chleb - 26176 przepisów (strona:1048/1746)

Pasta kanapkowa z tofu i suszonych pomidorów 123

papryka wędzona, natka pietruszki) Dodatki: – pomidorki koktajlowe Sposób przygotowania Tofu odsącz z nadmiaru wody, pokrój na kawałki i zblenduj z resztą składników na gładką pastę. Podawaj np. z chlebem, pomidorkami koktajlowymi i posyp natką pietruszki. Resztę pasty zamknij w słoiczku/ zjedz jako przekąskę z warzywami. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia

Mrs. Endorfina
Lawasz z kurczakiem i warzywami 1954

takie domówki (i większe również). Ta przekąska z placków tortilli czy też lawasza z kurczakiem i warzywami doskonale wpisuje się w imprezowe trendy. Lavash, lawasz, lavasz - to cienki ormiański chleb bardzo przypominający tortillę, najczęściej można kupić prostokątne placki. Ze względu na prostokątny kształt, dobrze się je zwija w rolady i kroi na równe kawałki. Można również przygotować taka przekąskę

Obiad gotowy
Bigos z wędzonym tofu 105

zalać wodą i dusić ok 45 minut aż kapusta zmięknie. Na oleju podsmażyć tofu pokrojone w kostkę. Tofu i koncentrat dodać do kapusty, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z chlebem

Smaczny zeszyt
śniadanie smaczne i pożywne... 134

Składniki: LE COQ DE FRANCE Francuski ser miękki "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, chleb razowy wieloziarnisty - ile potrzeba, masło - ile potrzeba, ćwikła - ile potrzeba Smaczne, pożywne i lekkie śniadanie, ser jest bardzo miękki, aromatyczny, dla amatorów serów pleśniowych idealny.....SMACZNEGO!!! Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ" , paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI

W Mojej Kuchni Lubię
Zimowy dżem z gruszek 125

zimowy dżem z gruszek.  Bardzo aromatyczny, pełen rozgrzewających dodatków, które nadają mu przytulności, tak bardzo pożądanej w chłodne i ciemne dni.  Idealny na miękkiej chałce, chrupiącej kromce chleba lub jako dodatek do deski serów.  Świetnie komponuje się z wyrazistymi serami pleśniowymi.  Gruszki są wciąż dostępne, dlatego warto poświęcić chwilę, aby zamienić je w ten pięknie pachnący

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kanapka z pastrami 183

Kanapka z pastrami to danie, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Jednak coraz częściej spotykane jest również w Polsce, w dobrych restauracjach serwujących wołowinę. Niedawno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
JAK JEDZĄ MAROKAŃCZYCY? 103

pośpiechu, z rodziną czy też znajomymi. Wtedy również podaje się jakąś tradycyjną potrawę, w dużo większej ilości niż na obiad i przygotowana jeszcze bardziej na słodko. Może też być chleb domowej roboty z białym serem. Oczywiście wszytko zmienia się w okresie Ramadanu – jest to czas, kiedy w ciągu dnia nie je się i nie pije ( ale nie tylko! ). Kolacja

Ostra na Słodko
Pierogi z jabłkami – kuchnia podkarpacka 170

zamienia w nasze wczoraj. I wcale nie stoi to w opozycji do faktu, że poszukując dawnych smaków nigdy nie osiągamy ideału – pierogi nigdy nie są takie, jak u mamy, chleb nigdy taki, jaki piekła babcia. Warto jednak szukać smaków przeszłości, żeby próbując niemal zapomnianych potraw choć na chwilę przenieść się do innego czasu i do chwil bliskich sercu

Trzeci talerz
Bigos cygański 127

smaku solą i cukrem. Przelałam sos do wcześniej usmażonych pulpecików. Wszystko razem jeszcze podgrzewałam ok. 5 minut. Oprószyłam pieprzem kiedy wyłączyłam ogień pod patelnią. Oprószyłam natką pietruszki. Podawałam z chlebem, można podawać również z ulubioną kaszą bądź ryżem. Notatki: * zamiast surowej papryki można dodać paprykę konserwową Smacznego! Lidka   Artykuł Bigos cygański pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Lody arachidowe - Grycan 99

kokosowy (ekstrakt z kokosa – 70%, woda), woda, substancja słodząca (ksylitol), palone i mielone orzeszki arachidowe - 13%, syrop daktylowy, tapioka, błonnik rozpuszczalny, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar), sól. Masa netto: 300g (500 ml) Wartości odżywcze: 100g/ 213 kcal, tłuszcz – 12,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,7g, węglowodany – 24,6g w tym cukry

Candy Pandas
SZYBKIE PODPŁOMYKI 142

Pyszne, szybkie podpłomyki, to idealna alternatywa dla domowego chleba. Nam posmakowały tak bardzo, iż były już 2 razy i to dzień po dniu. Bajeczne, błyskawiczne, przepyszne, nic tylko zakasać rękawy i w dosłownie pół godziny, możemy wyczarować domowe pieczywo. Inspiracją był ten przepis Składniki: - 240-250g mąki orkiszowej typ700 lub 450 lub pszennej typ650 - 100ml (g) letniej wody

Smaczne Zdrowe
Przepis na kanapki croissants 205

smaki wolą jednak kanapki croissants z obfitą wkładką. Kanapki to bardzo fajne danie na śniadanie lub kolację. Jemy w domu często kanapki i wtedy wymyślam wypasione kanapki z różnego chleba, kanapki na gorąco czy kanapki na zimno . Kanapki croissants 4 porcje Składniki: 4 croissants 200 g wędzonego na ciepło łososia garść sałaty 1 mała czerwona cebula 2 małe awokado

codojedzenia
Jajka – co wiesz o nich? Ciekawostki i fakty 99

sadzone, smażone, w koszulce. Stanowią niezbędny składnik wielu potraw i wypieków. Przygotowuje się z nich omlety, jajecznicę, faszeruje się je, smaży z nich naleśniki, gotuje makarony, robi pasty do chleba, farsze i sałatki. Żółtka jaj są podstawowym składnikiem majonezów, kremów, ciast i deserów. W kuchni można również korzystać z jajek przepiórczych (w sprzedaży dostępne są jaja świeże i marynowane), kaczych

codojedzenia