Tradycyjna pieczeń wieprzowa zawsze smakuje i nigdy nie wychodzi z mody. Co prawda dietetycy biją na alarm apalując o zmianę jedzeniowych przyzwyczajeń, nie należy jednak zapominać, że mięso jest jednak głównym źródłem białka budującego nasz organizm, a jego niedobór szkodzi zdrowiu tak samo jak jego nadmiar. Karczek poprzerastany tłuszczem idealnie nadaje się na pieczeń. Na soczystą pieczeń potrzebny jest duży kawał mięsa - około 1,5 kg ponieważ podczas pieczenia mięso ani tak mocno się skurczy. Ważne jest rów... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...