Cannoli – włoskie rurki z kremem z ricotty

Cannoli – włoskie rurki z kremem z ricotty

Cannoli – włoskie rurki z kremem z ricotty

Cannoli to w dużym uproszczeniu rurki, nadziane kremem. To deser wywodzący się z Sycylii, który w swoim składzie ma słynne sycylijskie wino Marsala. Pierwszy raz cannoli widziałam kilka lat temu podczas wycieczki do Włoch. Byly smaczne i tyle. Zapomniałam o nich. Kolejne spotkanie miało miejsce jakiś rok temu, jak trafiłam w Krakowie do sklepu z produktami z Sycylii. I to była miłość od pierwszego kęsa Cannoli to kruche ciasto, smażone w głębokim tłuszczu. W środku z nadzieniem z ricotty. W cieście ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję