złoty kolor. Przełożyć mięso do garnka, podlać wrzącą wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, zagęścić sos mąką, zagotować. Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi
Kuchnia Danusitylko kilka świeżych grzybów do sosu. Na stole czekała na nas pyszna wołowina z warzywami. Do tego kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami i pietruszką, a do tego zasmażane buraczki. Pomyślałam wtedy - Nie ma jak w domu! :) Aromatyczny karczek wołowy Mięso: 1 kg karczku wołowego 3 cebulki czerwone 2 cebule białe papryka czerwona cukinia kilka suszonych śliwek
Sajkofanka smakuprzygotowaniu a można je wykorzystać na wiele sposobów. Można je od razu prosto ze słoika podać na zimno jako dodatek do obiadu albo zrobić na ciepło wersję zasmażaną . Do buraczków można dodać dodatki jakie lubimy np. chrzan, jabłko czy cebulkę. Tarte buraczki można wykorzystać także do przygotowania barszczu. Buraczki można zetrzeć na pure lub na wiórki
Monia miesza i gotujeczasami robię z nich jakieś ciekawsze danie niż tylko tarte czy zasmażane . Ekskluzywny buraczek , to prawdziwa uczta dla podniebienia , faszerowany fetą , miodem , serwowany z chrupiącymi kawałeczkami pikantnego bekonu.. Mniam Polecam jako pyszną i ciekawą przystawkę do obiadu lub na imprezie . Składniki na 4 osoby : 4 średniej wielkości buraczki 1/2 kostki fety 4 łyżeczki miodu kilka plastrów boczku wędzonego
Ogrodnik w podróżySkładniki: 5 buraków (jednakowej wielkości) 1 łyżka mąki 1 łyżka smalcu (masła) 1/2 łyżeczki kminku łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, cukier do smaku Wykonanie
magiczna kuchnia KasiZdarza Wam się czasami, że po obiedzie zostają już ugotowane, niezjedzone ziemniaki? Pewnie tak. Ja bardzo nie lubię takich ziemniaków dojadać następnego dnia, więc robię z
Ratunku obiaddrugą stronę, 2 razy podczas pieczenia polewam sosem. Około pół godziny przed końcem wrzucam garść oliwek, mieszam. Podaję z ziemniakami, kaszami, ryżem lub makaronem oraz surówkami lub kapustą zasmażaną czy buraczkami na ciepło. SMACZNEGO
Zasmakuj KuchniKotlety schabowe to klasyczny niedzielny obiad większości Polaków. Podawany zazwyczaj z ziemniakami i kapustą zasmażaną lub buraczkami. Ja mojego schabowego podałam z purre ziemniaczanym i buraczkami. Składniki: 6 kotletów schabowych z kością 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania smalec sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, naciąć błonkę by mięso
magiczna kuchnia Kasikoniec gotowania dodać pokruszoną kromkę chleba razowego - do zagęszczenia sosu. Przed podaniem wyjąć wykałaczki :) Podawać najlepiej z kluskami: kopytka, śląskie lub kaszą gryczaną i surówką: zasmażane czerwone buraczki lub np. z pora i kukurydzy
Atlas Smakówodłożyć, by odpoczęło. W miedzyczasie zlać sos spod pieczeni i zblendować pokrojone plastry mięsa polać sosem z pieczeni podawać z pyzami, kopytkami lub kaszą. Super smakują z zasmażaną kapustą i buraczkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!śmietany 18% Bardzo lubię zrazy. Ale zdecydowanie wolę zrazy z mięsa wieprzowego niż wołowego. Są delikatniejsze i bogatsze w smaku. Wyśmienicie smakują w towarzystwie ziemniaków i zasmażanych na maśle buraczków. Jeżeli uda nam się kupić gotowe mięso poporcjowane na zrazy, mamy problem z głowy, jeżeli nie to mięso wieprzowe należy pokroić w plastry grubości
Świat Domowej KuchniSkładniki: 85 dkg buraków 1/2 cytryny 3 g soli 2 dkg cukru 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: Buraki wyszorować, ugotować w
Przepisy kulinarne babci Antoninyzagęszczamy sos mąką rozmieszaną z zimną wodą, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub ew. przyprawą maggi. Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami na parze i buraczkami lub modrą (czerwoną) zasmażaną kapustą
Walijskie PichcenieProsto i zdrowo to znaczy smacznie :), tradycyjne buraczki naszych Mam i Babć. Przepyszne, zasmażane polecają się do obiadu!. Składniki na dwa obiady dla 4 osób, warto zrobić troszkę więcej i odłożyć do lodówki: ok. 1,5 kg buraczków 1 kopiasta łyżka smalcu 1 kopiasta łyżka mąki sól pieprz sok z cytryny, w zależności od upodobań należy wycisnąć(...)kostki rosołowej garść szczypiorku 1. Buraczki gotujemy w łupinach, solimy jedną płaską łyżką soli. Odcedzamy i studzimy. Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy sok z cytryny i mieszamy. 2. Na patelni robimy złotą zasmażkę ze smalcu i mąki, łączymy z rosołem, mieszamy i dodajemy do buraków. Wspólnie zasmażamy przez chwilę, dodajemy przyprawy do smaku. Podajemy
Apetyczna babeczkaBardzo często podaję buraczki do drugiego dania. Buraczki zawsze ścieram na tarce i robię zasmażane lub sięgam po sałatkę ze słoiczka z papryką i cebulą . Tym razem dla odmiany buraczki po prostu pokroiłam w niedużą kostkę. Dodałam czerwoną cebulę oraz natkę pietruszki i doprawiłam sosem balsamicznym. Tak przygotowane buraczki są równie smaczne i ładnie prezentują
Monia miesza i gotuje