WIENIEC PTYSIOWY z twarożkiem i truskawkami (bez glutenu i cukru białego)

WIENIEC PTYSIOWY z twarożkiem i truskawkami (bez glutenu i cukru białego)

WIENIEC PTYSIOWY z twarożkiem i truskawkami (bez glutenu i cukru białego)

Dziś przed Wami ciasto ptysiowe oraz lekki krem na bazie twarogu i jogurtów ze świeżymi truskawkami. Parzone ciasto nie ma w sobie cukru a wybierając erytrtol lub ksylitol do kremu jeszcze bardziej „uzdrowicie” ten deser. Do przepisu przydaje się mikser Zelmotor oraz jego końcówka blendująca aby uzyskać zarówno krem jak i ciasto bez grudek.      Składniki: Ciasto parzone -200 ml wody -60g oleju kokosowego -60g mąki ryżowej -40g skrobi -40g mąki kukurydzianej -3 duże jajka Krem twarożkowy -2x... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Candy Pandas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.