ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:986/2544)

Placuszki z serków homogenizowanych z polewą czekoladową i rodzynkami 208

homogenizowanego ( ja miałam o smaku bananowym), 90g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2-4 łyżki mleka ( w zależności jak gęste ciasto wychodzi). Polewa: 28g rodzynek, 100g czekolady mlecznej, 60ml mleka. Przygotowanie: Składniki na ciasto razem dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię i smażyć placuszki bez tłuszczu, z obu stron do zarumienienia. Czekoladę razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli

W kuchni u Moniki
OTRĘBOWE GOFRY 192

szybciej móc zjeść gofry lepiej zmielić je wieczorem :) W misce wymieszać: otręby, proszek do pieczenia, stewię / cukier i mąkę. W drugiej misce wymieszać: mleko, jajko i ekstrakt waniliowy, dodać mokre składniki do suchych. Odstawić na około 5 min. Rozgrzać gofrownicę i wylewać porcje ciasta. Piec ok. 7-10 min w zależności od mocy gofrownicy. Przełożyć na chwilę na kratkę(...)Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie rozpuszczona mleczna czekolada. Smacznego! WARTOŚĆ ODŻYWCZA 3 GOFRÓW (bez dodatków

chili & sugar
Pancakes czyli pankejki + film 233

klonowy, cukier puder i owoce przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz maślankę, dodajemy również miód i olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki

Smakowite Dania
Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem 329

trójkąt (tak jak na zdjęciach powyżej) pilnując, aby ciasto zawsze było wilgotne. Zwinięty pierożek również smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszka. Pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, bez termoobiegu

Kulinarne przygody Gatity
Francuskie ciacha ze śliwką 172

spadł deszcz. Nie to, żeby mi upały przeszkadzały, ale wieczór bez podlewania ogródka, można spędzić na czymś ciekawszym. Na przykład w kuchni przy piekarniku oglądając jak rumienią się ciasteczka ze śliwkami :) Lubicie śliwki? Ja surowych nie za bardzo, ale za to pieczone smakują cudownie! Podczas pieczenia uwalnia się ich słodycz, którą bardzo lubię, no i trochę kwasku też(...)się pojawia. Czyli dwa w jednym. Dziś prosty i bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie śliwek. Potrzebujemy tylko francuskie ciasto, trochę śliwek i cukier oraz masło do smaku. Zresztą przekonajcie się sami, zapraszam na francuskie ciacha ze śliwką." Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 12 śliwek 1/3 kostki masła cukier waniliowy Sposób  przygotowania: Ciasto rozwałkowujemy, kroimy na 12 kawałków. Każdy z nich

Słodkie Przyjemności
Sernik z czereśniami 115

czereśniami na biszkoptach. Ten pyszny, kremowy sernik pieczony z polewą czereśniową, to nasza propozycja na doskonały letni deser z owocami. Piekąc sernik, chcesz mieć pewność, że przepis będzie wart wyniku. Ten jest. Chociaż jak przy każdym pieczonym serniku, trzeba nieco cierpliwości, ale satysfakcja z końcowego efektu pewna! Sernik z czereśniami bez oleju i masła, za to z budyniem(...)pyszna jak ze świeżych owoców. Przepis na sernik z czereśniami, to propozycja na jedno z wielu ciast z owocami, jakie znajdziesz na Naszym Blogu. Polecamy szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami oraz śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie . Zobacz również przepis na pyszne ciasto z rabarbarem i budyniem . Jeśli zastanawiasz się nad tym: Co zrobić z czereśni? lub Co zrobić

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto czekoladowo serowe z wiśniami i migdałami 220

wiaderka, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 1 szklanka cukru, 4 jaja, 100 g płatek migdałowych, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować.  Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą jajeczną oraz olejem (miksujemy lub ucieramy - masa jest bardzo gęsta).  Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem

Nie tylko w kuchni
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2556

mielony – 300 g * cukier drobny – 270 g * jajko – 7 szt * kasza manna – 3 łyżki * bułka tarta – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * ekstrakt do ciast rumowy lub migdałowy – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANKOWY Z LIKIEREM: * likier śmietankowy Baileys – 125 ml * żółtko – 3 szt * cukier – ok. 50 g * mleko(...)pieczenia i ekstraktem – wszystko razem dokładnie miksujemy. Dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie, ale dokładnie mieszamy szpatułką. Wylewamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut / 170C. Po upieczeniu dokładnie studzimy w uchylonym piekarniku. Kroimy na 3 blaty. KREM ŚMIETANKOWY Z LIKIEREM: Do zagotowanego, gorącego mleka dodajemy alkohol, mieszamy. Żółtka ubijamy

