bułki - 33926 przepisów (strona:1741/2262)

Piaskowiec z owocami 436

pieczenia. Jabłka obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, pieczemy w piekarnika nagrzanym do temperatury 170 °C przez około godzinę. Za pomocą patyczka sprawdzamy czy ciasto jest upieczone - patyczek powinien być suchy. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem

W kuchni Katie
MURZYNEK EWY 460

połączenia się składników.Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką.Formę keksową, u mnie o wymiarach 26x11 wysmarować masłem, obsypać kaszą manną, mąką lub bułką tartą i  wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Proste ciasto bananowe z daktylami i polewą miodową 248

składniki tylko trochę się połączyły. Dodać banany, daktyle, orzechy i wymieszać łyżką.     4. Ciasto przełożyć do formy z kominem o średnicy 24cm wysmarowanej masłem i posypanej delikatnie bułką tartą. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia i ostrożnie wyjąć z formy

Mała Cukierenka
Kotlety à la pizza 2164

już się zabiera za domowe gotowanie to ostatnio przygotowuje same mięsne smakołyki typu kurczak faszerowany, czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim tłuszczu. Jak w przypadku pizzy możemy zrobić na usmażonych kotletach obkład

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śnieżna kula 332

zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wiórkami kokosowymi. Białka ubić na bardzo sztywną pianę i połączyć delikatnie z przygotowanym ciastem. Przygotować tortownicę o średnicy 28 cm, natłuścić i obsypać bułką tartą. Nałożyć ciasto, równomiernie rozprowadzić. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zaraz po upieczeniu ciasto wyjąć i ostudzić, a następnie przekroić na pół. Śmietanę kremówkę ubijać

Złote przepisy
Sernik z kakao 367

połączenia się składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, aż masa będzie jednolita. Część ciasta z lodówki wyłożyć na dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, nakłuć widelcem. Na ciasto wylać masę serową. Na wierzchu zetrzeć drugą, zamrożoną część ciasta. Sernik piec około 75 minut w temp. 180st. Przed podaniem polukrować

Z miłości do słodkości
Brioche, chlebek z Finezją 178

misce, przykrywamy zwilżoną ściereczką na ok.30-40 min.,powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto zbijamy ręką i dzielimy na dwie części. Wkładamy do foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Znowu przykrywamy ściereczką na ok.30 minut. Piekarnik włączamy na 190°. Gdy ciasto ponownie urośnie (20-30 min) wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut na drugą od dołu półkę

Pasje Jolki
Kopytka w sosie z kapustą pekińską / Patato dumplings with chinese leaves 185

sztuki. Czasami zostają z dnia poprzedniego lub kilku dni. Ciasto jest zrobione według przepisu: http://jollowanie.blogspot.co.uk/2014/11/kopytka-zielone-klasyczne-z-buka-w-masle.html   Rozgrzewamy patelnię z 2-3 łyżkami masła klarowanego, wrzucamy kopytka, podsypujemy bułką tartą.Smażymy na brązowy kolor. W osobnym garnku podgrzewamy sos mięsno - warzywny :  Wykładamy kopytka na talerz, polewamy gorącym sosem i dookoła rozkładamy surówkę z kapusty pekińskiej:  Mniam. SMACZNEGO

Pasje Jolki
Pszenny chleb z ziarnami słonecznika i dyni / Wheat bread with sunflower and pumpkin seeds 196

odetchnęły. I to cała historia. Po około 2 godzinach wcale nie wykańczającej pracy otrzymaliśmy 3 piękne bochenki chleba. Jak na pierwszy raz świetnie. Z tego ciasta można zrobić bułki. Czas  pieczenia wtedy wynosi ok.25-30 minut. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
Isaura. Czekoladowo twarogowe ciasto z malinami 223

garnku mleko, kakao, cukier i cukier wanilinowy, masło. Gotuj ok. 3-4 minut na malutkim ogniu, czasem zamieszaj. Ostudź. Gdy masa stygnie posmaruj boki blachy masłem i posyp bułką tartą , dno wyłóż papierem do pieczenia. Naszykuj składniki na masę serową. Gdy masa ostygnie dodaj żółtka jaj i zmiksuj na gładką masę. Odlej pół szklanki i odłóż

Pasje Jolki
Szarlotka pod chmurką 332

nagrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiekaj przez 10 minut. Nie martw się, że ciasto wyrośnie zbyt mocno. Obciążone masą jabłkową ładnie się wyrówna (dlatego nie użyję do podsypania bułki tartej). Wyjmij podpieczony spód i wyłóż jeszcze ciepłą masę jabłkową. 1/4 schłodzonego ciasta zetrzyj na tarce o średnich oczkach i rozsyp na wierzchu masy jabłkowej. Następnie za pomocą szpatułki wyłóż

Eat Shrimps
Z serii do poczytania : Burger Room Żary 222

Pani, która nas kasowała dowiedzieliśmy się że burgery są grillowane - no to na prawdę wersja light takich śmieciowych jedzonek. Niestety o tych burgerach nie mogę powiedzieć śmieciowe - warzywa świeże, bułka genialna - wypiekana w jednej z żarskich piekarni. Zachęcam Was do odwiedzenia tego miejsca bo na prawdę warto.Zapraszam Was na FB Burger Room, gdzie znajdziecie aktualne informacje o godzinach otwarcia

Magiczne Życie Marty
DROŻDŻOWA BABKA Z ŻURAWINĄ 272

miskę z ciastem. Po upływie ok 30min ciasto powinno zdecydowanie podrosnąć. Wtedy do dajemy skórkę pomarańczową i żurawinę i  przekładamy je  do  posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki.   P onownie zostawiamy w ciepłym miejscu, aby nam po raz drugi wyrosło. Kiedy ciasto wypełnia już po brzegi naszą foremkę wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
Spaghetti pangrattato 334

Spaghetti pangrattato to makaron z chrupiącymi okruszkami chleba lub bułką tartą. Danie jest przykładem tego, że wystarczy kilka prostych składników, aby uzyskać zaskakujący efekt. Polecam Składniki: 300 g spaghetti 1 szklanka okruszków chleba (czerstwy chleb rozdrobniony malakserem lub bardzo drobno pokrojony) 1/2 łyżeczki suszonej papryczki chilli 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki skórka z 1 cytryny

Oryginalny smak
Babka łaciata 477

rondelku roztopić margarynę i wlać gorącą do ciasta, cały czas miksując. Do 1/3 części ciasta dosypać kakao i dokładnie wymieszać. Foremkę do babki wysmarować masłem lub margaryną i obsypać bułką tartą. Przełożyć najpierw jasne ciasto, a na wierzch ciemne. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40-45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Oryginalny smak