ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:995/2544)

Ciasto z kremem budyniowym, z brzoskwiniami i cytrynową pianką. 597

ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy(...)dokładnie miksujemy. Piankę wykładamy równomiernie na kremie. Ciasto wkładamy do stężenia do lodówki na kilka godzin. 4. Dekoracja i podanie: Ciasto kroimy na kawałki. Czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy nimi każdy kawałek ciasta i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Budynie bez cukru i na 500 ml mleka każdy. Blaszka

Izabelawkuchni
Rurki z ciasta francuskiego 110

powodu upałów panujących od kilku dni, staram się nie włączać piekarnika, albo włączać jedynie na krótko. Dlatego na weekend coś na szybko, co piecze się bardzo krótko, a mianowicie rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem. Fajne, wdzięczne ciastka, które zarówno pysznie smakują jak i ładnie wyglądają. No i jak wspomniałam bardzo szybko się je robi. Takie rurki można nadziewać(...)oprószenia Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwinęłam i pokroiłam je wzdłuż krótszego boku na równe paski o szerokości ok. 3cm. Każdy pasek nawinęłam na foremkę metalową do rurek zaczynając od węższego brzegu. Ciasto nawijałam dookoła foremki tak aby brzegi ciasta nachodziły na siebie. Rurki z nawiniętym ciastem ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam je niecałe 20 minut

Waniliowe Improwizacje
Kruche ciasto z kremowymi brzoskiwniami 117

średniej wielkości blachę lub tortownicę max 26 cm: kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać(...)twarde, aby dało się zetrzeć na tarce. Aha, może od razy podzielić je na 2/3 i 1/3, i tak zamrozić. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, i zetrzyj na tarce lub rozkrusz 2/3 ciasta, po czym podpiecz je w temperaturze około 180 C przez 20 minut. W międzyczasie zabierz się za ubijanie na sztywno wody po fasoli

greenscarf
Babka marmurkowa (Ciambella marmorizzata) 120

SKŁADNIKI Babka 250 g mąki pszennej 150 g cukru 50 g kakao 16 g proszku do pieczenia 225 ml śmietany 30% 130 ml oleju s

La grande e la piccola cuoca
Ciasto urodzinowe 5931

sprawnie :) Ciasto składam się kakaowego biszkoptu z nuta kawową, budyniowego kremu, herbatników oraz masy karmelowej. A całość zwieńczona jest polewą czekoladową :) Jest pyszne - w sam raz do po południowej kawki :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem(...)Dodajemy partiami cukier i ubijamy aż powstanie lśniąca beza. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w niepełnej łyżeczce wody i wlewamy do masy jajecznej. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Gotowe ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem

My simple kitchen
Wielkanocny tort z kruchymi ciasteczkami i bezami. 192

się cukru, następnie dodajemy żółtka i barwnik ( ja użyłam barwnik w proszku i dodałam dosłownie odrobinkę ) i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem(...)lodówki. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i za pomocą foremek w kształcie zajączka, kurczaka i koguta wykrawamy ciasteczka ( możemy użyć innych wielkanocnych foremek ). Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Upieczone dokładnie studzimy. 3. Bezy: Białka ubijamy na sztywno, następnie

Izabelawkuchni
Migdałowo-makowy biszkopt z masą śmietanową - low carb 193

Kolejna udana próba bezglutenowego ciasta, bez zbóż i cukru. Zaledwie kilka składników, bita śmietana, owoce.  Zapraszam :-) Biszkopt migdałowo-makowy z masą śmietanową Składniki: na biszkopt migdałowo - makowy (na małą blaszkę lub tortownicę): 6 jajek 5 łyżek mąki migdałowej 1 czubata łyżka mielonego maku 5 płaskich łyżek erytrytolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę z bitej śmietany(...)pianę. Pod koniec ubijania dodać erytrytol. Do piany, stale mieszając mikserem na wolnych obrotach dodać żółtka. Na samym końcu dodajemy mąkę migdałową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni ok.40 minut. Podczas gdy ciasto się piecze przystępujemy do wykonania masy. Masa śmietanowa: galaretkę

Marta próbuje
Szarlotka - Najlepszy Przepis 202

Szarlotka, to powiew dzieciństwa, babcinych wypieków i zbliżającej się jesiennej aury. Proste, a jednocześnie genialne ciasto, którego nie sposób sobie odmówić... Mmm... Szarlotka - Najlepsza - Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła (schłodzonego) 1/3 szklanki cukru 2 żółtka łyżeczka śmietany pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy nadzienie: ok. 2 kg jabłek (po obraniu i wydrążeniu) łyżeczka cynamonu cukier(...)bez przykrycia. Odstawiamy do wystudzenia. Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany. Masę dzielimy na dwie części: jedna mniejsza, druga troszkę większa. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Następnie formę (ok. 21x28 cm) wykładamy papierem do pieczenia

