chleb - 26516 przepisów (strona:1066/1768)

Jak zrobić idealny domowy makaron? 187

Przygotowanie świeżego, domowego makaronu to zawsze chwila wielkiej satysfakcji. Przynajmniej dla mnie to chwila magiczna, porównywalna z pieczeniem chleba. Przygotowanie makaronu nie jest trudn ą  sztuk ą , warto spróbować i od czasu do czasu zastąpić kupny makaron własnoręcznie przygotowanym.  Jeżeli jeszcze nie próbowaliście przygotować makaronu w domu, poniżej podzieliłam si ę  kilkoma sztuczkami i przepisami na makaron

La grande e la piccola cuoca
Kurczak na niedzielę – 6 przepisów 130

mają czasu. Ekspresowy kurczak, pieczony w bardzo wysokiej temperaturze, jest rumiany i chrupiący. Dla odmiany, jeśli zaliczacie się do tradycjonalistów z pewnością przypadnie Wam do gustu Kurczak faszerowany chlebem W Polsce jest to mało znana metoda pieczenia kurczaka, natomiast w kuchni anglosaskiej należy do dań absolutnie klasycznych. Przepis jest wart zrobienia choćby przez wzgląd na samo nadzienie. Kurczak w cytrusach

Niedzielny kucharz
Chlebowy pudding z dynią 120

ilością przypraw korzennych i odrobiną jabłka. Zapieczone pod warstewką cukru, podane z jogurtem lub śmietaną. Trzeba sobie jakoś radzić z tą jesienią. Do przygotowania puddingu można wykorzystać kilkudniowe resztki chleba i bułki, więc jest to też danie w duchu no waste. Pure z dyni warto przygotować więcej, i wykorzystać do innych jesiennych dań. Upieczcie od razu całą dynię, co prawda

Cooking for Emily
Fasolowo-pomarańczowa pasta 140

Pasta z fasoli to zawsze dobry pomysł na dodatek do chleba lub warzyw. Chętnie też dodaję ją do sosów, warzyw i makaronów. Najlepiej jednak smakuje na grzance. 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pomarańczy 1-2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 5-6 łodyżek świeżego tymianku (bez zdrewniałych części) lub 1/4 łyżeczki suszonego ok. 20 g długo dojrzewającego owczego sera

Kucharzyca
Szakszuka z papryką i kiełbasą 158

nastąpi na patelnię wybijamy jajka. Doprawiamy je szczyptą soli i pieprzu i zmniejszając ogień gotujemy pod przykryciem do czasu aż białko jajek się zetnie. Podajemy z kromką świeżego chleba lub bagietki

Smaki Na Talerzu
Rillettes z kaczki 132

godzin. Wyjąć kaczkę lekko przestudzić. Zdjąć skórę. Obrać z kości. Rozdrobnić mięso, wymieszać z wytopionym tłuszczem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia. Świetny dodatek do chleba. Aby przedłużyć trwałość mięsa, zagotowuję mięso z tłuszczem i gorące wlewam do wyparzonych słoików. Odstawiam słoiki do góry dnem. Po ostudzeniu wstawiam do lodówki. Miesiąc spokojnie można trzymać

królestwo garów
Przepis na razowe kopytka z dyni w sosie kurkowym 157

dyni, czyli prosty przepis na kaszotto Sos z maślaków – przepis ze świeżych grzybów Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą Domowy chleb bezglutenowy z dyni piżmowej Zupa z dyni piżmowej – bez dodatku śmietany Trudność Średnio zaawansowany Czas przygotowania 30 min. Czas gotowania 30 min. Całkowity czas 1 godzina USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ

A to pestka
Jak uratować przesoloną potrawę? Sprawdź najlepsze triki! 154

zawinięty w gazę bądź pieluchę włóż na kilkanaście minut, następnie wyciągnij woreczek z zupy. Jeśli dana porcja zupy dla konkretnej osoby jest za słona wystarczy włożyć do niej kromkę chleba i wyciągnąć za kilka minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak uratować przesoloną potrawę – przesolony sos Sosu nie możemy gotować kolejne kilka bądź kilkanaście minut, dlatego najlepszym sposobem na uratowanie sosu

To Musisz Wiedzieć
Bakłażan zapiekany w sosie pomidorowym z fetą 144

feta i orzeszkami piniowymi. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st.C i zapiekamy przez 30 minut, aż orzeszki i feta nam się zrumienią. Podajemy od razy z ryżem lub chlebem. Smacznego

kruche babeczki
Zalewajka 176

się za ludźmi, których już nie ma. Za smakiem też. Na tą tęsknotę pomaga mi zupa. Zalewajka. Pamiętam jak babcia nalewała ją dziadkowi i nam. I zawsze była kromka chleba. woda 2 litry 3 ziemniaki żur własny kiszony 1 szklanka boczek wędzony 100, kiełbasa 300 gram, plaster słoniny na skwarki cebula czosnek 1-2 ząbki liście laurowe 2 sztuki ziele

AZgotuj!
Restauracja „Karczma Pod Kogutkiem” Kraków – recenzja 163

ponieważ karta jest bardzo rozbudowana, ale myślę, że dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie. Przed podaniem zamówionych dań kelnerka przyniosła dodatek w postaci domowego chleba ze smalcem – jest to mały drobiazg, ale naprawdę miły – oznacza, że dla restauracji liczy się klient, a nie skupia się jedynie

KuchniaWeDwoje.pl
Naleśniki w sosie pomarańczowym + nowości w mojej kuchni 181

występuje w zestawie z trzema innymi pojemnikami. Wszystkie elementy odznaczają się czarnym kolorem i posiadają pokrywki w naturalnym odcieniu drewna. Komplet zawiera jeden duży pojemnik na pieczywo z napisem “Chleb” i trzy dodatkowe o mniejszym rozmiarze, z napisami: “Herbata”,”Kawa” i “Cukier”. Wszystkie idealnie do siebie pasują i wzajemnie się dopełniają. Myślę, że jest to świetne rozwiązanie, aby takie podstawowe

Zdrowie na języku :P
Hummus z zielonego groszku 152

smarowania, która przyrządzana jest z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Dzisiaj możemy spotkać go w wielu wariantach. Jako zimna przekąska, która spożywana jest najczęściej z chlebem pita lub jako dodatek do innych dań. Dzisiaj zapraszam Was na kolejną odmianę hummusu. Ten z zielonego groszku to zdecydowanie strzał w dziesiątkę. Polecamy Wam również nasze inne przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Strrrasznie halloweenowe tosty! 120

pomysłów na strrrasznie halloweenowe tosty! Dla małych i większych potworków 😉 Zabawne śniadanie, które spodoba się nawet niejadkom. Zróbcie je ze swoimi pociechami! 😉 Do przygotowania tych tostów będzie potrzebny oczywiście chleb tostowy, a oprócz tego: * bułka paryska * awokado, * masło orzechowe * kilka borówek * banan * pestki słonecznika * twarożek * jajko na twardo * czarne oliwki * szczypiorek * kilka plastrów sera * salami, szynka lub jakaś inna wędlina

Mostek w kuchni

Proponowane wyszukiwania