ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:985/2544)

Letni deser z cieciorką (vege) 67

Taki deser to wspaniała propozycja na gorący dzień. Przygotowanie zajmuje 15 minut, chwila w lodówce i gotowe. Sprawdzi się z każdymi owocami. Dołożyłam tym razem truskawki

Słodki sentyment
Letni deser z cieciorką (vege) 79

Taki deser to wspaniała propozycja na gorący dzień. Przygotowanie zajmuje 15 minut, chwila w lodówce i gotowe. Sprawdzi się z każdymi owocami. Dołożyłam tym razem truskawki

Słodki sentyment
Prosty śmietanowiec 160

Na zakończenie karnawału prosty śmietanowiec, najłatwiejszy przepis na blogu. Tak dla kontrastu, bo właśnie przygotowuję dla Was najbardziej pracochłonny przepis, który zaczęłam już w czerwcu ubiegłego

dolcevitainmykitchen
Galaretka z owocami 161

Świąteczny deser A na deser galaretka z owocami...Od lat nie wychodzi z mody. Obojętnie ile mamy lat, galaretka fascynuje każdego. Pięknie kolorowa, przezroczysta i do

dolcevitainmykitchen
Ciasto kokosowe z kremem budyniowym (bez glutenu, mleka i jajek) 192

cukier puder 1/2 szklanki Przygotowanie: Nagrzać piekarnik do 180 stopni C.  Do mleka wlać ocet i olej, wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Wymieszać mikserem. Przełożyć do wysmarowanej (margaryną bezmleczną lub olejem) formy. Piec w temperaturze 180 C, około 25 minut. Składniki kremu: budyń waniliowy bezglutenowy 1 torebka mleko sojowe lub ryżowe 1,5 szklanki margaryna bezmleczna(...)opakowaniu, używając o pół szklanki mleka mniej niż w instrukcji - musi być gęsty. Jeśli mamy budyń bez cukru, to oczywiście dosłodzić wg uznania. Ostudzić. Margarynę utrzeć mikserem, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać do otrzymania gładkiej masy. Wyłożyć krem na ciasto, udekorować owocami i wstawić do lodówki aby krem zgęstniał

głodny alergik
Jogurtowe bułeczki 118

zaczyn drożdżowy i sól. Dodajemy stopniowo mąkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie, elastyczne, ale też leciutko klejące. W razie potrzeby dodajemy  więcej mąki (wszystko też zależy od mąki, ja dziś dodałam dodatkowo 2 łyżki). Ciasto przykrywamy ściereczką lub pokrywką (jeśli tak jak ja macie miski do wyrobu ciast drożdżowych) i odstawiamy w ciepłe miejsce na około(...)podwojenia objętości). Po tym czasie ręce smarujemy delikatnie olejem, odrywamy kawałki ciasta i formujemy 6 bułeczek. Bułeczki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy przykryte ściereczką jeszcze na 8-10 minut. Bułeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) do zarumienienia, spód musi być ładnie rumiany – czas około

Słodkie okruszki
Kieszonki z ciasta francuskiego na 3 sposoby 106

kieszonki z ciasta francuskiego Plusem przepisu na kieszonki z ciasta francuskiego jest banalnie proste przygotowanie i szybkie pieczenie. To idealne rozwiązanie, jeśli wpadną do Ciebie niezapowiedziani goście albo nie masz pomysłu na kolację. Kieszonki z ciasta francuskiego sprawdzą się też jako przekąska do sałatki, a także dań na ciepło. Jak przygotować kieszonki z ciasta francuskiego? Wystarczy podzielić blat(...)też pokrój na drobniejsze kostki. Składniki na sos wymieszaj. Na każdy kwadrat ciasta francuskiego nałóż łyżeczkę serka śmietankowego, a następnie farsz i zawiń kieszonki według instrukcji powyżej. Piecz w 190 stopniach przez około 20 minut do zarumienienia. Ciasto francuskie z kurczakiem, pieczarkami i cebulą Składniki: 1 blat ciasta francuskiego, 5 łyżek koncentratu pomidorowego wymieszanego z ziołami prowansalskimi, 5-6 pieczarek

Rozdomowiona
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 174

ogromna pomyłka! Ciasto jest pyszne! Ponadto naprawdę efektownie się prezentuje :) CIASTO Z MUSEM Z SOKU OWOCOWEGO I ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ Składniki na biszkopt: - 4 jajka - 50 gram mąki - 50 gram cukru - 12 gram budyniu w proszku bez cukru (lub mąki ziemniaczanej) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru wanilinowego - szczypta soli - sok lub alkohol do nasączena Przygotowanie biszkoptu(...)ubijamy z solą na sztywną pianę. Pianę dodajemy do żółtek. Wsypujemy przesiane razem: mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy masę bez używania miksera. Przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez około 25-30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Nasączamy sokiem lub alkoholem o dowolnym smaku. Składniki

Życie zamknięte w smaku
Ciasteczka francuskie z cynamonem 87

łyżeczki cynamonu Jak zrobić ciasteczka francuskie z cynamonem? Ciasto rozwinąć i bez zdejmowania z papieru pokroić na kwadraty o boku 4 cm. Kwadraty posmarować delikatnie wodą lub mlekiem i wilgotną stroną docisnąć do wymieszanego cukru z cynamonem. Kwadraty układać stroną z cynamonem w dół na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy ciastkami nie zostawiać dużych odstępów, gdyż ciastka(...)ciasteczek wierzch posmarować delikatnie wodą lub mlekiem i posypać mieszanką cukru z cynamonem. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 18 minut. Po upieczeniu ciastka zdjąć razem z papierem i wystudzić na kratce. Wersja rozszerzona przepisu z samodzielnym przygotowaniem ciasta: Składniki na ciasto: 125 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 2 łyżki kwaśnej śmietany

Kuchcik gotuje
Mega pyszny sernik z orzechowymi kulkami-nie opada i zawsze wychodzi mój HIT+FILM 130

białka z ciasta  -200g miękkiego masła lub margaryny -3/4 szklanki cukru -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -łyżka cukru waniliowego -125ml mleka DODATKOWO -2-3 czubate łyżki kwaskowych powideł śliwkowych lub dowolnego dżemu Do miski dajemy składniki na ciasto, i zagniatamy tak by uzyskać zwartą bryłkę ciasta.  Ciasto możemy podsypać(...)zamrażarki a większą do lodówki. Przechodzimy do przygotowania orzechowych kulek. Orzechy włoskie mielimy na maszynce z wykorzystaniem sitka o najmniejszych oczkach. Dodajemy do nich śmietanę, cukier puder, proszek do pieczenia i mąkę-wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie z lodówki wyciągamy większą część ciasta i wałkujemy ją, wykładamy nią dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy, docinamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasteczka kruche 77

łączę masę jajeczną z mąką, proszkiem do pieczenia i posiekanym masłem i szybko zagniatam ciasto ręką. Ciast dzielę na 4 części. Jedną zostawiam, do drugiej dodaję kakao, do trzeciej cynamon, a do czwartej mielone orzechy (tutaj możesz dodać jeszcze odrobinę cynamonu, jeśli po wyrobieniu ciasto nie będzie troszkę ciemniejsze niż część bez dodatków), wyrabiam do połączenia się składników(...)ciasta się nie przykleiły). Układam warstwy jedna na drugiej od najciemniejszej do najjaśniejszej. Żeby warstwy się dobrze skleiły, każdą warstwę smaruję pozostałym białkiem (oprócz ostatniej). Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na 40 minut. Następnie wyciągam ciasto z lodówki, odwijam i kroję na plastry grubości ok. 5-6 mm. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Słodki sentyment
Tort Szwarcwaldzki + 18 urodziny 230

jajka, w temperaturze pokojowej szczypta soli 350 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka soku z cytryny Poncz: 1/3 szkl syropu z wiśni 1-2 łyżeczki cukru pudru odrobina wiśniówka (opcjonalnie, u mnie bez alkoholu) Kisiel wiśniowy: 1 duży słoik wiśni drylowanych w syropie (680 g) 2 łyżki cukru(...)kremówki 36%, dobrze schłodzonej 5 łyżek cukru pudru 20 g żelatyny w proszku 50 ml zimnej wody Dodatkowo: reszki powyższego ciasta czekoladowego 100 g czekolady deserowej + kilka kostek do dekoracji wiśnie kandyzowane lub z kompotu do dekoracji Przygotowanie: Ciasto czekoladowe: Masło stopić w garnku. Wsypać 1/3 ilości cukru, kakao i wlać mleko, podgrzewać aż cukier się rozpuści. Masę zdjąć

Nastoletnie Wypiekanie
Najprostszy jabłecznik 258

Parę dni mnie tu nie było..przegapiłam licznik wyświetleń, który na chwilę obecną wskazuje już 3005203..dziękuję bardzo i zapraszam ponownie..Wczoraj było Światowy dzień jabłka

Moje domowe kucharzenie
Tort makowy z kremem budyniowym (Torta ai semi di papavero con crema di budino) 131

blogu, pochodzi od mojej mamy, mistrzyni słodkości i od lat cieszy si ę  niemalejącym powodzeniem wśród naszych gości.  Lekkie blaty makowe tortu upieczone s ą  bez m ą ki a  przełożone  są  aksamitnym, puszystym i maślanym kremem budyniowym z dodatkiem mascarpone. Tort smakuje jak najlepszy i wilgotny makowiec, nie sposób(...)wykładamy papierem do pieczenia. Rozbijamy jajka, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy zmielony mak oraz bułkę tartą. Na koniec do ciasta delikatnie wmieszamy ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przelewamy do formy i  pieczemy ok. 35-45 minut do tzw. suchego

La grande e la piccola cuoca
Drożdżowe ślimaczki z szynką i serem 94

wbijamy jajko i dodajemy masła (siekamy je). Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być miękkie, elastycznie, nie lepiące się do dłoni. W razie potrzeby dłoń podczas wyrabiania posypujemy mąką. Ciasto należy wyrabiać przez dłuższy czas. Ciasto odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (na około 1 h, u mnie wyrosło szybciej). Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie. Kroimy(...)dwie części. Nasze drożdżowe ślimaczki układamy na blaszce. Pamiętajcie by doże skleić zakończenie ślimaczka, by wam się nie rozwinęły bułeczki podczas pieczenia. Bułeczki ślimaczki pieczemy do ładnego zarumienienia w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny, u mnie około 20-25 minut. Obserwujemy ślimaczki, nie pieczemy za długo. Uwaga

Słodkie okruszki
Uśmiech Carycy 113

łyżki mąki ziemniaczanej ·        2 łyżeczki proszku do pieczenia ·        2 łyżki kakao ·        180 g biszkoptów okrągłych ·        200 g dżemu z czarnego bzu Składnik na masę budyniową: ·        2 budynie wiśniowe(...)Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem, dodajemy stopniowo cukier następnie dodajemy pojedynczo żółtka. 2.    Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakaem i wsypujemy do masy jajecznej, mieszając łyżką. 3.    Połowę ciasta wylewamy do formy i układamy biszkopty przełożone dżemem ( ciastko smarujemy dżemem i sklejamy  po dwa), zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy w rozgrzanym

Kulinarna Chwila
Twarogowe racuszki bez laktozy z truskawkami 153

polany sosem truskawkowym to prawdziwa uczta dla podniebienia! Spróbujcie koniecznie. Na dwie porcje/Dla dwóch osób Racuszki: 23 dag twarożku półtłustego bez laktozy Mlekowita 150 ml mleka 3,2% Wydojone Mlekowita 10 dag mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka cukru pudru Szczypta soli Do podania: Sos truskawkowy Świeże truskawki Twarożek włożyć do miski, wbić(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy twarogowej, delikatnie wymieszać.  Białka ubić na sztywno wmieszać w masę serową, delikatnie rózgą. Porcje ciasta nakładać na lekko natłuszczoną patelnię, formować niewielkie racuszki, smażyć z każdej strony na złocisto.  Podawać ciepłe polane sosem truskawkowym i z pokrojonymi świeżymi truskawkami. Twaróg półtłusty klinek bez laktozy Mlekowita  zachowuje

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania