Aromatyczny barszcz czerwony...Czysty, klarowy, o bogatym kolorze i aromacie.Pachnący czosnkiem i majerankiem.Przygotowany na bazie buraków, cebuli i czosnku.Intensywnie buraczany, po prostu pyszny.Idealny z krokietami, pasztecikami czy uszkami.Polecam! Składniki:1 kg czerwonych buraków;1 kg cebuli;Główka czosnku;1 łyżka majeranku;3 łyżki octu spirytusowego;1 łyżeczka soli;1 łyżka białego cukru;Szczypta pieprzu;1,5 l bulionu (u mnie 1,5 litra wrzątku + 1 łyżka vegety).Sposób przygotowania:Buraki umyć, osuszyć, obr... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...