Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem

Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem

Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem

Święta minęły, a teraz powoli zaczynamy szykować się do sylwestrowej nocy i karnawałowych szaleństw. Dzisiaj więc podrzucam Wam pomysł na przekąskę, czyli szpinakowy farsz zawinięty w delikatne ciasto filo, która doskonale sprawdzi się jako jeden ze składników imprezowego domówkowego menu. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiemCzas przygotowania: 90 minutProporcje na 49 pierożkówSkładniki:1 opakowanie ciasta filo450 g mrożonego szpinaku150... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, szpinak, feta, przepisy na święta, ser biały, przekąska, przekąski, ser feta, greckie, sylwester, przekąski na sylwestra, ciasto na zimno, szybkie ciasto, bez pieczenia, przekąski na ciepło, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie przekąski

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.