Od dłuższego już czasu w mojej diecie jest coraz mniej glutenu. Czasami zdarza mi się jeszcze zjeść kawałek pizzy lub ciasta zrobionych na mące pszennej, nie są to jednak jakieś oszałamiające ilości. Moja spiżarnia jest zaopatrzona w całe mnóstwo mąk bezglutenowych i używam ich dość sporo do wypieków. Poniżej dzielę się z Wami przepisem na jeden z moich ulubionych chlebów bezglutenowych. Dodałam do niego całe mnóstwo zdrowych ziaren. Nie zabrakło słonecznika, siemienia lnianego oraz pestek dyni. Chleb jest ... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...