proszku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kajzerkę namoczyć w wodzie. 2. Mięso przełożyć do miski. Dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wbić jajko, dodać odciśniętą bułkę, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Wyrobić ręką na jednolitą masę. Zwilżonymi dłońmi formować małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Zrumienić przygotowane klopsiki. Usmażone klopsiki przełożyć
Danka PichciKalafior to jedno z moich ulubionych warzyw. Zazwyczaj podawałam go z podsmażoną na maśle bułką tartą, a tym razem postanowiłam przygotować go w formie zapiekanki z wędzonym boczkiem. Zapiekanka ta jest sycąca i może stanowić danie obiadowe, a dodatek boczku wędzonego nadaje jej charakterystycznego smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kalafior 150 g boczku wędzonego 40 g startego parmezanu
Danka Pichciwyrabiamy przez kilka minut. 4 Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i bardzo delikatnie mieszamy ( robimy to tak jak w przypadku biszkoptu ). 5 Keksówkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą, wkładamy do niej mięso i delikatnie stukamy formą aby całość delikatnie osiadła. 6 Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i umieszczamy wewnątrz blaszkę z wodą i do niej wkładamy foremkę
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyBiałka wyłożyć na żółtka, na nie wysypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną, delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z formy, odstawić do ostygnięcia, najlepiej do następnego dnia. Krem : chilli zagotować z pulpą mango. Chili dodaję do smaku
królestwo garówmąki, ale ciasto wydawało mi się za rzadkie, dlatego dodałam jeszcze 50 g. mąki i było idealne. Gotowe ciasto na chleb, przełożyć do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Zostawić na kilka godzin w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mój chleb wyrastał w kuchni na blacie, tylko 3 godziny. Przed włożeniem do piekarnika, wierzch chleba, delikatnie posmarowałam wodą
Agusiowe smakołykiobchodzą bowiem Soczelnik, czyli koniec czterdziestodniowego postu i początek trzydniowego świętowania. Katolicy dzielą się opłatkiem, prawosławni – prosforą. To tradycyjny chlebek, który wypieka Matuszka i siostry zakonne, wyglądający jak niewielka bułka ze znakiem krzyża. Potrawy wigilijne po podlasku Niewiele jednak różnic znajdziemy na stołach, gdyż przez wieki obie kultury przenikały się, tworząc całość. Jak w takim razie wygląda tradycyjna wigilia
Słodkie okruszkiKluseczki wrzucać do gotującej się wody. Od chwili wypłynięcia na powierzchnię gotować 1 minutę. 9. Kluseczki wyjmować łyżką cedzakową na talerz. 10. Podawać z cukrem, sosem waniliowym lub polane bułką tartą z masełkiem. Smacznego
W mojej kuchniPasta z jajek i twarogu to pyszna klasyka, która świetnie sprawdzi się na sycące śniadanie. Jest prosta, szybka do zrobienia i nie wymaga wielu składników. W towarzystwie świeżych bułek i chrupiącej sałaty może stanowić dobry przepis na udane rozpoczęcie dnia. Takie kanapki mogłabym jeść codziennie! Składniki na pastę z jajek i twarogu: 4 świeżych jajek kurzych 200 g twarogu półtłustego
e-PrzepisyKulinarneTe bułeczki są przepyszne! Baaaardzo delikatne, mięciutkie, puszyste – idealne na śniadanie A najlepsze w tych bułeczkach jest to, że nie potrzebują one żadnego formowania. Należy
Smaki Arminedodaj cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i sól – wymieszaj dokładnie przełóż ok 1/3 ciasta do drugiej miski i wymieszaj z kakao foremkę posmaruj masłem i obsyp bułką tartą na dno foremki nałóż 1/3 jasnego ciasta, na nie 1/4 suszonych owoców i orzechów. Następnie warstwę ciemnego ciasta, owoców z orzechami, jasnego ciasta itd. Pamiętaj by zostawić
SandraFrej.com