ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:982/2544)

Kostka beskidzka 62

łyżeczki czekolada mleczna wiórki - 3 łyżeczki czekolada deserowa wiórki - 3 łyżeczki CIASTO: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy żółtka i delikatnie łączymy razem Przesianą mąkę pszenną i kakao dodajemy i delikatnie mieszamy.  Blachę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC na 25 minut. MASA(...)sztywno, pod koniec cały czas ubijając dodajemy małymi porcjami adwokat i miksujemy. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę.  Na upieczony  biszkopt wykładamy połowę masy, wciskamy w nią bezy i wykładamy pozostałą masę kremową. Wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi i schładzamy ok 4 godzin

Camilla w kuchni
Placki z serem ricotta bez jajek 172

Bardzo lubię placki i robię je dość często na śniadanie lub kolację. Dzisiaj mam dla Was placki z serka ricotta bez jajek. Są bardzo mięciutkie pulchne i smaczne.  Można oprószyć je cukrem pudrem, posypką czekoladową. Do tego szklanka kakao lub mleka i pyszne śniadanie nie tylko dla dzieci. Jeśli macie ochotę na inne placki to zapraszam tutaj Składniki(...)szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia posypka czekoladowa Wszystkie składniki umieścić w miseczce i zmiksować na gładko. Na patelni rozgrzać olej i nakładać ciasto na patelnię łyżką. Smażyć z dwóch stron na rumiany kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub posypką czekoladową. placki z serem ricotta bez jajek

O kuchni z uczuciem
JOKER’S FRUITCAKE – BATMAN: ARKHAM ORIGINS – keks świąteczny Jokera 258

przyprawę, posiekane orzechy, sodę oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki. 7. PIECZENIE Do wysmarowanej masłem i wyłożone papierem do pieczenia keksówki przekładamy ciasto. Powinno zapełniać formę do mniej więcej 3/5 wysokości. Keks wkładamy na 1/3 wysokości piekarnika i pieczemy ok. 1h 20 min – 1,5h w temperaturze 150 stopni. Po 1h sprawdźcie(...)rumieni – jeśli tak, to przykryjcie go kawałkiem folii aluminiowej i konytuujcie pieczenie. W keksówce ciasto powinno być upieczone po ok. 1h i 20 minutach, warto więc sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy jest dobre (włóżcie patyczek głęboko w środek ciasta i jeśli po wyciągnięciu nie będzie on oblepiony surowym ciastem, to keks jest gotowy). Jeśli robicie keks z podwójnej porcji

Nerds Kitchen
Sernik kokosowy z mango 154

puszka śmietanki kokosowej 5 jaj 2 budynie śmietankowe bez cukru Krem: 1 szklanka śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżka cukru pudru ½ świeżego mango Wiórki kokosowe do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtko, zagnieść jednolite ciasto. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24/24 cm   wyrównać

Wanilia i Kardamon
Ciasto ze śliwkami i migdałami 134

domownicy również to zauważyli bo już na drugi dzień po cieście zostały tylko wspomnienia :-) Składniki: 175 g mąki pszennej ½ kg śliwek ( dałam mrożone ) 250 g miękkiego masła lub margaryny 4 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka 250 g cukru 75 zmielonych migdałów bez skórki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Tłuszcz do wysmarowania tortownicy 2 łyżki bułki tartej(...)cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do utartej masy, nie przerywając ucierania dodać stopniowo po jednym jajku.  Mąkę połączyć z mielonymi migdałami, szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, i połączyć z utartą masą.  Wszystko dokładnie wymieszać ( ja zmiksowałam mikserem kilka minut) Przygotować śliwki: Jeżeli są świeże to należy je przekroić wzdłuż i wyciągnąć pestki. W przypadku

Na słodko lub wytrawnie
Bazyliowa focaccia 141

składników. Robotem wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Miskę przykrywamy folią i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.  Następnego dnia ciasto wykładamy na lekko omączony blat, odgazowujemy. Focaccię rozciągamy na wymiary blaszki do pieczenia i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Smarujemy oliwą.  Wciskamy w nią oliwki(...)pomidorki  i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 40 minut, posypujemy grubą solą morską. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, bez termoobiegu, przez około 20-30 minut

Kulinarne przygody Gatity
Arbuzowa lemoniada 167

Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bajgle 83

lokalnych sklepach nie mogę ich kupić, pozostaje więc domowe pieczenie, a że są dość czasochłonne (ale nieskomplikowane) nie robię tego zbyt często. Jak wspomniałam, bajgle są niesamowicie smaczne, a skórka gładka i błyszcząca lekko sprężysta, a wnętrze mięciutkie i delikatne. Żeby uzyskać taki wypiek, trzeba obwarzyć je przed pieczeniem w wodzie z dodatkiem miodu, obwarzanie trwa tylko chwilkę(...)bajgla zupełnie bez niczego i cieszyć się jego wspaniałym smakiem. Pracę nad bajglami można rozłożyć na dwa dni, a wtedy pracy nie będzie wiele. Po wyrobieniu ciasta i godzinnym wyrastaniu przystępujemy do dzielenia i formowania bajgli, następnie układamy je na blaszce i wstawiamy do lodówki, a po minimum 6 godzinach można przystąpić do obwarzania i pieczenia. Gorąco zachęcam

SprawdzonaKuchnia.pl
Karkówka ze serem z suszonymi borowikami-Ser Koryciński 174

równie będzie smaczne co przygotowane w tradycyjny sposób. Składniki: karkówka 1.1/2 kg pieczarki 6 szt ser suszonymi borowikami Koryciński 12 plasterków ser wędzony Koryciński 12 plasterków pomidor bez skórki 12 plasterków sól do smaku pieprz ziołowy do smaku folia aluminiowa Przygotowanie: Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, jeśli ma więcej tłuszczyku niż chcemy to odcinamy nożem. Mięsko(...)każdy nacięty kawałek mięsa wkładamy ser z suszonymi borowikami ,pomidor,pieczarkę i ser wędzony ,tak na przemian. Kiedy dojdziemy do końca to zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w foremce na ciasto kolo 2 godzin w 200 stopniach by mięsko nam się dopiekło jak i było miękkie, ma pływać w ustach hihi

Różowa kuchnia
SERNIK Z JABŁKAMI 134

łyżeczki proszku do pieczenia  Zarobić kruche ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć do wysmarowanej i wyłożonej papierem formy ( 20 x 30 cm ) , drugą włożyć do zamrażalki.  Masa serowa: 1 kg zmielonego sera 6 jajek 25 dag masła 20 dag cukru pudru  1 budyń śmietankowy bez cukru  cukier waniliowy(...)masę serową. Gotową wyłożyć na ciasto kruche. Na nią wyłożyć mniejsze ćwiartki obranych jabłek,jedną obok drugiej.  Piana : 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej  Białka ubić z cukrem,dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć równo na jabłka. Na samą górę zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część zamrożonego ciasta. Piec ok 1 godziny

Niespełnione zdolności kulinarne
KAKAOWIEC Z BUDYNIEM 107

pieczenia 2 łyżki kakao 2 opakowania budyni malinowych bez cukru 750 ml mleka 6 - 8 kostek czekolady gorzkiej Przygotowanie: Budyń malinowy - 2 opakowania budyni rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń, dodać 2 łyżki cukru. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do lekkiego przestudzenia. Budyń ma być ciepły.  Ciasto - margarynę(...)rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Jajka z cukrem ubić na puszysta masę. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao dokładnie wymieszać za pomocą robota na gładką masę. Ciasto wychodzi lekko gęste. Spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki

Ciastka - domowe słodkości
CIASTO KOKOSOWO-PROTEINOWE Z TRUSKAWKAMI (keto, LCHF, bez glutenu i cukru, redukcja) 86

temperaturze pokojowej 100 g izolatu białka (można użyć bez laktozy, roślinnej lub smakowej uwzględniając ewentualne zmiany w makro) 80 g mąki kokosowej 60 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo, bez laktozy) lub masła klarowanego (LCHF, keto, optymalna) 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli himalajskiej lub kłodawskiej opcjonalnie do smaku słodzik(...)oszypułkować i osuszyć. Ciasto wylać do formy a następnie umieścić w nim owoce. Nie polecam dodawać za dużej ilości owoców by ciasto nie zrobiło się zbyt mokre i tym samym ciężkie. Piec przez ok 45-55 minut w temperaturze 190° C aż ciasto uzyska złoty kolor. Następnie sprawdzić ciasto w środku – test suchego patyczka. Gotowe ciasto wystudzić a następnie

Ola la LCHF
Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego. 223

umiem obyć się jednak bez gotowania lub pieczenia. Niedziela, kawa lub herbata, ukochana rodzina i słodki wypiek. Spróbujcie. Taką babkę przygotowuje się naprawdę szybko i łatwo, nie potrzebujemy do niej nawet miksera, a jej delikatnie cytrynowy smak i puszysta struktura powinny ucieszyć każdego. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego

Słodkie okruszki
Sernik z jabłkami i masą kajmakową 110

ciasto łączy w sobie wszystko, co najlepsze. Cudowny sernik z jabłkami i masą kajmakową to jeden z najlepszych deserów, jakie przygotowałam. Masa serowa w połączeniu z jabłkami, kruszonką i polewą kajmakową to prawdziwy raj dla podniebienia. Sernik to ulubione ciasto większości polaków. Szarlotka też zaliczana jest do najchętniej przygotowywanych ciast. A wypiek, który przygotowałam to połączenie tych dwóch ciast(...)dodawać cukier ciągle ubijając. Dodać twaróg, ser i proszek budyniowy. Blaszkę wyłożyć papierem i przelać masę do blaszki. Na masie delikatnie wyłożyć jabłka. Ciasto na kruszonkę wyjąć z lodówki, zetrzeć na tarce, umieścić na jabłkach. Piec godzinę w 180 stopniach. Przestygnięty sernik udekorować masą kajmakową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sernik z jabłkami i masą kajmakową pochodzi

Przepiski.pl