Przepis na rzymskie gnocchi

Przepis na rzymskie gnocchi

Przepis na rzymskie gnocchi

Przepis na : obiad

Rzymskie gnocchi to kolejne danie kuchni włoskiej które pokochaliśmy. W odróżnieniu od zwykłych gnocchi, które są odpowiednikiem naszych kopytek to rzymskie gnocchi to zapiekanka z semoliny lub kaszy manny z dodatkiem parmezanu. Można je przygotować jako zamiennik ziemniaków do dań mięsnych lub podawać jako danie bezmięsne. My podaliśmy je z dodatkiem lekko pikantnego sosu pomidorowego ale każdy inny sos też się sprawdzi. Jeśli zapraszamy gości i chcemy oszczędzić czas to spokojnie możemy je przygotować dzień wc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu UgotujmyTo.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

ugotujmyto

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, sosy, kasza, jajko, sos pomidorowy, suszone pomidory, mięso, pomidor, kopytka, susz, zapiekanka, zapiekanki, dania mięsne, ziemniak, ziemniaki, ciasto, włoska, obiad, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, mięso na obiad, zapiekanka z mięsem , dania bez mięsa, sos mięsny, zapiekanka z ziemniakami, sos ziołowy, mleko zwykle, sos pieczarkowy, sos do jajek

Inne przepisy z UgotujmyTo.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.