Słodka Strona
ciasto kopciuszek 210

oraz przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe, bez cukru 200 g masła, miękkiego wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy(...)wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia. dodatkowo: herbatniki ok. 15 ml alkoholu (np. rumu, wódki) wykonanie ciasta: Na biszkopt jasny wykładamy równomiernie masę śmietankową. Przykrywamy biszkoptem z makiem. Na biszkopt z makiem wykładamy masę budyniową, którą przykrywamy nasączonymi herbatnikami. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Sernik królewski 1810

łyżki kakao( choć zależy od tego jak jest ciemne) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, kakaem i siekamy z zimnym masłem. Dodajemy żółtka, śmietanę i szybko wyrabiamy. Ciasto dzielimy na dwie części (2/3- na spód i 1/3- na wierzch) owijamy folią spożywczą i do wkładamy do zamrażalnika na 1h Masa(...)koniec dodajemy proszek budyniowy i odciśnięte rodzynki.  Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy.  Formę wykładamy papierem do  pieczenia. Zamrożone ciasto ( cześć na spód)trzemy na tarce bezpośrednio na papier. Na ciasto delikatnie przekładamy masę serową, następnie ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 170ºC. Studzimy przy

Mia Cucina Sofieta
Kopciuszek 462

pieczenia. Wymieszać. Ciasto wylać na formę do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Piec w temp. 160-180 0 C ok. 30-40 minut. Biszkopt z makiem: Pieczemy tak samo jak biszkopt jasny, dodając przed pieczeniem (razem z mąką) 1/2 szklanki suchego maku. Masa budyniowa: Składniki: 1/2 l mleka; 1 budyń waniliowy bez cukru; 1/2 szklanki cukru(...)pudru; Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić, dodając cukier. Na końcu połączyć z tężejącą galaretką. Dodatki: 3 paczki herbatników szkolnych; 3/4 szklanki rumu; polewa; Przełożenie ciasta: Biszkopt jasny - masa śmietanowa - biszkopt z makiem - masa budyniowa - herbatniki nasączone rumem - polewa

In my kitchen
BUDYNIOWY JABŁECZNIK Z CYNAMONEM (BEZGLUTENOWY) 386

tego ciasta jest bardzo proste i zajmuje dosłownie 10 minut, a reszta to czekanie... Smakuje znakomicie i naprawdę trzeba się powstrzymywać, aby nie zjeść całej blaszki na raz 😉 Składniki: 4 jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru (bez glutenu) 1/2 szklanki miodu/syropu z agawy 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)końcu dodajemy żółtka i miksujemy krótko, do połączenia składników. W oddzielnej misce mieszamy składniki suche: budyń śmietankowy z cynamonem, proszkiem do pieczenia oraz mąką jaglaną. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i miksujemy do połączenia składników. Ciasto przenosimy do blaszki (wymiary około 13 x 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki jogurtowe 89

bardzo często powtarzam ten przepis. Ciasto na placuszki można przygotować dzień wcześniej, a nazajutrz usmażyć i podać z ulubionymi dodatkami. Moja propozycja podania to sos czekoladowy (to tylko jogurt i kakao, a smakuje jak Monte!) i maliny. Placuszki są wyjątkowo delikatne, nie potrzebują grama proszku do pieczenia czy sody oczyszczonej, pięknie wyrastają bez tego.  SKŁADNIKI/ 5 placuszków(...)łyżki olej rzepakowy - 1 łyżeczka słodzik - do smaku  W jednej miseczce łączymy rózgą kuchenną wszystkie składniki - jajko, płatki owsiane, proszek budyniowy, jogurt i słodzik. Odstawiamy gotowe ciasto na co najmniej 10 minut. Smażymy na lekko natłuszczonej patelni po kilka minut z każdej strony.  sos czekoladowy jogurt ntaturalny 0% - 3 łyżki kakao naturalne - 1 czubata łyżeczka słodzik - do smaku

Kuchnia Ellie
Szarlotka z kruszonką 169

Od kilku dni miałam ochotę na szarlotkę ;), więc postanowiłam spróbować upiec.  Składniki: Ciasto: - 500g mąki - łyżka proszku do pieczenia - łyżka cukru waniliowego - 250 g

W kuchni bez szafek
Rogaliki czekoladowe z budyniem 301

łyżkę i zastąpić 1 łyżką kakao. Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Ułożyć

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania