ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2110/2544)

Jak zrobić domowe batony owsiane? 173

Jak zrobić domowe batony owsiane? To produkt, którego zdecydowanie nie polecam kupować. Kupne batony owsiane zawierają wiele dziwnych składników, które zupełnie nie są potrzebne. Są też

365 dni dookoła kuchni
Markizy nadziane kremem z orzechów laskowych (bez glutenu, cukru białego) 120

Pewnego dnia po tych wszystkich świątecznych sernikach i babkach zamarzyły nam się markizy - delikatne i kruche ciasteczka przełożone czekoladowo-orzechowym kremem   💛  Okazało się to

Candy Pandas
Tort jeżynowy w stylu Drip Cake 351

Tort jeżynowy w stylu Drip Cake 2017-02-20 22:19:43 Porcje 24 Mówią, że szewc bez butów chodzi i rzeczywiście tak jest. Przeważnie te urodzinowe wypieki robię dla najbliższych, przyjaciół, znajomych lub zupełnie obcych mi ludzi na zamówienie. Tym razem postanowiłam sama siebie obdarować tym słodkim wypiekiem. Miałam ochotę na delikatny i lekki tort z owocami(...)przesiewamy przez sito. Dodajemy do masy jajecznej i delikatnie, najlepiej przy pomocy szpatułki mieszamy, do połączenia się składników. Dno tortownicy o wymiarach 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 35-40 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę

Wędrówki po kuchni
Chrust migdałowy – faworki migdałowe 344

Zawsze przygotowywałam faworki według sprawdzonego  przepisu . Tym razem postanowiłam coś zmienić, pokombinować, poszukać innej wersji faworków. I znalazłam przepis na „chrust migdałowy”,  w książce „ Praktyczne przepisy pieczenia ciast świątecznych a mianowicie: bab, babek, placków, mazurków, pierników i tortów oraz strucli, kołaczów, chleba, bułek, rogali i różnych przysmaczków do kawy, herbaty i czekolady”, Florentyny Niewiarowskiej, z 1895 roku(...)dodać trochę więcej mąki. Dokładnie wyrobić ciasto, aż będzie jednolite. Gdy ciasto jest dokładnie wyrobione odłożyć je na chwilę, aby odpoczęło pod przykryciem, a następnie podzielić na części i cienko wałkować. Ciasto oczekujące na wałkowanie musi być przykryte ściereczką, aby nie obsychało. Podczas wałkowania podsypywać jak najmniej mąki – im mniej tym lepiej. Gdy ciasto jest już cienkie kroić

królestwo garów
Prezenty dla kochających gotować - moje top 10 164

wpadła w oko ta właśnie patelnia. Można ją kupić tutaj KLIK , cena 69zł. 5. Stojak do pieczenia kurczaka Bardzo lubię gadżety takie jak ten. Proste, ułatwiające pieczenie lub gotowanie. Ze stali nierdzewnej, z powodzeniem zastąpi butelkę, na której zwykle piekłam kurczaka. Fajny prosty pomysł :) Stojak dostępny jest tutaj KLIK , cena 13zł 6. Waga kuchenna Niezastąpiona w każdej kuchni(...)blogu) ważne by waga produktu była oznaczona dokładnie. Świetnie nadaje się do tego waga tego typu: Można dostać ją tutaj KLIK , cena 29zł. 7. Trójwymiarowa forma do pieczenia ciast Zakochałam się w takich foremkach od pierwszego wejrzenia. Świetny pomysł na wypieki świąteczne czy okazyjne. Ciasto upieczone w takiej foremce wygląda przepięknie, oryginalnie, na pewno wzbudzi podziw u gości. Wybrałam

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Muffiny dyniowe 246

muffiny. PRZEPIS ✔3 łyżki mąki ryżowej @purerein ✔1 jajko ✔1 banan ✔4-5 łyżek puree z dyni ✔1 łyżeczka cynamonu @purerein ✔1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki mieszamy. Masę wylewamy do foremek i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok.30-40min, 180 stopni. Pilnujemy muffinek, żeby się nie przypaliły 😃😃 Dzięki bananowi są wilgotne i mięciutkie 😍😍💋💋 Podczas przygotowywania babeczek korzystałam z robota kuchennego(...)swobodnie korzystać ze wszystkich funkcji, których potrzebujesz, bez konieczności poruszania się w gąszczu przycisków, akcesoriów i gadżetów, które komplikują gotowanie. Podświetlany pierścień w blenderze Illumina zmienia kolor przy 4 różnych prędkościach pracy urządzenia - każda prędkość służy do przetwarzania innego rodzaju pożywienia: • Prędkość 1: Krojenie w plasterki / Szatkowanie / Ścieranie • Prędkość 2: Ciasto / Śmietana • Prędkość 3: Mieszanie • Praca pulsacyjna (P): Siekanie

Tetiisheri
Strucla z rabarbarem i amarantusem 153

liściowe, w odróżnieniu od rośliny, którą mamy od kilkudziesięciu lat. Ta ma ogonki liściowe długie i cienkie. Za to skórka odchodzi bez najmniejszego trudu i większego uszczerbku dla wielkości ogonka. Ostatnio przygotowuję sporo wypieków na drożdżach. Ciasta za niemal każdym razem wyrabiam inne, ale pilnuję się zasady: paczka suchych drożdży na pół kilograma mąki. I pomyśleć, że jeszcze(...)łyżek amarantusa ekspandowanego Wymieszać suche składniki ciasta. Dodać jajko. Wymieszać. Powoli dolewać wodę z mlekiem i wyrabiać ciasto ręką w dużym garnku lub misce. Pod koniec wyrabiania (składniki powinny się połączyć, ciasto powinno być sprężyste i odchodzi od rąk) dolać oliwę i jeszcze chwilę wyrabiać. Przykryć garnek z ciastem mokrą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia (ok. 40 - 60 min.). Rabarbar

Weekendy w domu i ogrodzie
Jarmark bożonarodzeniowy pod Narodowym. Bez klimatu Świąt. 230

Dzień dobry, W przeddzień Wigilii nie będę raczyć Was przepisami (menu z pewnością i tak już macie domknięte), tylko chciałam Was zaprosić na krótką

Chilli Czosnek i Oliwa
Bułeczki z sezamem 140

Coś lekkiego i bez spulchniaczy :) Idealne, proste w przygotowaniu bułeczki o chrupiącej skórce.  Podawane na ciepło z roztapiającym się masłem i szklanką mleka są zacne.  Składniki: 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 50 g drożdży  1 łyżka oliwy z oliwek  300 ml wody, podgrzanej do temperatury ok 52 C 1 jako(...)wody,  odstawiamy na 15 min do wyrośnięcia. Ciasto wykładamy na stolnicę i wyrabiamy z pozostałymi produktami. Jeżeli ciasto się klei trzeba dodać trochę więcej mąki. Wyrobione ciasto przykrywamy czystą ścierką i pozostawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Krok 2 Przekładamy wyrośnięte ciasto na oprószoną stolnicę i zagniatamy. Formujemy dwa szerokie kawałki o długości

Niezły Młynek
Rolada z masą cygaretkową i kremem orzechowym 172

łyżeczki proszku do pieczenia. Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao. Krótko zmiksować. Ciasto delikatnie wylać na masę cygaretkową. Piec około 10 minut w temp. 180st. Ciepłą roladę wyłożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w roladę wraz ze ściereczką, tak, by masa cygaretkowa była(...)pudrem na puch. Stale ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać sok z limonki oraz zmielone orzechy. Roladę rozwinąć, rozsmarować krem, zwijać ponownie w roladę, jednak już bez ściereczki:)) odstawić roladę na kilka godzin, by nieco zmiękła. Źródło: Przyślij Przepis

Z miłości do słodkości
Tradycyjne pączki. Przepis krok po kroku. 136

Dzisiaj przedstawiam mój sprawdzony najlepszy przepis na Tradycyjne pączki. Pozycja obowiązkowa na tłusty czwartek Złocista skórka z pysznym nadzieniem z mojej

kuron.com.pl
Chłodnik z ogórków i rzodkiewki 91

Chłodnik z ogórków i rzodkiewki Przepis na szybką zupę ogórkową na zimno. Chłodnik z ogórków i rzodkiewki na kefirze smakuje obłędnie w upalne dni. Świeżości dodają

Cztery Fajery
Puszyste pancakes z jagodami 75

każdy kęs to czysta przyjemność. A kiedy dodamy do tego świeże jagody np. borówkę amerykańską, cała kompozycja staje się jeszcze bardziej zmysłowa. Ale co byłby to za rarytas bez odpowiedniego towarzystwa? Oto kilka propozycji, z czym podać te wyjątkowe placuszki: Syrop klonowy lub miód : klasyka, która zawsze się sprawdza. Delikatna słodycz syropu klonowego lub naturalność miodu idealnie komponują się(...)pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/4 szklanki roztopionego masła 1 duże jajko 1,5 szklanki jagód 440 ml mleka dodatkowe masło do smażenia Przepis na pankaces z jagodami Krok 1. w dużej misce połączyć wszystkie suche składniki: mąkę pszenną, cukier puder, sól, proszek do pieczenia, sodę

Moja Książka Kucharska
Jagodzianki wegańskie 93

już na blogu, tylko bez mleka krowiego, jaj czy masła, za to z olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam(...)mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie hakiem do drożdżowego trwa to około 20 min na prędkości od 1 do 3), dodać olej, znów wyrobić do połączenia. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do podwojenia objętości, około 1-2 godziny. Ciasto odgazować, mocno uderzyć o blat. Krótko wyrobić, podzielić

moj przepis na
Jagodzianki wegańskie 86

już na blogu, tylko bez mleka krowiego, jaj czy masła, za to z olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam(...)mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie hakiem do drożdżowego trwa to około 20 min na prędkości od 1 do 3), dodać olej, znów wyrobić do połączenia. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do podwojenia objętości, około 1-2 godziny. Ciasto odgazować, mocno uderzyć o blat. Krótko wyrobić, podzielić

moj przepis na