim rodzinnym domu używam tego oleju. Łazanki smakują nam tylko właśnie

Pieprzyć z Fantazją
Potrawka z kurczaka 78

Według zasady powinna być pomidorówka – no i jest. Powinno też być jakieś cudo z mięsa rosołowego – no nie ma. Gotowałam rosół na samych szyjach. Mięso znikło na chlebie z masłem. Zamrażalnik dość duży ma swoją zaletę. Potrafi zaskoczyć. Wygrzebałam ze spodu piersi z kurczaka. Ilość połówek nie była zadowalająca. Po wyrażeniu zgody przez rodzinę zrobiłam piersi z kurczaka

Pieprzyć z Fantazją
Boczek duszony w piwie 76

cebulką. Pyszne to było, jednak tamto danie było bez piwa. A piwo tu daje wiele: kolor i smak. Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego…..albo grubą pajdą zwykłego chleba. Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy Smacznego! Lidka Artykuł Boczek duszony w piwie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Dzień Dziecka. Wspomnienie dzieciństwa 81

serce ściska. Dlaczego? Ptaszki śpiewały, sąsiedzi co mieli obok pola przychodzili pomagać. Siadaliśmy wszyscy później na miedzy i piliśmy kompot z bańki na mleko z jednego kubka i zajadaliśmy chleb czasami z konserwą. Wesoło było, mimo zmęczenia Podczas wykopków były inne atrakcje. Z bratem sporo starszym mieliśmy w zwyczaju rzucać się czymś co nam wejdzie pod rękę akurat. Jak było

Pieprzyć z Fantazją