Babeczki migdałowo pomarańczowe 194Dodajemy jajka, cukier i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, posiekane migdały i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 30 min w 180 stopniach. Czas, kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie kremu . Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i dekorujemy nim przestudzone
Ciastkozercy
Tęczowe babeczki 1192krem budyniowy warto przed zrobieniem babeczek przygotować sobie budyń i odstawić go do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Do każdej babeczki wkładamy po kostce czekolady i popychamy lekko, żeby nie wystawała. Babeczki pieczemy około 30 min w 180 stopniach. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać
Ciastkozercy
Cytryniaczki 258pieczenia i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy pianę z białek z masą, najlepiej za pomocą trzepaczki. Gotową masę przekładamy do foremek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą. Pieczemy około 30 min w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu i dekoracji. Krem przekładamy do szprycy lub worka
Ciastkozercy
Babeczki z kremowym serduszkiem 178krem budyniowy do babeczek, warto wcześniej przygotować sobie budyń i odstawić do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Do każdej babeczki wkładamy po kostce czekolady i popychamy lekko, żeby nie wystawała. Babeczki pieczemy około 30 min w 180 stopniach. W czasie kiedy babeczki są w piecu z przestudzonego
Ciastkozercy
Maślane babeczki z żelkami i bitą śmietaną 216łączymy z masłem, jajkami i mlekiem. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 35 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się
Ciastkozercy
Babeczka Minnie 190dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek, foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić
Ciastkozercy
Babeczki miodowe 262sodę i przyprawę do piernika, mieszamy. Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 25 min. w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu i pszczółek z masy cukrowej. Do przygotowania kremu
Ciastkozercy
Tęczowe babeczki 406kropel barwnika spożywczego i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można
Ciastkozercy
Babeczki zielone jabłuszka 274Składniki na krem +słone paluszki, listki mięty, zielony cukier do dekoracji Babeczki przygotowujemy według przepisu . Gotową masę przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 25 min w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu . Na przestudzone babeczki nakładamy około 2-3 łyżeczek
Ciastkozercy
Tęczowe lizaki 236kropel barwnika spożywczego i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można
Ciastkozercy
Babeczki arbuzy 265kostkę, dodajemy do masy i mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Krem przygotowujemy według przepisu . Dzielimy
Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z wiśniami 291Babeczki przygotowujemy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. W gotowych babeczkach wykrawamy nożem wgłębienia
Ciastkozercy
Babeczki z jagodami 444mieszaniem babeczki zabarwią się na fioletowo). Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Jeśli decydujemy się na kruszonkę nakładamy ją na babeczki i wstawiamy do nagrzanego
Ciastkozercy
Babeczki z poziomkami 273ściereczkę do wyschnięcia. Babeczki przygotowujemy według przepisu , do dokładnie wymieszanego ciasta dodajemy garść poziomek i mieszamy. Gotową masę przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami lub wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Pieczemy 20-25 minut. Jeśli ma się dostatecznie dużo czasu (i ochoty) w trakcie pieczenia babeczek można przygotować ozdoby z masy cukrowej - ja zdecydowałam
Ciastkozercy
Urodzinowe babeczki czekoladowe 448mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się
Ciastkozercy