ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:996/2544)

LEŚNY MECH 206

śliwkowych, 250-350 g świeżych owoców (malin, borówek, truskawek) WYKONANIE CIASTO: Jajka wyjmujemy z lodówki i zostawiamy na blacie do cieplenia. Szpinak rozmrażamy na sicie i lekko odciskamy w dłoniach (ale nie za bardzo). Przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładki mus. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Formę o wymiarach 20x30 smarujemy masłem i wykładamy(...)połączenia składników. Wprost do miski z masą przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy krótko, na niskich obrotach miksera, starając się nie zniszczyć struktury masy. Wykładamy do przygotowanej formy i pieczemy około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia.  Zimne ciasto wykładamy na deskę wyłożoną papierem do pieczenia i ostrym nożem ścinamy boki

cool and minty
Biszkopt z hibiskusem i odmienionym kremem budyniowym (bez cukru i masła) 352

wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły.  Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: Mleko zagotować, zostawiając około 1/2 szklanki zimnego płynu. Budyń wymieszać(...)partiami zimny budyń, ciągle miksując, aby masa była gładka, bez grudek. Biszkopt podzielić na 3 części. Blaty nasączać ekstraktem wymieszanym z przegotowaną wodą. Pierwszy blat posmarować konfiturą z dzikiej róży, a następnie wyłożyć część masy budyniowej, przykryć drugim blatem. Nałożyć kolejną część kremu (zostawić jedynie tyle, by udekorować wierzch ciasta) i przykryć ostatnią warstwą biszkoptu. Wierzch wygładzić i udekorować

FitKot
szarlotka "sypanka" z nutą smakową piernika... 217

jabłka 1,5 kg, przyprawa do piernika 2 łyżki, cukier 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba jabłka szara reneta bez skóry zetrzeć na tarce grubsze oczka i wymieszać z cukrem przyprawą do piernika mąka, kasza manna, proszek do pieczenia, sól wszystko wymieszać i podzielić na 3 części - tortownica 24 cm wysmarowana masłem i na jej dno wsypać(...)część następnie dać połowę jabłek, 2 część mąki, na to reszta jabłek i 3 część mąki - nie ugniatać zimne masło zetrzeć na tarce grubsze oczka wprost na ciasto piec w 200C około 55 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia - posypać zimne ciasto pudrem cukrem smaczna szarlotka "sypanka" z nutą smakową piernika.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowa tarta z morelami 225

erytrol i zimną wodę. Ugniatamy możliwie jak najszybciej, bo kruche ciasto nie przepada za ciepłem rąk. Formujemy kulkę i wkładamy do lodówki na 1h. W tym czasie morele kroimy na pół i odcinamy im "dupki". Przekładamy do miski, obsypujemy erytrolem i 2 łyżkami mąki. Po upływie godziny wyciągamy ciasto, wałkujemy i przekładamy do silikonowej formy lub metalowej wysmarowanej masłem. Obsypujemy(...)moreli odsączamy jak największą ilość wody (gdy będzie jej za dużo, ciasto może się trochę rozpadać). Przekładamy morele. Tartę pieczemy ok. 50-60 min. w 180 stopniach. Pod koniec możemy posypać płatkami migdałów. # Dietetyczna tarta # Zdrowa tarta # Orkiszowa tarta z morelami # Tarta z morelami # Letnia tarta # Tarta bez cukru

Czarnawisienka
Uszka z grzybami – najlepszy przepis na ciasto 130

rozwałkowuje. Uszka z tego ciasta są najlepsze. A wypróbowałam mnóstwo przepisów 🙂 Jeśli nawet osoby, które od wielu lat korzystały z własnych receptur, proszą mnie o przepis na te ciasto do uszek po uprzednim ich spróbowaniu, musi to coś znaczyć 🙂 Polecam koniecznie na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia razem z Wigilijnym barszczem z pieczonych buraków ! Składniki na ciasto do uszek: (około(...)wszystko łyżką. Następnie ciasto wyrabiać przez około 8 minut, aż ciasto stanie się elastyczne. Na początku ciasto będzie się mocno kleić. Ale starajcie się jak najmniej podsypywać mąką (im więcej mąki, tym ciasto będzie twardsze i gumowe) . Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. W tym czasie posiekać drobno cebulę i zeszklić na maśle bez rumienienia (około

Moja Delicja
Dyniowy makaron bez jajek i "Motyl" 208

dosypać mąkę i wyrabiać ręką na gładkie ciasto. Będzie bardziej elastyczne, gdy dodamy więcej wody i dolejemy gorącą wodę. Nie trzeba się przejmować, że ciasto nie ma jednolitej barwy przy wyrabianiu ręcznym. Moim zdaniem makaronowi dodaje to uroku. Po wyrobieniu ciasto odłożyć na 10-15 minut, by odpoczęło. Koniecznie przykryć wilgotną ściereczką! Ciasto podzielić na części. Każdą z nich rozwałkować(...)pietruszki, pokrojone chili i skórkę startą z limonki. Wymieszać. Przed podaniem pokropić sokiem z limonki i posypać prażonym słonecznikiem. W wersji dla mięsożerców danie podać z dodatkiem np. rozkruszonego pieczonego łososia. Na okładce książki pt. "Motyl" widnieje napis "Powieść, której nie zapomnisz". Całkowicie się zgadzam! Jej autorka, Lisa Genova , gruntownie przygotowała się do napisania tej powieści. Nie ograniczyła się jedynie

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z mlekiem w proszku-puszysty i kremowy 394

jajek -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g -3\4 szklanki oleju -1 cukier waniliowy -250ml zimnego mleka -1,5 szklanki mleka w proszku pełnego LUKIER -sok z cytryny -cukier puder DODATKOWO -płatki migdałowe Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Składniki na spód dajemy do miski i zagniatamy ciasto.  Wałkujemy i dajemy do blaszki. Nakłuwamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z mango 224

jakości 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane zimne masło i jajko, ponownie mieszamy, a następnie szybko zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy kulkę, zawijamy folią spożywczą

My Culinary Art
Tort koszula 195

wymieszajcie ocet i sodę oczyszczoną - będzie się pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy.  Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić.  Wystudzony biszkopt zetnijcie z wierzchu (jeśli urósł wam z górką) Krem na bezie szwajcarskiej  -do posmarowania tortu z wierzchu pod masę cukrową(...)puści sporo soku. Dodać cytrynę i mąkę wymuszaną z dwoma łyżkami wody. Zagotować i zdjąć z palnika. Delikatnie wmieszać napęczniałą żelatynę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wykonanie. Pierwszy blat ciasta red velvet ułożyć na podstawce, posmarować warstwą frużeliny żurawinowej i kremem czekoladowym. Następnie przykryć kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarować frużeliną i kremem czekoladowym i przykryć ciastem. Tak złożony tort należy schłodzić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort koszula 225

wymieszajcie ocet i sodę oczyszczoną - będzie się pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy.  Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić.  Wystudzony biszkopt zetnijcie z wierzchu (jeśli urósł wam z górką) Krem na bezie szwajcarskiej  -do posmarowania tortu z wierzchu pod masę cukrową(...)puści sporo soku. Dodać cytrynę i mąkę wymuszaną z dwoma łyżkami wody. Zagotować i zdjąć z palnika. Delikatnie wmieszać napęczniałą żelatynę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wykonanie. Pierwszy blat ciasta red velvet ułożyć na podstawce, posmarować warstwą frużeliny żurawinowej i kremem czekoladowym. Następnie przykryć kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarować frużeliną i kremem czekoladowym i przykryć ciastem. Tak złożony tort należy schłodzić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto czekoladowe 441

Dzisiejsze ciasto czekoladowe to prosty przepis dla początkujących i nie tylko. Takie wilgotne, mięciutkie ciasto z czekoladą nie wymaga dużo pracy, jest idealnym wypiekiem dla wszystkich fanów czekolady. Zobaczcie przygotowanie ciasta na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Dzisiejsze ciasto czekoladowe w smaku trochę przypomina brownie. Jest naprawdę intensywnie czekoladowe, ciemne, naprawdę pyszne. Od brownie(...)się wszelkie orzechy, ale fantastyczne będą również świeże maliny lub truskawki, które idealnie pasują do ciemnej czekolady. Prawdziwą rozpustą będzie połączenie tego ciasta z kulką lodów waniliowych :) Ciasto jest też smaczne bez żadnych dodatków. Polecam, smacznego :) Ciasto czekoladowe, składniki: na blaszkę o wymiarach 35x25 cm lub trochę mniejszą: 120 g masła w temperaturze pokojowej (powinno być bardzo miękkie

Lekcje w kuchni
PYSZNE CIASTO Z MASĄ Z SOKU I PIANKĄ 304

biszkopt : * 5 jajek * 3/4 szklanki mąki tortowej * 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej * 1 szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3-4 łyżki oleju Składniki na masę z soku: * 900 ml soku * 2 budynie waniliowe bez cukru (na 500 ml mleka) * 1 galaretka (użyłam wiśniowej) Składniki na piankę: * 250 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka(...)masy jajecznej dodać olej i sypkie składniki przesiane przez sitko. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Okrągłą formę do ciasta wysmarować masłem (ja smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut. Wystudzić. Z wystudzonego biszkoptu skroić wierzch. Można nasączyć wodą z cukrem. Masa z soku

Zrób to smacznie
Pizza na ziemniaczanym spodzie 120

pieczenia i wyłożyłam na środek ciasto rozsmarowując je na kształt koła o średnicy ok. 24cm.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrałam, poszatkowałam i zeszkliłam na łyżce oleju. Kabanosy i szynkę pokroiłam na mniejsze kawałki. Na cieście ziemniaczanym rozłożyłam wędlinę, starte pieczarki i zeszkloną cebulę. Pizzę wstawiłam do piekarnika i piekłam(...)piekłam do jego roztopienia. Pizzę należy podawać na gorąco z dodatkiem ketchupu lub sosu czosnkowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi moimi przepisami na pizze, np.: pizza z mięsem mielonym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pizza-z-miesem-mielonym.html), pizza z patelni bez drożdży (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pizza-z-patelni-bez-drozdzy.html), pizza z patelni na drożdżowym cieście (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Chleb z siemieniem i słonecznikiem na miodzie 196

składniki były połączone). Zostawiamy na 30-40 minut do wyrośnięcia. Długą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia (30 cm; ja użyłam dodatkowo poszerzanej, ale zwykła też jest ok). Ciasto uderzamy, aby się odgazowało i przekładamy do formy. Zwilżamy dłoń i mokrą wyrównujemy ciasto chlebowe w foremce. Zostawiamy na kolejne 40 minut. W tym czasie piekarnik nagrzewamy do 210ºC (lub 200ºC(...)termoobiegiem). Do środka wstawiamy osobną dowolną foremkę lub naczynie żaroodporne wypełnione wrzątkiem (można np. wstawić na dno piekarnika – para wodna sprawi, że chleb będzie bardziej chrupiący). Bez pary chleb także się uda. Wstawiamy wyrośnięty chleb i pieczemy ok. 40 minut. Po tym czasie (uwaga na wylatującą parę podczas otwierania!) wyjmujemy go z formy, usuwamy naczynie z parą

Poezja smaku
Góra lodowa z wiśniami 126

ciasto o nazwie Góra Lodowa. Zrobiłam swoją wersję tego ciasta w połączeniu z wiśniami. Moim gościom bardzo smakowało, więc mam nadzieję że Wam również. Składniki blaszka 23 /33 : Biszkopt:  jajka 6 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka,  mąka ziemniaczana 1 łyżeczka,  proszek do pieczenia 1 łyżeczka,  Krem: mleko 1 litr, budyń waniliowy bez(...)Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżce cukru, następnie dodawać po jednym żółtku. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp. 170 st, C przez 30 min, do suchego patyczka. Upieczony odstawić do ostygnięcia

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania