ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:984/2544)

TORT ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 225

temperaturze pokojowej 180 g mąki kokosowej 140 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 2 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu lub sody szczypta soli himalajskiej 80-120 ml wody (15-25 łyżek) opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Składniki na krem truskawkowy: 800 g truskawek mrożonych(...)Ciasto umieścić w formie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok 25-30 minut w temperaturze 190° C. W międzyczasie przygotować krem truskawkowy zalewając żelatynę 60 ml wody i odstawiając aż napęcznieje. Truskawki świeże lub mrożone podgrzać w garnku opcjonalnie dodając słodzik i doprowadzić do wrzenia. Garnek odstawić na bok i dodać zgęstniał żelatynę. Wymieszać dokładnie aż się rozpuści bez

Ola la LCHF
Biszkopt z kremem budyniowym, truskawkami i galaretką 265

Dzisiaj klasyka czyli biszkopt z kremem budyniowym oraz truskawkami i galaretką. Ciasto proste, smaczne i zawsze cieszy się powodzeniem. składniki : biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem budyniowy 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru ( na 0,5 l mleka) 900 ml mleka 5 łyżek(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubite białka. Wszystko zmiksować mikserem na najniższych obrotach. Blaszkę 35x25 natłuścić i posypać bułką tartą. Przełożyć masę i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować krem budyniowy

Monia miesza i gotuje
Sernik z musem gruszkowym 63

jest takim ciastem, że można go przygotowywać na każdą okazję lub też bez! Przedstawiam super opcję na przygotowanie tegoż ciasta w wersji bardzo lekkiej z dodatkiem musu gruszkowego! Mmm...! Składniki: Masa serowa 2 jaja 50g erytrytolu  100g banana bez skórki 200g kvargu naturalnego 40g mąki ziemniaczanej 30g mini herbatników - na spód Mus 350g gruszek bez skórki(...)banana, mąkę ziemniaczaną i kvarg. Całość dokładnie wymieszać. Dodać ubite białka. Całość delikatnie wymieszać szpatułką. Spód natłuszczonej formy wyłożyć mini herbatnikami. Nałożyć masę serową, a następnie wystudzony mus gruszkowy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Naleśniki z borówkami 60

grecki 1 szklanka borówek Naleśniki z serem Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze(...)type": "NutritionInformation", "calories": "200 calories" }, "prepTime": "PT10M", "recipeInstructions": "Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze

Naleśniki
Naleśniki z borówkami 91

ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze naleśniki będą zbyt tłuste). Smażąc obracamy je aby zazłociły się równomiernie po obu stronach. Podajemy z serkiem homogenizowanym lub jogurtem. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania(...)type": "NutritionInformation", "calories": "200 calories" }, "prepTime": "PT10M", "recipeInstructions": "Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze

Naleśniki
Fasolowe brownie z granolą migdałową 43

Ciasto z fasolą w roli głównej? Owszem jest wykonalne! Brownie fasolowe z dodatkiem granoli migdałowej od Dziewczyny w spódnicach jest mega! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 240 g czerwonej fasoli (odsączonej) 120 g banana bez skórki 50 g mąki orkiszowej 40 g kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat 50 g granoli migdałowej Sposób przygotowania: Jaja utrzeć

Truskawkowa Fiesta
Rajska Fantazja 408

Świeże owoce zastępujemy tymi z puszki i ot tyle, gotowe. Oczywiście nie wszystkie owoce znaleźć możemy w puszce, ale rodzaje tych które możemy dostać są wystarczające do zrobienia pysznego ciasta. Takiego jak chociażby to, na które poniżej macie przepis. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama(...)żółtka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dkg masła bez soli Bita śmietana: 1 galaretka cytrynowa (75 gr) 200 ml wody 500 ml smietany kremówki (36%) 20 dkg podłużnych biszkoptów Dodatkowo: czekolada do posypania ciasta. Jak przygotować Rajską Fantazję . Biszkopt : do miski włożyć białka jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno

mecooks
Staropolski piernik dojrzewający 114

który przed pieczeniem długo leżakuje. Minimum to 2 tygodnie (po prostu zostawiamy surowe ciasto w chłodnym miejscu – np. lodówce czy piwnicy i zapominamy o nim – w tym czasie dojrzewa i nabiera smaku). Idealnie jak piernik leżakuje ok. 4-6 tygodni lub nawet dłużej. Jeśli tradycyjnie przygotowujemy go na Święta, to można najwcześniej nastawić ciasto na początku listopada(...)balkon, jeśli zabezpieczymy ciasto przed mrozem i ptakami. Dojrzałe ciasto (jeśli jest zbyt twarde, możemy zostawić je na godzinę w temp. pokojowej, aby się lekko ogrzało – jeśli daje się wałkować, to lepiej tego nie robić – ciepłe, bardziej się lepi i rwie) dzielimy na 3 równe części. Wałkujemy podsypując mąką na 3 identyczne, prostokątne placki. Pieczemy trzy placki

Poezja smaku
Piernik świąteczny z mascarpone 125

cukru 5 jajek 250 g miodu naturalnego (6 łyżek) 1 szklanka oleju 1 szklanka mocnej herbaty (wystudzić) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki przyprawy do piernika bez mąki 1 łyżka kakao naturalnego Krem z mascarpone: 500 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 300 g suszonych daktyli(...)wymieszanej z sodą, proszkiem, kakao i przyprawą do piernika. Miksować krótko na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników, nie powinno być widocznych grudek mąki. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.  Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 35 - 40 minut, do suchego

Kuchcik gotuje
Serowe ciasteczka waniliowe 168

czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Odrywamy kawałek ciasta, resztę zostawiamy w lodówce. Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkowujemy ciasto (w razie potrzeby można je oprószyć mąką) na grubość 3-4 mm. Wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 20 minut

Słodkie okruszki
Makowiec na kruchym spodzie z orzechami w karmelu. Łatwe ciasto na Święta i Nowy Rok! 71

Makowiec na kruchym spodzie, to ciasto, które zawsze co roku pojawia się na świątecznym stole. Bardzo lubię makowca właśnie w tej wersji, idealne kruche ciasto, masa makowa przełamana smakiem cierpkiej konfitury z czarnej porzeczki, całość wieńczy miodowy karmel z orzeszkami. Prawdziwa uczta dla podniebienia, ale co najważniejsze ciasto jest bardzo proste do wykonania. Nie wymaga żadnych nadzwyczajnych umiejętności i robi(...)Sernik kokosowy z bezą - Makowiec na kruchym spodzie z kokosową bezą - Czekoladowy tort z orzeszkami ziemnymi - Piernikowe donuty   PRZEPIS NA MAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE Składniki : spód :  300 g mąki pszennej,  2 x jajko,  200 g masła,  100 g cukru,  płaska łyżeczka proszku do pieczenia W/w składniki zagniatamy na jednolite ciasto wstawiamy do lodówki

SMYKWKUCHNI
Letni deser z cieciorką (vege) 67

Taki deser to wspaniała propozycja na gorący dzień. Przygotowanie zajmuje 15 minut, chwila w lodówce i gotowe. Sprawdzi się z każdymi owocami. Dołożyłam tym razem truskawki

Słodki sentyment
Letni deser z cieciorką (vege) 79

Taki deser to wspaniała propozycja na gorący dzień. Przygotowanie zajmuje 15 minut, chwila w lodówce i gotowe. Sprawdzi się z każdymi owocami. Dołożyłam tym razem truskawki

Słodki sentyment
Prosty śmietanowiec 160

Na zakończenie karnawału prosty śmietanowiec, najłatwiejszy przepis na blogu. Tak dla kontrastu, bo właśnie przygotowuję dla Was najbardziej pracochłonny przepis, który zaczęłam już w czerwcu ubiegłego

dolcevitainmykitchen
Galaretka z owocami 161

Świąteczny deser A na deser galaretka z owocami...Od lat nie wychodzi z mody. Obojętnie ile mamy lat, galaretka fascynuje każdego. Pięknie kolorowa, przezroczysta i do

dolcevitainmykitchen

Proponowane wyszukiwania