Ostra na Słodko
Jabłkowe mini-donutsy z polewą karmelową 🧁 118

szklanki mąki ryżowej, 2 łyżki cukru kokosowego, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wody, 1/2 szklanki puree jabłkowego bez cukru, 30g płynnego oleju kokosowego, 3 łyżki mleka roślinnego, 1 łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów, 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, szczypta soli Siemię lniane zmielić, zalać wodą i odstawić(...)wymieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 o C. Formę na donuts delikatnie natłuścić olejem kokosowym. Ciasto przełożyć do papierowej tutki lub mocnego woreczka foliowego, odciąć koniec na szerokość około 1 cm. Ciasto wyciskać z woreczka do otworów. Formę wstawić do piekarnika, piec około 15-17 minut lub do tzw. suchego patyczka (każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować pączki

Even Better Food
Ciasto owocowe z budyniową pianką 148

Składniki na ciasto : 2 ½ szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła 4 łyżki cukru pudru kilka kropel wanilii 5 żółtek Z podanych składników szybko zarabiamy ciasto kruche. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie dzielimy na 2 równe części. Jedną wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem ( aby za bardzo(...)p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } WYKONANIE: 1 część ciasta kruchego = podpiekamy ok 5 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku   wykładamy budyniową piankę   jeżyny ścieramy na tarce o grubych oczkach drugą część ciasta kruchego pieczemy ok 40 minut w temp. 175 stopni z termoobiegiem   ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem Smacznego

Domowe ciasta
Siała baba mak - ucierane ciasto z makiem niemielonym 153

Ciasto na niedzielę w naszym przypadku przeważnie nie ma szans doczekania niedzieli. Właściwie najbezpieczniej byłoby piec późno, kiedy chłopaki już śpią. Problem w tym, że odkąd nie są już maluchami, kładą się często później niż ja. Powoduje to, że coraz częściej sięgam po przepisy najprostsze i najszybsze. Zresztą wydaje mi się, że mimo swej prostoty, często odwdzieczają się one bardzo(...)kształcie gwiazdy. Forma nie była pusta, wypełniała ją dzisiejsza babka makowa, której zaletą jest użycie ziaren maku zupełnie suchych i bez mielenia. Cóż za wygoda  w dzisiejszych zbyt pośpiesznych czasach. Mak przyjemnie chrupie i nadaje ciastu specyficzną strukturę. Wreszcie odnalazłam przepis i oczywiście okazało się,  że jest tak łatwy, że można polecić  go wszystkim, którzy

I tu będę miała takie te
CIASTO GRUSZKOWE BEZGLUTENOWE 150

domu wyjątkowym powodzeniem. Po cieście jabłkowym przyszedł czas na ciasto gruszkowe . Ciasto to przygotowałam na bazie mąki bezglutenowej ryżowej. Już jakiś czas temu odkryłam, iż gruszki świetnie komponują się ze smakiem ciasta czekoladowego. Zresztą nie tylko gruszki, gdyż również jabłka oraz kiwi fajnie sprawdzają się w tym cieście. Poniżej zostawiam Wam zatem przepis na ciasto gruszkowe bezglutenowe i życzę udanych(...)mąkę ryżową i proszek do pieczenia. Okrągłą formę do pieczenia wysmarować 1 łyżeczką margaryny i wysypać 1 łyżeczką mąki ryżowej. Następnie wylać ciasto, w którym ułożyć pokrojone na ćwiartki gruszki skórką do góry. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 35-40 minut. Podawać oprószone cukrem pudrem. Ciasto gruszkowe bez glutenu Warto wiedzieć robiąc

MeCooks
CHLEB ŻYTNIO-ORKISZOWY NA ZAKWASIE 107

Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie, tym razem jasny, bez dodatku mąk pełnoziarnistych- to u mnie rzecz raczej niebywała.... Tak mnie naszło ostatnio na upieczenie właśnie takiego chleba, a że zwykle dodaję mąkę pełnoziarnistą, to jest to nowość w naszym menu chlebowym... Eksperyment zakończony sukcesem- jest  to nasza kolejna wielka miłość- wyszedł genialny, no i ta mąka 😊 - uwielbiamy(...)wyrastania, aż ciasto prawie wypełni formy. U mnie trwa to ok. 5-7h, zależy od temperatury otoczenia oraz rodzaju użytego zakwasu (daję po połowie żytni i orkiszowy, na samym żytnim wyrasta krócej) i starości zakwasu (moje były w lodówce kilka tygodni bez dokarmiania). Formy wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220*C i piekę ok. 5-15 minut

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania