chleb na drożdżach - 6290 przepisów (strona:201/420)

Chleb bez mąki 72

preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku dla mnie bomba, ziarna są mocno wyczuwalne, trzeba więc trochę więcej wysiłku niż przy zwykłym pszennym. Chleb jednak nie jest twardy. Moja rodzina lubi ziarniste chleby, więc nam to nie przeszkadza. Składniki na mały

moj przepis na
Chleb bez mąki 82

preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku dla mnie bomba, ziarna są mocno wyczuwalne, trzeba więc trochę więcej wysiłku niż przy zwykłym pszennym. Chleb jednak nie jest twardy. Moja rodzina lubi ziarniste chleby, więc nam to nie przeszkadza. Składniki na mały

moj przepis na
Chleb bez mąki 77

preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku dla mnie bomba, ziarna są mocno wyczuwalne, trzeba więc trochę więcej wysiłku niż przy zwykłym pszennym. Chleb jednak nie jest twardy. Moja rodzina lubi ziarniste chleby, więc nam to nie przeszkadza. Składniki na mały

moj przepis na
Chleb bez mąki 135

preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku dla mnie bomba, ziarna są mocno wyczuwalne, trzeba więc trochę więcej wysiłku niż przy zwykłym pszennym. Chleb jednak nie jest twardy. Moja rodzina lubi ziarniste chleby, więc nam to nie przeszkadza. Składniki na mały

moj przepis na
Chleb Oliwkowy, z posiekanymi oliwkami zielonymi i czarnymi, sss... 165

zaskoczysz sam/a siebie, jak może smakować chleb z oliwkami. - 200 g oliwki zielone, wydrylowane  - 100 g oliwki czarne, wydrylowane  - łyżka miodu - 500 g mąki pszennej - 200 g wody letniej - 20 g drożdży - łyżka masła Oliwki drobno posiekaj, podsmaż na łyżce oliwy z oliwek, około 10 minut, co jakiś czas mieszaj. Drożdże i miód rozpuść w wodzie. Dodaj(...)podczas wyrabiania,po 10 minutach było zbyt luźne, dodaj odrobinę mąki. Ciasto powinno być nie klejące, gładkie i elastyczne. Pozostaw na 40 minut pod przykryciem. Po tym czasie wyrób chleb i pozostaw ponownie na 30 minut. Upiecz w 220 ° góra- dół przez 35 minut. Gdy popukasz chleb od spodu, i będzie on przypieczony, oraz odgłos pukania głuchy, to jest

Pasje Jolki
Pizza ze szparagami 202

swoją objętość. W maszynie do chleba:   wszystkie składniki umieścić w maszynie do pieczenia chleba zgodnie z zaleceniami producenta - najpierw mokre (woda 107,5 ml, oliwa), potem mąka, sól i cukier wsypać w 2 narożniki, na środku mąki zrobić lekkie wgłębienie i wsypać drożdże.  i nastawić program zagniatanie i wyrastanie ciasta drożdżowego.  Przygotować szparagi. Umyć, nie odłamywać

Stare Gary
Chleb pszenny ze słonecznikiem. 101

Dawno nie było, nowego przepisu na chleb. Oto jest :) Nic specjalnego,  zwykły chleb pszenny z dodatkiem słonecznika, ale swojski. Jaki by nie był,  zrobiony samodzielnie bardzo cieszy. Dla mnie to już normalne, że jemy  tylko swojski chleb. Mąż się śmieje, że jak u kogoś je chleb ze sklepu,  to dla niego atrakcja :) W domu tego(...)Jeszcze Wam podpowiem, że możecie dodać do tego chleba, 2 łyżki oleju. Ja czasem dodaję, a czasem nie. Tym razem nie dodałam, dlatego w przepisie tez nie napisałam.  Składniki: 320 g. wody 20 g. drożdży 1 łyżeczka cukru 500 g. mąki pszennej (miałam typ 650) 1 łyżeczka soli 1 łyżka siemienia lnianego mielonego 5 łyżek słonecznika Wykonanie: Wodę wlać

Agusiowe smakołyki
Chleb pszenny razowy ze słonecznikiem, na piwie Guinness 154

słonecznikiem, z solą i z pozostałymi drożdżami, zagniatamy elastyczne ciasto, ręcznie lub w robocie. Jak w przypadku każdego ciasta drożdżowego, zajmie to około 8 minut. Na podsypanym mąką blacie formujemy wstępnie ciasto w kulę i zostawiamy żeby ciasto odpoczęło, około 10 minut, przykryte lnianą ściereczką.   Po 10 minutach odpoczywania ciasta chleb formujemy w owalny lub podłużny bochenek. Przy(...)wymaganym czasie pieczenia nasz chleb wyjmujemy i studzimy na kratce, żeby nie zaparował od spodu i zachował swoją chrupkość. SKŁADNIKI 300g mąki pszennej razowej, typ 2000 (używam TEJ )+ 200g mąki pełnoziarnistej (użyłam Lubella 3 zboża – pszenica, żyto i orkisz) dowolna z powyższych mąka do podsypania przy formowaniu 330ml piwa Guinness 50ml wody 5g drożdży + 5g drożdży 1 łyżka miodu

Karo in the Kitchen
Chrupiące bułeczki 98

4 lata… tyle mnie tu nie było. Długi czas zabierałam się, żeby wrócić, ale zawsze było coś, a teraz jestem w domu, mogę gotować, mogę

dom-agi.pl
Chleb - pan Rustico 155

ponieważ przepis wydał mi się prosty :) Ale jak to zwykle z wypiekami chleba bywa, łatwo o błąd. Oto moja odpowiedź :) STARTER – 150 ml ciepłej wody – 1 łyżeczka cukru – 26 g świeżych drożdży ( 7 g suchych) – 125 g mąki pszennej chlebowej Wodę wymieszać z cukrem i drożdżami. Pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Wymieszać z mąką, uzyskując konsystencję(...)pszennej razowej, ja dałam pełnoziarnistą pszenną – 1 łyżeczka soli – 1 łyżka oliwy Wodę wymieszać z cukrem i drożdżami. Odstawić na 10 minut. Mąki wymieszać z solą, starterem, rozpuszczonymi drożdżami oraz oliwą. Mieszać łyżką do osiągnięcia lepkiego ciasta. Przenieść na stolnice i zagniatać przez ok. 10 minut, aż będzie elastyczne i gładkie (rozciągać ciasto i składać z powrotem

Proste Potrawy
Słodki chlebek dyniowy. 133

Składniki: 500 g mąki pszennej 1 jajko 7 g suchych drożdży 150 ml mleka 150 ml oleju 60 g masła 200 g cukru szczypta soli 1

Moje-pitraszenie
Buły pszenne śniadaniowe z sezamem 110

Skład --4,5 szklanki maki pszennej 450 --1 szklanka mleka --0,5 szklanki wody -ciepłej --suszone drożdże 8 g --1 łyżeczka cukru --1/2 łyżeczki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Chleb pszenny na drożdżach świeżych 176

Pyszny chlebek bez ziaren na mące chlebowej i drożdżach świeżych.Nie ma nic smaczniejszego niż pieczywo jeszcze ciepłe z pieca, do tego chrupiąca skórka i

Różowa kuchnia
CHLEB BEZ ZAGNIATANIA (TYLKO NA DROŻDŻACH) 192

Zbliża się Wielkanoc, więc mam dla Was propozycję upieczenia pysznego chleba na świąteczne śniadanie. Nie potrzeba do niego zakwasu, ani nie musimy go ugniatać. Wystarczy przygotować

Przepisy Aleksandry
Chleb z ziołami 188

Składniki: 200 ml mleka 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 400 g mąki 1 łyżeczka soli 50 g masła 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki

O kuchni z uczuciem
Chleb nadziewany warzywami 123

Ciasto: - 500 g mąki pszennej - szklanka letniej wody - 20 g drożdży - łyżeczka soli - łyżeczka masła Drożdże rozpuścić w wodzie, wsypać mąkę, sól i masło. Wyrobić

Pasje Jolki