Chleb orkiszowy na zakwasie
Chleb orkiszowy na zakwasie
Chleb orkiszowy na zakwasie... Pyszny, z chrupiącą skórką. O miękkim, delikatnym wnętrzu. Łatwy w wyrabianiu i formowaniu. Polecam! Składniki: Zaczyn: 100 g zakwasu żytniego; 100 g mąki żytniej (typ 720); 80 g letniej wody. Ciasto właściwe: 500 g mąki orkiszowej (u mnie pełnoziarnista); 250 g letniej wody; 12 g soli; 10 g miodu (u mnie wielokwiatowy); 1/4 łyżeczki nasion czarnuszki; Cały zaczyn. Sposób przygotowania: W misce (u mnie od robota kuchennego) wymieszać ze sobą (łyżką lub mikserem ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na zakwasie, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, mąka orkiszowa, drożdżowe, pieczywo, ciasto orkiszowe, chleb razowy, chleb na drożdżach , łatwe ciasto, pyszne ciasto
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję