Barszcz czerwony czysty z wywarem z suszonych grzybów

Barszcz czerwony czysty z wywarem z suszonych grzybów

Barszcz czerwony czysty z wywarem z suszonych grzybów

Barszcz czerwony czysty z wywarem z suszonych grzybów...Intensywnie czerwony, mocno buraczany.Na wywarze z suszonych grzybów.Z dodatkiem majeranku.Znakomity z uszkami czy krokietami.Smak i aromat polskiej Wigilii Bożego Narodzenia.Składniki:2,5 kg czerwonych buraków;3 litry zimnej wody +  1 litr wody do ugotowania grzybów.500 ml wywaru z suszonych grzybów; 50 g suszonych grzybów;1 liść laurowy;4 ziarna pieprzu;1,5 łyżki soli;2,5 łyżki białego cukru;4 ziarna ziela angielskiego;3 - 4 łyżki octu spirytusowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, buraki, barszcz, burak, susz, zupa, barszcz czerwony, surówka, krokiety, czosnek, pierogi przepis, buraczki, pierogi, boże narodzenie, wigilijny barszcz czerwony, barszcz wigilijny, barszcz z uszkami, jogurt, fasola, pieczarki, zupa grzybowa, krokiety z pieczarkami, zupa barszcz biały, fasola czerwona, czerwona fasola, buraczane pierogi

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.