Czerwona cebula wypełniona soczystym farszem mięsnym, zapiekana w pikantnym pomidorowo-winnym sosie z orzechami włoskimi. Ten przysmak możemy podać z chlebem, jako przekąskę albo z ziemniakami lub kaszą, jako danie obiadowe. Podczas wydrążania cebuli bardzo pomocna okazała się łyżka do wycinania kulek z melonów. Składniki FASZEROWANE CEBULE 300 g mięsa mielonego 500 g średniej wielkości czerwonych cebul garść listków
Tajemnice Smakujogurtowy z czosnkiem lub tzatziki, dobrze smakują również z sałatką przygotowaną z mieszanych sałat i pomidorów. Smacznego! * Panko to japońska panierka w formie płatków przygotowana z białego chleba bez skórki. Charakteryzuje się większą chrupkością niż bułka tarta oraz dużo mniejszą absorpcją tłuszczu podczas smażenia na głębokim oleju. Panierkę panko możemy zakupić w większych sklepach na stoisku z azjatycką
Tajemnice Smakuwyśmienity smak. Dużym plusem tego dania jest łatwość przygotowania. Nie wymaga specjalnych umiejętności kuchennych i z pewnością wyjdzie każdemu. Chili con carne podawane jest najczęściej z ryżem lub chlebem. Na imprezę można przygotować je z chipsami nachos. Polecamy Wam również nasze inne przepisy kuchni meksykańskiej . Składniki: 500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów krojonych
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekanapkę z żółtym serem lub dżemem. Do tego gorąca kawusia i humor poprawiony. Przepis na maślane bułeczki jest bardzo uniwersalny. Można z niego upiec bułeczki , długie paluchy lub chleb z formy . Bułeczki przypominają chałkę ale są bez kruszonki. Wystarczy posmarować je rozmąconym jajkiem aby uzyskały połyskującą skórkę. Dodatkowo można je posypać makiem lub sezamem. Z tego przepisu możecie upiec
codojedzeniaserek brie jest jedną ze skłądowych mojej fantastycznej deski przekąsek. Pyszny, ciepły i ciągnący. Czego chcieć więcej. Wystarczy że zanurzysz w nim kawałek chleba lub paluchy chlebowe, będzie genialnie. UWAGA KONKURS! Od dziś do piątku na moim Instagramie @nietylkopastapl mam dla Was genialny konkurs, w którym do wygrania jest przepiękna drewniana deska, idealna do serownia. Kliknij na zdjęcie z deską
nietylkopasta.plświeżość mleka – poznasz kilka zasad dzięki, których już nigdy nie wypijesz zepsutego mleka. Produkt świeży czy niezdatny do spożycia? Często zadajemy sobie taki pytanie. Wiele produktów takich jak np. chleb, owoce czy warzywa gołym okiem widzimy siny nalot pleśni. Od razu widzimy, że produkt jest niezdatny do spożycia. Jak jednak rozpoznać świeżość mleka, bo przecież na nim nie widzimy nalotu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnejabłkiem Smalec dawniej był bardzo często używanym tłuszczem w kuchni podczas przygotowywania posiłków, głównie do smażenia kotletów, czy obsmażania innego rodzaju mięsa, lub po prostu jako smarowidło do chleba, pamiętam jak moja babcia przygotowywała właśnie takie smarowidło, czyli smalec z jabłkiem i cebulą a czasem z dodatkiem boczku, był po prostu wyborny, na świeżym pieczywie z ogórkiem kiszonym taki smalczyk
Księga-Smakuzostało, ale ostatnio coś mi się zmienia i chodzą za mną żółtka takie pyszne płynące. Człowiek się zmienia tak jak i jego upodobania kulinarne. Do podania tego śniadania, zamiast chleba użyłam paluszki ze słomki ptysiowej pełnej nasion. To nowy produkt firmy Brześć, dlaczego o tym piszę ? Bo zmienili skład słomki i teraz w nich nie znajdziemy utwardzanego tłuszczu i innych
Kuchnia na wzgórzuWszystkie składnikidodajemy do krewetek i doprawiamy do smaku. Na gorącej oliwie smażymy kromki pieczywa – z obu stron, aż będą chrupiące. Ściągamy z patelni. Sałatkę z krewetek rozkładamy na kromkach chleba i podajemy od razu Artykuł Grzanki z krewetkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEChlebek pita (z greckiego pita- to placek), to popularny wypiek w krajach Bliskiego Wschodu. To ciasto z mąki, drożdży i wody, do którego możemy
Smaczne ZdroweWyjmij, przekrój kanapkę na pół i zajadaj. Smacznego! PS. Jak nie macie opiekacza do panini lub pieczywa ciabatta to użyjcie chleba tostowego i patelni do grillowania dociskając pieczywo z obydwu stron
Alutka-Gotujespotkania z szefami kuchni, pokazy, wykłady i debaty. Będzie można spróbować przygotowywanych na miejscu dań i zrobić zakupy. Przestrzeń festiwalowa zostanie podzielona na kilka stref tematycznych: „Smacznego!”, „Na zdrowie!, „Chleb i wino” z Robertem Makłowiczem, „Warszawa Kulturalna” z Pawłem Delągiem oraz magazynem Kukbuk, „Restauracje i live cooking”, „Strefa Wiedzy”, oraz „WEGE WAWA”. „Celem Festiwalu jest wykreowanie cyklicznego święta pielęgnującego tradycje
Ugotowane pozamiatanemakaronem i dodatkowo z pikantnymi oliwkami. Mówię Wam genialny! Najciekawsze jest to, że danie to powstało przypadkiem. Było nas sporo, a bigosu nie dla każdego i w dodatku chleba brakło! Bigos delikatny i dietetyczny znajdziecie w tym miejscu Ugotowałam makaron i wrzuciłam na patelnię. Wrzuciłam bigos, dosmaczyłam delikatnie natką pietruszki. Przed podaniem dodałam pikantnych greckich oliwek. Mówię Wam pycha
Z Kuchni Do KuchniJajka i awokado tworzą parę idealną. Można połączyć je także w paście do chleba, która wychodzi po prostu przepyszna. Przepis na pastę jajeczną z awokado Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, 1 dojrzałe awokado, mały ząbek czosnku, 1 mała papryczka chilli, płaska łyżeczka mielonego kuminu, 2 łyżki dobrego majonezu, sok z połowy limonki lub cytryny, natka pietruszki, sól, pieprz. Zrób
Kulinarna Polska