bułki - 33926 przepisów (strona:1752/2262)

Pizza z brukselką i szynką - zaskakująco pyszna! 263

wielu z Was jest to koszmar z dzieciństwa, moja Siostra nadal jej nie znosi, ale ja nigdy nie miałam z nią problemów. Ugotowana i podana z masłem i bułką tartą umilała wiele rodzinnych, jesiennych obiadów (tylko Siostra była niezadowolona ;)). A gdy rok temu odkryłam pieczoną brukselkę , stała się dla mnie prawdziwym przysmakiem!  Już nie raz zachwycałam się

Chilli Czosnek i Oliwa
Kotlety mielone inaczej 448

pyszne są:) Składniki: mięso mielone jajka ugotowane na twardo żółty ser kilka niewielkich pieczarek sól pieprz ulubione zioła (u mnie najczęściej bazylia i oregano lub tymianek) panierka (mąka, jajko, bułka tarta) Pieczarki, jajka i żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w panierce i smażymy

chwile dla mnie
Zapiekane cebule z farszem z tuńczyka 225

zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy min. 20 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko, by odciekły i przestygły na tyle, byśmy mogli

Taste Of My Day
"Babka" Milewska dla niespodziewanych gości 406

proszek do pieczenia. Dodać orzechy, a na samym końcu wrzącą margarynę.Odebrać 6 łyżek masy i połączyć z kakaem. Do długiej formy na keks, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą (lub mąką) przelać ciasto i na końcu zrobić wzorki z masy kakaowej. Piec przez 45 minut w 200 stopniach lub do suchego patyczka.  http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki

Czarnawisienka
Fasolka szparagowa marynowana. 255

Moja ulubiona, no nie tylko moja :)  Ogólnie za fasolką szparagową nie przepadam. Nie lubię jej na ciepło z masłem i bułką tartą. Ale w tej formie, pochłaniam ją w takich ilościach, że ho ho ho... Zawsze jest to jakaś alternatywa. Tu też nie podam konkretnych ilości danych składników. U mnie w domu całe życie prawie wszystko jest i było

Malinowe Pocałunki
Panierowane patisony. 162

duże nasiona to się ich pozbywamy. Oprószamy ulubionymi przyprawami.U mnie odrobina soli i przyprawy Royal Brand Gaucho Steak. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor po obu stronach. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby zabrać nadmiar oleju. U mnie podane z pomidorami prosto z krzaczka. Posypane wszystko kolejną warstwą

Malinowe Pocałunki
Cytrynowo - limonkowa tarta z bitą śmietaną i borówkami. 184

limonki i wbijamy żółtko. Szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy na 30 min do lodówki, aby odpoczęło. Formę na tartę metalową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą lub mąką. Formę silikonową zostawiamy bez niczego. Wylepiamy ją ciastem. (Ja zrobiłam podwójną porcję ciasta i mi jej zostało. Więc obstawiam, że gdybym wylepiła ją cieniej starczyłaby mi 1 porcja. Jednak

Malinowe Pocałunki
Faworki z ryby 364

dlaczego nie zrobić ich z ryby? Kolejny fajny pomysł. Zdumienie i efekt na wigilii murowane. filety z ryby sól pieprz dowolna panierka (u mnie zazwyczaj mąka, płatki lub bułka tarta) jajko olej do smażenia (u mnie rzepakowy)  Posypujemy rybę solą i pieprzem, kroimy ją i wywijamy na kształt faworków. Panierujemy i smażymy na złoty kolor . Krótko szybko

Malinowe Pocałunki
Babka cytrynowa 213

jabłka. D masy dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Na koniec musimy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę na babkę smarujemy margaryną i obsypujemy mąką lub bułką tartą. przekładamy ciasto do formy i pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180 stopni

Malinowe Pocałunki
Korzenno-cytrusowe puree z dyni 184

Jedni mówią, że to dżem ... Dla mnie dżemem to jednak nie jest. Mnie taki smak na bułce, grzance czy kromce chlebka nie przekonuje, choć być może, Tobie mój czytelniku przypadnie do gustu i będziesz zajadać, niczym królik marchewkę ;)  Znalazłam jednak inne przeznaczenie dla owego przetworu. Dla mnie zamknięte w słoiczku puree z dyni stanowić będzie świetną bazę do muffinek

kolorowotorcikowo
Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 267

solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem 30 - 40 minut co jakiś czas mieszając, aż fasolka będzie miękka. Jeżeli będzie za gęsta, możemy dodać trochę wody. Podajemy z chlebkiem lub bułką. Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Domowy fast food 352

jest, uważam że te ciepłe kanapki też zasługują na uwagę. Pewnie wielu z nas  uratowały życie na niejednej domówce :) Składniki: chleb tostowy, ale może być też bułka wrocławska, kajzerka, zwykły chleb masło ser żółty wędlina kiełki Wykonanie: Z przyrządzeniem tostu poradzi sobie dziecko :) Chleb smarujemy masłem, kładziemy plasterek sera, wędliny, kiełki (zachęcam!), ew. możemy użyć przyprawy w torebce

Taste Of My Day
Napoleonka 173

przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do zamrażarki na ok 1 godzinę (lub do lodówki na ok 2-3 godziny). W międzyczasie 2 jednakowe blachy smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Gdy ciasto jest schłodzone wyjmujemy je z lodówki/zamrażarki, dzielimy na 2 równe części... ...i rozwałkowujemy na placki o wielkości blachy, w której będziemy je piec, następnie rozwałkowany

Taste Of My Day
Jajka na miękko - smak dzieciństwa 160

wrzeć, łyżką wkładamy umyte jajka i gotujemy przez 4:30. Po tym czasie również przy użyciu łyżki wyjmujemy je, wkładamy do podstawek. Mi najlepiej smakują z solą i świeżą bułką posmarowaną masłem. Jeśli jajek nie ma w Waszej diecie, zachęcam, przypomnijcie sobie o nich, bo warto! Sama nie jadłam jajek w takiej formie przez wiele lat. Ich smak przywołał

Taste Of My Day
Burgery 100% homemade 210

przykładowo: pomidor świeży (i suszony) ogórki świeże, konserwowe lub kiszone sałata rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko  Wykonanie: Bułkę kroimy na pół. Każdą z części smarujemy sosem, by nie była sucha. Następnie kładziemy dodatki, ja w poniższym burgerze wykorzystałam sałatę, rukolę, ogórki konserwowe, plaster pomidora, kiełki. Na wierzch kładziemy

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania