chleb - 26176 przepisów (strona:1057/1746)

Kartoflanka - pyszna zupa ziemniaczana 135

duszę i zalewam całość gorącą wodą.   Gotuję do miękkości, na koniec doprawiam do smaku, mielonym pieprzem, solą i jeśli trzeba mielonym kminkiem. Zupa doskonale smakuje z pajdą wiejskiego chleba! Kartoflanka Kartoflanka Zupa ziemniaczana

Takie tam pichcenie
Burgery w grzankach 107

wody, 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego, 2 ogórki kiszone, pół papryki, 2 pomidory, ketchup, sól, pieprz, bazylię, oregano. 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. 2. Do piekarnika włóż kromki chleba, aby upiekły się na kruche grzanki. 3. Mięso z indyka zmiel. 4. Cebulę drobno posiekaj.  5. Do mięsa wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, otręby i przyprawy, po czym dodaj

Z notatnika dietetyka
Sałatka Szwajcarska 86

połączenie składników, który każdy z nas lubi. Można by ją z powodzeniem nazwać sałatką kanapkową, ponieważ oprócz pieczywa jest na niej wszystko to co powinno się znaleźć na kromce chleba. Sałatka Szwajcarska Składniki: około 100 – 120 g szynki konserwowej w plasterkach (u mnie cienko krojonej) około 150 g żółtego sera w plasterkach 4 ogórki kiszone pęczek natki pietruszki

PatiGotuje
Sałatka meksykańska 123

smaki. Ja niczym nie pogardzę, ale powiem Wam jedno… Ta sałatka naprawdę wymiata! Pytania i odpowiedzi Z czym podawać? Ja podałem z tortillą, ale nachosy lub zwykły, powszedni chleb również się nadadzą. Fajną opcją mogą być gofry z mąki kukurydzianej . Musi być ostre? Oczywiscie jest szansa na jej złagodzenie. Wystarczy pominąć papryczki jalapeno lub zastąpić je np papryczkami pepperoni

Blendman
Wtorkowa magia trzeciego stopnia 127

szklanki mąki - 2 szklanki cukru - łyżeczka cynamonu - 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Wykonanie: Składniki mieszamy ze sobą w kolejności jak są podane. Wkładamy masą do foremki na chleb, a tą do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 45 min.  Do czwartego stopnia jeszcze nie doszedłem, ale wszystko przede mną

Kryzysowa Książka Kucharska
Cannoli – włoskie rurki z kremem z ricotty 107

śmietanę z cukrem. W osobnym naczyniu miksujemy ricottę. Dodajemy esencję waniliową. Mieszamy śmietanę z serem. Artykuł Cannoli – włoskie rurki z kremem z ricotty pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pyszne pączki z marmoladą 83

każdej strony. Pączki wyrażnie staną się lżejsze, że tak powiem Osuszamy pączki na ręczniczku papierowym. Artykuł Pyszne pączki z marmoladą pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rolada z mięsa mielonego 141

ciepło i na zimno. Świetna na obiad lub kolację podana z sosem, sałatką warzywną, ryżem lub ziemniakami. Schłodzona i pokrojona na plastry będzie doskonałą domową wędliną podawaną do chleba lub na kanapkach.   Dania z mięsem mielonym… ** Pyzy z mięsem ** Ziemniaki faszerowane mięsem ** Klopsiki z piekarnika ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem   Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo

Kulinarne S.O.S.
Rolada z mięsa mielonego 141

ciepło i na zimno. Świetna na obiad lub kolację podana z sosem, sałatką warzywną, ryżem lub ziemniakami. Schłodzona i pokrojona na plastry będzie doskonałą domową wędliną podawaną do chleba lub na kanapkach.   Dania z mięsem mielonym… ** Pyzy z mięsem ** Ziemniaki faszerowane mięsem ** Klopsiki z piekarnika ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem   Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo

Kulinarny S.O.S.
Szybkie bułki śniadaniowe 88

kratkę żeby przestygły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na słone wypieki, np.: mini chlebki z patelni (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/mini-chlebki-z-patelni.html), nocny chleb z garnka (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/nocny-chleb-z-garnka.html), bułki pszenno - owsiane (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/buki-pszenno-owsiane.html), bułki pszenne (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/domowe-buki-pszenne.html), paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link

Waniliowe Improwizacje
Gorąca zupa na rozgrzewkę 109

rodzicami w kuchni i pomagać w gotowaniu. Wspólne gotowanie wzbudza zaciekawienie jedzeniem. Oczywiście, być może będzie trudno przekonać małe dzieci do gremolaty ale krem kalafiorowy podany z grzankami z chleba na pewno wzbudzi ich zainteresowanie. Zupa to praktyczne danie na obiad, które można przechowywać w lodówce przez kilka dni, a nawet zamrozić. Zawsze mam zapas zupy. Często jest to mój

codojedzenia
Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej pieczony w rękawie 103

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej pieczony w rękawie idealnie nadaje się na ciepło jako danie główne oraz po ostygnięciu jako dodatek do chleba. Marynata czosnkowo-musztardowa nadaje mięsu pysznego smaku i niezwykłego aromatu. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Polecam.     Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej pieczony w rękawie - składniki: około 1-1,2 kg schabu Marynata: 2 łyżki oleju

Di gotuje
Kminek – właściwości lecznicze 110

trawieniem oraz produkcją żółci biorącej udział w tych procesach. Kminek jako przyprawa bardzo często stosowany jest jako dodatek do wypieków piekarniczych – używane jest podczas wypieku niektórych rodzajów chleba. Jednak przyprawa ta ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinna być dodawana do większości ciężkostrawnych potraw – chociażby w przypadku bigosu, ciężkich gulaszy, albo kwaśnicy. Zobacz również: Błyskawiczny bigos Artykuł Kminek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proste pesto dyniowe z orzechami włoskimi – świetny sos do makaronu 102

wspaniała sprawa, a niedoceniana! Kręcimy pesto z różnych zielonych liści, a doskonałe wyjdzie nam też z dyni – bardziej kremowe, stanowi idealny sos do makaronu, pastę do chleba czy dip do maczania grissini na przyjęciach. Makaron z pesto dyniowym Read More Artykuł Proste pesto dyniowe z orzechami włoskimi – świetny sos do makaronu pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Żur z kiełbasą (bez zakwasu) 155

ocet i czosnek. 1-2 łyżki mąki mieszamy z około pół szklanki wody i śmietanką 30%, ok 100 ml. Następnie całość wlewamy do żurku, jednocześnie mieszając.  Podajemy z chlebem i jajkiem na twardo

Życie zaczyna się w kuchni