chleb razowy - 2164 przepisów (strona:51/145)

LEKKA SAŁATKA Z TWAROŻKIEM I RZODKIEWKĄ 118

sałata lodowa - 60 g - szczypiorek - 15 g cebula czerwona - 50 g - jogurt naturalny - 30 g - ser twarogowy chudy - 125 g - oliwa z oliwek - 5 g - pieprz, sól - chleb żytni razowy - 35 g -1 kromka WYKONANIE: Sałatę porwij na części, warzywa pokrój w plastry. Wymieszaj warzywa z oliwą, przyprawami i jogurtem. Dodaj twaróg, wymieszaj wszystko ponownie. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z pieczywem

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
TWAROŻEK NA SŁODKO 128

pewnością zaspokoi kubki smakowe. Zamiast miodu możesz dodać np. ulubiony dżem domowej roboty. SKŁADNIKI: - twaróg chudy - 1/2 kostki (125g) - miód pszczeli - 1 łyżka (20g) - cynamon - 1/2 łyżeczki - chleb żytni razowy - 1 kromka (75g) WYKONANIE:  Wymieszać twaróg z miodem i cynamonem.  Wyłożyć twarożek na pieczywo. Gotowe :D 362 kcal (B:25g W:51g T:6g) ZOBACZ INNE WERSJE: TWAROŻEK

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
KURCZAK W MIODZIE z kukurydzą i papryką czerwoną 136

Makro 1 porcji ze źródłem węglowodanów: - z kaszą jęczmienną (50 g)  420 kcal  (B:26g W:53g T:12g) - z chlebem żytnim razowym (75g) 408 kcal (B: 27g W:49g T:11g) Jeśli nie lubisz papryki i kukurydzy wypróbuj taką opcję: KURCZAK W MIODZIE (STANDARD

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pomysły na drugie śniadanie do szkoły 323

drugie śniadanie dla ucznia. I oczywiście nie ma w tym nic złego pod warunkiem, że są urozmaicane. Mamy tutaj duże pole do popisu, możemy przygotować kanapki z chleba pszennego, razowego, bułeczki, tosty, bagietki, chałki itp. Aby takie śniadania nie znudziło się dziecku, dobrze jest żeby były zmienne i różnorodne. Możemy zmieniać rodzaj pieczywa oraz obkład np. różnego rodzaju wędlinę, żółte

Blog z Apetytem
Sałatka z truskawkami i szparagami 124

szparagów 5 truskawek 3 plastry mozzarelli 1 łyżka pestek dyni kiełki (dowolne) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól i pieprz do smaku pół kromki chleba żytniego razowego Przygotowanie: Dokładnie umyć szparagi i ułamać zdrewniałe końce. Nie trzeba robić tego nożem, ponieważ używając siły rąk złamią się w odpowiednim miejscu. Wrzucić je do gotującej wody z dodatkiem

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Zupa krem z brokułów 147

biała część (ok 5 cm) 350 g brokułów ( może być mrożony) 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku ok 1 litr wody grzanki z chleba tostowego razowego Wykonanie: Marchew pietruszkę, seler obrać, opłukać. Por i kapustę opłukać. Zagotować wodę i wrzucić do niej włoszczyznę. Gotować ok 30 minut. Brokuły opłukać, podzielić, na różyczki. Następnie wyjąć włoszczyznę, a do wywaru dodać

Pomysłowa kuchnia
kanapeczki ze śledziem 196

składniki: kromki chleba np. razowego 1 burak czerwony filety śledziowe cebula majonez sól, pieprz wykonanie: Buraki myjemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Filety śledzia kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka lub kosteczkę. Jeśli mamy duże kromeczki to przekrawamy je na mniejsze lub wykrawamy dowolne

Domowy Smak Jedzenia
Śledź w curry – duńskie Smørrebrød ze śledziem 288

120g majonezu 80g gęstej, kwaśniej śmietany 50g kaparów z zalewy 1 małe twarde jabłko, 150g 5 łyżek posiekanego koperku (20-25g) sól pieprz SKŁADNIKI DO PODANIA ciemny chleb żytni, razowy lub pumpernikiel, najlepiej z ziarnami masło jajko na twardo szczypior koper korniszony szalotka grubo mielony pieprz

Karo in the Kitchen
Śniadanie dla dzieci #7 - Jajko jajku nie równe 194

muszą być wielkie zmiany, zamiast wydawać na coś 5 zł wydajemy 50 zł na miesiąc... Dokonaliśmy prostych zmian: zamiast margaryny - masło, zamiast pieczywa białego - chleb żytni, razowy (samemu upieczony)... Zastanawiamy się: z czego należy zrezygnować? Nie kupujemy napojów gazowanych począwszy od oranżad po inne wody z cukrem z czerwoną lub niebieską nalepką... To 120 zł oszczędności miesięcznie na osobę - podsumowałem

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Gulasz z opieniek 157

tylko suszone i kiszone, czasami z marynat, równie pyszne ale inne niż te świeże pachnące. Dziś zrobiłam gulasz z opieniek, pyszny, aromatyczny, polecam z kaszą albo z pajdą chleba żytniego, razowego. Gulasz z opieniek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal 168

Łyżka) Koper ogrodowy – 8 g (1 x Łyżka) Tuńczyk w kawałkach (w sosie własnym) – 60 g (2 x Łyżka) Awokado – 70 g (0.5 x Sztuka) Chleb żytni razowy – 30 g (1 x Kromka) Czas przygotowania: 10 minut   1. Zmiksuj blenderem tuńczyka, awokado i sok z cytryny (lub rozgnieć widelcem). Dopraw do smaku. 2. Pieczywo posmaruj

Powiedz dietom nie
Niemiecki chleb żytni razowy 212

Niemiecki chleb żytni razowy, smakuje podobnie do razowego z piekarni społemowskiej jaki kiedyś kupowałem. Dosyć prosty, tylko 2 fazy: zaczyn 24 godziny i ciasto 1,5 godziny. Ilość składników na formę 30 x 10 cm (2 litry) Pomocny filmik z YouTube (nie sugerujcie się ilościami składników, ja przeliczyłem na dużą keksówkę)  Zaczyn (9 godzin 30oC +  9-15 godzin

Przepisy na domowy ser i chleb
18 godzinny chleb irlandzki razowy 195

naczynie żaroodporne odpowiedniej wielkości też będzie ok. Chleb jest super, chrupiąca skórka, miękki miękisz, pycha, pachnie cebulką. Jest to chleb wg Jima Lahey'a. Pieczemy? 18 godzinny chleb irlandzki razowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie