chleb - 26176 przepisów (strona:1043/1746)

Zupa pietruszkowo – gruszkowa 123

masła 200 g śmietanki 30%, można zastąpić jogurtem naturalnym curry 1 łyżeczka papryka w proszku 1 łyżeczka sól, pieprz 150 g orzechów laskowych, rozdrobnionych natka pietruszki ,posiekana grzanki z chleba razowego, opcjonalnie Włoszczyznę zalewamy wodą około 1-1,5 litra, gotujemy rosół warzywny pod przykryciem, do miękkości warzyw. W tym czasie rozpuszczamy w rondelku masło, wrzucamy pietruszkę, gruszki i chwilę

gotuj ze mną
Domowe bułeczki orkiszowe 131

Upiekłam pyszne bułeczki. Domowe pieczywo zawsze wprawia mnie w dobry humor. Lubię patrzeć jak ciasto rośnie, lubię czuć zapach pieczonego chleba czy bułek a do tego podając je później rodzinie wiem co jemy. A te domowe bułeczki pachnące ziołami, puszyste i z chrupiącą skórką to naprawdę coś pysznego ! Wypiekanie na śniadanie

Wymiar Zdrowia
Pikantny sos Romesco 172

znaczy, że sos Romesco pasuje do wielu dań również tych z grilla. Sos Romesco wywodzi się dokładnie z Tarragony. Przyrządza się go z orzechów laskowych i migdałów, pomidorów, oliwy, chleba oraz słodkich papryczek nazywanych nyora. Ten przepis dostosowałam do siebie oraz możliwości produktowych dostępnych w każdym sklepie. Użyłam pomidorów koktajlowych, słodką paprykę zamiast nyora, samych migdałów bez dodatku orzechów laskowych

Słodkie Gotowanie
Przepis na zakwas buraczany dieta Ewy Dąbrowskiej 190

zakwas. Sok jest gotowy do picia, możemy go po wyjęciu z lodówki lekko podgrzać, ale nigdy nie zagotowujemy bo straci właściwości. MOŻNA (ale nie trzeba): Do buraków dodać kawałek chleba razowego, lub odrobinę soku z kiszonej kapusty czy ogórków kiszonych – w kolejnych kiszeniach można dorzuć do słoja jeden kawałek wcześniej ukiszonego buraka czy dwie łyżki soku z poprzedniej partii

Dorota Smakuje
20 przepisów z dynią (20 ricette con la zucca) 160

zucca e mandorle) Dyniowe ciasteczka z rodzynkami, bez jajek i masła (Biscotti alla zucca e uvetta, senza uova e burro) Czekoladowe muffiny z dynią (Muffin di zucca e cioccolato) Chleb dyniowy (Pane di zucca) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Dynia makaronowa , zasmażana z pieczarkami 103

makaron , w żadnym wypadku Zjedli bardzo chętnie i ze smakiem po czym popędzili dojeść kanapkami . Cóż , jednak same warzywa i faceci to nie zawsze się sprawdza Ale warzywa plus chleb , to już było spoko . Generalnie stwierdzili że takie banie mogą jeść , byle tylko coś dorzucić , nawet pokrojoną , podsmażoną kiełbasę . Rosną mi szefowie kuchni Pomysł dobry i pewnie następnym razem

Ogrodnik w podróży
Bogracz inaczej - z pieczarkami i makaronem + filmik 30460

laurowe, 6 kulek ziela angielskiego, mieszamy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 30 minut. 9. Na koniec wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Można podawać, najlepiej z chlebem. Smacznego :-) Zapraszam na filmik

Kawa z mlekiem
Zupa fasolowa – lekka, wegetariańska i po włosku 229

trzeba jej jeszcze mocniej doprawić solą i papryką. Z czym zjeść? Sama w sobie ta zupa jest i sycąca, i pyszna, ale jeszcze lepsza będzie podana z pajdą chleba na zakwasie opieczoną w tosterze na rumiano, wysmarowaną rozciętym ząbkiem czosnku, łyżką pesto i posypaną startym na drobnych oczkach tarki serem Pecorino. Nie ma żadnego problemu jeśli nie macie ugotowanej samodzielnie

Karo in the Kitchen
Potrawka z dynią, soczewicą i jarmużem (Zucca con lenticchie e cavolo riccio) 160

jakiś czas mieszając. Na samym końcu do dodajemy drobno posiekany jarmuż, soczewicę i kontynuujemy gotowanie przez kolejne 5-10 minut. Potrawkę możemy serwować z chlebem, ryżem lub kaszą. **** PREPARAZIONE Tagliate la polpa di zucca a dadini. A questo punto iniziate a preparare il sugo al pomodoro. Tritate finemente le cipolle, sbucciate 2 spicchi d'aglio e metteteli

La grande e la piccola cuoca
Drożdżówki z jabłkami 190

szara reneta), więc późnym wieczorem postanowiłam upiec drożdżówki z nimi, żeby były na śniadanie. Okazało się, że nie mam świeżych drożdży. Tych suszonych instant używam zazwyczaj do pizzy czy chleba – a że mam je zawsze w szufladzie, tym razem wypróbowałam je na bułeczkach – okazało się, że wyśmienicie się sprawdzają. Drożdżówki musiały ciut dłużej porosnąć, jednak w smaku były

Poezja smaku
Pasta do chleba z pieczonej dynii, czosnku, papryki i fety 131

pieczemy w piekarniku. Paprykę po upieczeniu wkładamy do plastikowego woreczka, aby łatwiej było ją obrać. Czosnek obieramy. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, doprawiamy do smaku. Artykuł Pasta do chleba z pieczonej dynii, czosnku, papryki i fety pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Krem orzechowo daktylowy 99

Krem orzechowo daktylowy - domowa nutella orzechowo-daktylowa Krem orzechowo daktylowy - przepis na zdrową wersję smarowidła do chleba czy naleśników jest banalnie prosty. W końcu zmiksowanie na gładką pastę wszystkich składników, to nie jest jakaś wielki problem. Ważny jest natomiast dobór dobrej jakości produktów - zwłaszcza słodkich, dojrzałych daktyli i kakao. Krem orzechowo-daktylowy z tego przepisu nie zawiera cukru ani czekolady

Cztery Fajery
Sałatka z awokado – obniża cholesterol! 122

dodać pół awokado i kolacja gotowa. Jeśli dbamy o linię taka sałatka spokojnie może zostać całym posiłkiem, jeśli spożywamy większą ilość kalorii to dodajmy do tego kromkę bądź dwie chleba i również mamy gotowy posiłek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Właściwości awokado Awokado to owoc, który ma wiele właściwości odżywczych i leczniczych. Zawiera kwas oleinowy, który obniża poziom cholesterolu w organizmie

To Musisz Wiedzieć
Domowe bułeczki orkiszowe 79

Upiekłam pyszne bułeczki. Domowe pieczywo zawsze wprawia mnie w dobry humor. Lubię patrzeć jak ciasto rośnie, lubię czuć zapach pieczonego chleba czy bułek a do tego podając je później rodzinie wiem co jemy. A te domowe bułeczki pachnące ziołami, puszyste i z chrupiącą skórką to naprawdę coś pysznego ! Wypiekanie na śniadanie

Wymiar Zdrowia
Drożdżowe paluchy z nadzieniem z powidła, kakao i cynamonu 171

pysznymi domowymi drożdżowymi paluchami. Uwielbiam takie domowe słodkie bułeczki. Nieskromnie napiszę, że drożdżowe zawsze mi się udaje. Bardzo lubię wyrabiać je wyrabiać. Lubię patrzeć jak rośnie. Uwielbiam zapach pieczonego chleba, bułek czy drożdżówek. Tym razem bułeczki upiekłam w formie podłużnych paluchów. Nadziałam je powidłem śliwkowym domowej roboty, które wzbogaciłam kakao i cynamonem. Takie nadzienie jest pyszne. Polecam wypróbować. Częstujcie się

Izabelawkuchni